Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες

Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες Facebook Twitter
Όλα τα γυαλιά της Zylo είναι κατασκευασμένα στο χέρι και κανένα ζευγάρι δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο.
0

Ζούμε σε μία χώρα που ο ήλιος είναι «παρών» σχεδόν όλο τον χρόνο. Ειδικά το καλοκαίρι είναι αδύνατον να κυκλοφορήσει κανείς στο εκτυφλωτικό φως της μέρας χωρίς ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.


Μου έκανε εντύπωση τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν άνθρωποι για να ασχοληθούν με την παραγωγή αυτού του απόλυτου καλοκαιρινού (και όχι μόνο) αξεσουάρ.


Κι όμως, τα τελευταία χρόνια, δημιουργήθηκαν αρκετές ελληνικές εταιρείες κατασκευής χειροποίητων γυαλιών ηλίου, και μάλιστα ανώτερης ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών.

Σας παρουσιάζουμε τις τέσσερις πιο αξιόλογες.

Τα τελευταία χρόνια, δημιουργήθηκαν αρκετές ελληνικές εταιρείες κατασκευής χειροποίητων γυαλιών ηλίου, και μάλιστα ανώτερης ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών.

weareeyes

Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες Facebook Twitter
Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες Facebook Twitter

H weareeyes είναι μια ελληνική εταιρεία με προσιτά, αλλά εξαιρετικής ποιότητας γυαλιά που έχουν ήδη αγαπηθεί σε Ελλάδα και Βραζιλία. Η εταιρεία λανσάρει κάθε 15 ημέρες και μια νέα συλλογή.

Οι δημιουργοί της λένε ότι «τα καλά πράγματα δεν χρειάζεται να είναι ακριβά. Η ποιότητα δεν έχει σχέση με τα χρήματα, αλλά με την προσοχή στις λεπτομέρειες».

Οι πρώτες τους ύλες έχουν επιλεχθεί με προσοχή και έχουν τεσταριστεί, ενώ και το κάθε γυαλί έχει ελεγχθεί από την SGS, το μεγαλύτερο κέντρο πιστοποιήσεων ποιότητας στον κόσμο. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και νιώθουμε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο» λένε οι ίδιοι.

Οι τιμές τους κυμαίνονται από 40 έως 60 ευρώ.


weareeyes.co

Urban Owl

Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες Facebook Twitter
Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες Facebook Twitter

Πρόκειται για ένα ελληνικό brand που ξεκίνησε από το crowdfunding.

Ανάμεσα στις αρχές των δημιουργών του είναι να σχεδιάζουν και να παράγουν στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια και τον σεβασμό στις συνθήκες εργασίας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.


Η πρώτες τους ύλες είναι οικολογικές, η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη, ενώ μετασκευάζουν ακόμα και την πρώτη ύλη που απομένει από την παραγωγή σε μενταγιόν, προσφέροντάς το δωρεάν με κάθε πώληση μέσω της ιστοσελίδας τους.


urbanowl.eu

Ζylo

Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες Facebook Twitter
Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες Facebook Twitter

«Μένουμε στην καρδιά του Αιγαίου, στη Σύρο, μεγαλώσαμε πλάι στα κύματα και κάτω από τον ήλιο. Εικόνες από τα σπίτια της Ερμούπολης, λιβάδια που λιάζονται στο φως, από τα χωριά της Σύρου και το φωτεινό καλοκαιρινό γαλάζιο σε όλες τις εικόνες που μυρίζει Αιγαίο και ενώνει όλους µας.

»Γραμμές και φόρμες στους σκελετούς που θυμίζουν τις πτυχώσεις της θάλασσας, τους στιβαρούς κορμούς των πεύκων, τη ροή της άµµου στις χρυσές παραλίες της Μεσογείου και το δροσερό νυχτερινό αέρα των καλοκαιριών» λένε οι δημιουργοί των γυαλιών ηλίου από ξύλο της Zylo.

Πρόσφατα μάλιστα συνεργάστηκαν με μια νέα start up, τη PHEE, η οποία συλλέγει τα νεκρά φύλλα του αγγειόσπερμου Posidonia oceanica(σ.σ. πρόκειται για ένα είδος φυκιού) από τις παραλίες τις Σύρου και το τυποποιεί μεταμορφώνοντάς το σε ένα εντελώς καινοτόμο υλικό.

Όλα τα γυαλιά της Zylo είναι κατασκευασμένα στο χέρι και κανένα ζευγάρι δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Ζυγίζουν από 27 έως 33 γραμμάρια, ανάλογα το σχέδιο, και καθένα για να κατασκευαστεί απαιτεί δουλειά τεσσάρων με επτά ημερών.

zyloeyewear.com

Enlite

Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες Facebook Twitter
Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από 4 ελληνικές εταιρείες Facebook Twitter

Τα γυαλιά ηλίου της Enlite είναι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένα, έχουν σύγχρονο σχεδιασμό και καινοτόμα τεχνολογία με σεβασμό στο περιβάλλον. «Τα γυαλιά ηλίου μπορεί να κρύβουν το βλέμμα, να είναι μία μάσκα, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουν και τονίζουν την προσωπικότητα» λένε οι δημιουργοί τους.

Είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό δικής τους εφεύρεσης, με κύρια βάση του το ξύλο κερασιάς. Προσθέτοντας στο ξύλο μία ειδική βιοδιασπώμενη ουσία, του προσδίδονται ορισμένα θετικά χαρακτηριστικά του πλαστικού, κάνοντάς το τρεις φορές πιο ελαφρύ κι εύπλαστο. Για τους φακούς χρησιμοποιούν αυτούς της εταιρείας Carl Zeiss.

Το εργαστήριό τους βρίσκεται στην περιφέρεια της Αθήνας και τα γυαλιά της Enlite είναι πράγματι «Handmade in Athens», από τον σχεδιασμό μέχρι το τελικό προϊόν, συμπεριλαμβανομένης και της συσκευασίας.


enlitevision.com

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καινοτόμα ελληνικά και ξένα brands δείχνουν τον «ηθικό» δρόμο της «καθαρής» μόδας

Μόδα & Στυλ / Καινοτόμα ελληνικά και ξένα brands δείχνουν τον «ηθικό» δρόμο της «καθαρής» μόδας

Καθώς οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες που έχει η βιομηχανία της μόδας, στρέφονται πλέον προς τις «ηθικές» εταιρείες
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στη μόδα

Μόδα & Στυλ / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στη μόδα

14 Έλληνες σχεδιαστές εμπνέονται από τα εκθέματα του μουσείου και δημιουργούν ένα μοναδικό ρούχο ή αξεσουάρ αποκλειστικά για το Cycladic Shop, υπό την επιμέλεια του Μιχάλη Πάντου
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM
30 χρόνια μετά την γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Μόδα & Στυλ / 30 χρόνια μετά τη γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Ο άνθρωπος που εισήγαγε τον όρο στο λεξιλόγιο της σύγχρονης κουλτούρας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Mark Simpson, μιλά στην El País για την εξέλιξη της σχέσης των ανδρών με το σώμα και την εικόνα τους
THE LIFO TEAM