Η Αιγυπτιακή υπερπαραγωγή της Chanel στη Νέα Υόρκη - Το σόου στο Met

Η Αιγυπτιακή υπερπαραγωγή της Chanel στη Νέα Υόρκη - Το σόου στο Met Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
0

Μετά την Ρώμη, το Παρίσι και το Αμβούργο τα τελευταία χρόνια, ο οίκος Chanel ταξίδεψε χθες μέχρι τη Νέα Υόρκη για το 17ο σόου  του Métiers d' Art και έστησε ένα σόου εμπνευσμένο από την αρχαία Αίγυπτο

Φέτος ο Karl Largerfeld επέλεξε για να παρουσιάσει την καινούργια, εντυπωσιακή συλλογή του στο The Met, συγκεκριμένα στην πτέρυγα «The Temple of Dendur», που φιλοξενεί ένα αιγυπτιακό αρχαίο ναό 2.000 ετών.

Το ετήσιο σόου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, τιμά την «μαεστρία» των τεχνιτών που συνεργάζονται με τον διάσημο οίκο. Είναι μια ευκαιρία για τον Largerfeld να αναδείξει το γεγονός πως τα κομμάτια της Chanel είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο. 

Η Αιγυπτιακή υπερπαραγωγή της Chanel στη Νέα Υόρκη - Το σόου στο Met Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
Η Αιγυπτιακή υπερπαραγωγή της Chanel στη Νέα Υόρκη - Το σόου στο Met Facebook Twitter
Marion Cotillard και Penelope Cruz/ Getty Images/ Ideal Image
Η Αιγυπτιακή υπερπαραγωγή της Chanel στη Νέα Υόρκη - Το σόου στο Met Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image

Γι' αυτό άλλωστε πριν την επίδειξη, στον επίσημο λογαριασμό του οίκου στο Instagram δημοσιεύτηκε μια σειρά από βίντεο αφιερωμένα σε αυτές τις καταπληκτικές συνεργασίες, ανάμεσά τους εκείνη με τον οίκο Maison Lemarié, τον «μετρ» των φτερών, τα υπέροχα κεντήματα του οίκου Lesage αλλά και τα κοσμήματα του οίκου Goossens. 

Όπως ήταν φυσικό, το σόου έμοιαζε με μίνι Met Gala με διάσημους καλεσμένους να δίνουν το παρών, ανάμεσά τους οι Penelope Cruz, Julianne Moore, Margot Robbie, Marion Cotillard, Lily-Rose Depp, Christy Turlington, Diane Kruger και Sofia Coppola. 

Όσο για το catwalk, εκτός από την -αγαπημένη πλέον του Karl Largerfeld- Kaia Gerber, εμφανίστηκε και ο Pharrell Williams ντυμένος με ολόχρυσο outfit, που πρόσφατα ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον οίκο Chanel. 

Στα ρούχα, το παραδοσιακό τουίντ εναλλασσόταν με εντυπωσιακά κεντήματα, φούντες και μεταλλικές λεπτομέρειες, ενώ τα φορέματα με χρυσές πινελιές λειτουργούσαν εμμέσως ως φόρος τιμής στην θρυλική νεκρική μάσκα του Τουταγχαμών. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Pharrell x Chanel #chanelmetiersdart

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MELK & HONNING (@melkoghonning) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@chanelofficial @metropolitanmuseum #chanelmetiersdart #chanelinnyc #karllagerfeld #metiersdart #fashion #luxury #lesage @ecolelesage

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HubertBarrere (@hubertbarrere) στις


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

In the Met’s Temple of Dendur, Chanel’s Métiers d’Art collection reimagines the Splendour of Ancient Egypt - „With the magnificent setting of the 10 BC Temple of Dendur at the Metropolitan Museum of Art as the backdrop for Chanel’s latest Métiers d’Art show, Karl Lagerfeld was thinking of a chic mash-up of Ancient Egypt and New York …“ New York December 5, 2018 by Hamish Bowles @hamishbowles | Photo Credit @coreytenold for @voguemagazine | CHANEL Métiers d’Art 2019 @pharrell walking for @chanelofficial • Advertisement / Anzeige • • • Take an exclusive glimpse on bit.ly/CHANELbyAJ with +900 newst publications / +157.000 followers - enjoy & follow my CHANEL stories on Twitter @AndreaJanke - With Love, Andréa • • • • • • #CHANELinNYC #CHANELinNewYork #CHANEL #PharellWilliams #CHANELCruise  #MetMuseum #CHANELCruise19 #CocoChanel #GabrielleChanel #CHANELAddict #NeverWithoutMyChanel #Fashion #Fashionblog #Fashionblogger #AndreaJankeOfficial #CHANELByAJ #ANDREAJANKELive #CHANELMetiersdArt • • Advertisement / Anzeige

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANDREA JANKE (@andreajankeofficial) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Karl Lagerfeld has chosen The Temple of Dendur in the @metmuseum in New York as the setting of the Paris-New York 2018/19 #CHANELMetiersdArt show. #CHANELinNYC #CHANEL

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL (@chanelofficial) στις

Με πληροφορίες από Vogue και New York Times

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ