ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι Famous for a Reason

0

ADVERTORIAL

Για τον διεθνούς φήμης τζαζίστα Δημήτρη Βασιλάκη, η μουσική ήταν μονόδρομος στη ζωή του κι ας σπούδασε χημικός μηχανικός. Η αφοσίωση και η αγάπη του για τη μουσική, και ιδιαίτερα για το σαξόφωνο και την jazz, τον δικαίωσαν ανταμείβοντάς τον με μια επαγγελματική πορεία γεμάτη επιτυχίες και αναγνώριση. Κάποιες φορές, ωστόσο, η ζωή επιφυλάσσει απροσδόκητες κι ευχάριστες εκπλήξεις. Έτσι και στην περίπτωση του Δημήτρη Βασιλάκη που συμμετέχει ως ambassador στην καμπάνια Famous for a Reason και καλείται σήμερα να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα´ να «παντρέψει» τις αρχικές του σπουδές με το πάθος του, την επιστήμη με την τέχνη.

 

Ας δούμε, όμως, πρώτα πώς ο έλληνας σαξοφωνίστας κατάφερε μέσα από την επίμονη προσπάθεια και την ακούραστη πίστη στο όνειρό του να κατακτήσει τη φήμη του κορυφαίου τζαζίστα. Όπως άλλωστε και ο Matthew Gloag,ο ιδρυτής του του σκωτσέζικου whiskey «Τhe Famous Grouse» που κυνήγησε και υλοποίησε το δικό του όνειρο, να φτιάξει το καλύτερο blended whisky, με τον εξαιρετικά ισορροπημένο χαρακτήρα και τη μοναδικά απαλή γεύση. Ο Δημήτρης Βασιλάκης γεννιέται και μεγαλώνει στην Αθήνα και αμέσως μετά τις σπουδές του στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, ακολουθεί το όνειρό του στο Λονδίνο. Εκεί σπουδάζει πιάνο, σύνθεση και σαξόφωνο ενώ παράλληλα κερδίζει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ. Έχοντας αποκτήσει πτυχίο πάνω στη διδασκαλία της jazz, παραδίδει μαθήματα στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας.

Χρονιά σταθμός στην καριέρα του είναι το 1998 όταν υπογράφει με την ιστορική jazz δισκογραφική εταιρεία Candid Records και ένα χρόνο μετά κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ του «Secret Path». Δύο χρόνια αργότερα συνεργάζεται με τον David Liebman για το άλμπουμ «Daedalus Project – Labyrinth» και το 2006 με τον Jeff Tain Watts για το άλμπουμ «Parallel Lines». Στην τελευταία του δουλειά, «Across the universe», γιορτάζει τα 50αστα γενέθλια της Candid Records και ερμηνεύει κομμάτια των Bealtes, Nina Simone και Doors. Ο Δημήτρης Βασιλάκης έχει παίξει μπροστά σε δύο έλληνες Προέδρους της Δημοκρατίας αλλά και ενώπιον του Μπιλ Κλίντον στο Προεδρικό Μέγαρο στη διάρκεια της επίσκεψής του πρώην αμερικανού προέδρου στην Αθήνα το 1999. Επιπλέον έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο γνωστά μαγαζιά και διοργανώσεις του κόσμου, όπως το Dizzy' s Club και το Zinc στη Νέα Υόρκη, το Ηρώδειο, τους Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας ενώ έχει παρουσιάσει ζωντανό ραδιοφωνικό πρόγραμμα για το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι Famous for a Reason Facebook Twitter

Σήμερα λοιπόν, και μετά από όλη αυτή την επιτυχημένη και ονειρική πορεία στο χώρο της μουσικής, βρίσκει στο δρόμο του και πάλι την επιστήμη με το Πανεπιστήμιο Georgia Tech της Ατλάντα να τον θέτει ενώπιον μιας νέας πρόκλησης: να μάθει σε ένα ρομπότ, τη Simon, να παίζουν παρέα jazz! Η πορεία του Δημήτρη Βασιλάκη επιβεβαιώνει την άποψη ότι δεν πρέπει να κυνηγάς τη φήμη, παρά μόνο τα όνειρά σου. Και τότε η φήμη θα ακολουθήσει εσένα!

Το δημοφιλές σκωτσέζικο whiskey «The Famous Grouse» δίνει την ευκαιρία σε κάθε δημιουργική ιδέα να αναδειχθεί. Πρόσωπο της καμπάνιας «Become Famous For A Reason» είναι ο ηθοποιός Νίκος Κουρής, ο οποίος παρουσιάζει τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που χάρη στα επιτεύγματά τους έγιναν «Famous For A Reason»

Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι Famous for a Reason Facebook Twitter

Αν έχεις κι εσύ ένα project που θέλεις να αναγνωριστεί, μπες στο famousforareason.gr, στείλε την πρότασή σου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και το κοινό θα αναδείξει την καλύτερη ιδέα που θα γίνει πραγματικότητα. Ο μεγάλος νικητής θα λάβει ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο και θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα του στο TEDx Θεσσαλονίκης.

Διάφορα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ