Η Protergia επενδύει σε ένα μέλλον πιο «φωτεινό» και φιλικό προς το περιβάλλον

Η Protergia επενδύει σε ένα μέλλον πιο «φωτεινό» και φιλικό προς το περιβάλλον Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ο όρος «βιωσιμότητα» είναι ένας όρος που γνωρίζουμε πλέον ως μέρος μίας μεγάλης ανάγκης για αλλαγή. Η προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη - και ως κάτοικοί του οφείλουμε να επενδύσουμε σε όσα εργαλεία έχουμε για να τον προστατέψουμε.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να «κοιτάξουμε» μπροστά και να δημιουργήσουμε βάσεις που θα συντελέσουν σε ένα καλύτερο, πιο φωτεινό μέλλον για όσους έρθουν μετά από εμάς. Να δημιουργήσουμε κάτι που θα αξίζει να περάσει στην επόμενη γενιά. Όλα, όμως, ξεκινούν από τον τρόπο σκέψης μας - ένας τρόπος σκέψης που αφορά την υγεία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό.

Αυτόν τον τρόπο σκέψης, μοιράζεται η MYTILINEOS, συνεπώς και η Protergia, που αποδεικνύεται μέσα από τη σταθερή της δέσμευση προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η φιλοσοφία της εταιρείας, άλλωστε, βασίζεται όχι μόνο στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, αλλά και στη συνεχή βελτίωση, πραγματοποιώντας μία σειρά από κινήσεις που έχουν ως στόχο τη βιωσιμότητα σε κάθε της μορφή.

Μέσα από τη διαφημιστική της καμπάνια, καταφέρνει να περάσει ένα ιδιαίτερο μήνυμα, σε συνεργασία με έναν από τους πιο αγαπημένους και κορυφαίους παίκτες μπάσκετ στον κόσμο - τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, βρίσκει τον χρόνο για να σκεφτεί και να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του. Δίπλα στη φύση, δημιουργεί κάτι ουσιαστικό με τα χέρια του και μας υπενθυμίζει πως ένα μέλλον για να είναι πραγματικά φωτεινό, πρέπει να είναι και φιλικό προς το περιβάλλον. Γιατί το μέλλον της ενέργειας, είναι πλέον και το μέλλον όλων μας.

 

Η εταιρεία επιχειρεί σε απαιτητικές τοπικές και διεθνείς αγορές, με ευρηματικότητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό για το περιβάλλον και την κοινωνία, ενώ στηρίζεται στο δυναμικό όχι μόνο των ανθρώπων της, αλλά και των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της. Οι άνθρωποι, άλλωστε, είναι εκείνοι που μέσα από τη συλλογικότητα μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη. Έτσι, η MYTILINEOS και μέσα από την Protergia, δημιουργεί και προσφέρει αξία, από την προσέγγιση των αγορών, την ανάπτυξη και διατήρηση των σχέσεων με τους πελάτες της, την προμήθεια πρώτων υλών, την παραγωγή, την προώθηση, την πώληση και το τέλος του κύκλου ζωής των προϊόντων της μέχρι και την άντληση εσόδων.

Μονάδες Παραγωγής

Η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της εταιρείας, που περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικράυδροηλεκτρικά έργα). Η εταιρεία διαχρονικά επενδύει σε μονάδες οι οποίες είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και μπορούν να βοηθήσουν στους εθνικούς στόχους της χώρας για το κλίμα.


Η εταιρεία έχει συνταχθεί στην εθνική αυτή προσπάθεια και στο μερίδιο που της αναλογεί έχει δεσμευτεί ότι η βιομηχανική της δραστηριότητα θα γίνει και αυτή «πράσινη». Το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου, όπου εδρεύει ο κύριος όγκος των σταθμών της Protergia, επιδιώκει να είναι ένας κλιματικά θετικός ενεργειακός πόλος για την Ελλάδα, αλλά και ένας σημαντικός οικονομικός πυρήνας της ευρύτερης περιοχής και φιλοδοξεί να είναι η καθαρή  καρδιά του ενεργειακού μας συστήματος.

Έτσι, έχει επενδύσει στο Φυσικό Αέριο, το μεταβατικό καύσιμο μέχρι την πλήρη μετάβαση στις παραγωγή ενέργειας μόνο από ΑΠΕ, το οποίο είναι η πρώτη ύλη των σταθμών παραγωγής της. Εξάλλου, η νέα μονάδα που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 έχει ως καύσιμο το Φυσικό Αέριο και έτσι το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου θα εντάξει στο ενεργητικό του μια μονάδα θα αποδίδει 826MW στο δίκτυο, με 63% θερμική απόδοση, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό και αποδοτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη, κάνοντας πράξη την “καθαρή” ηλεκτροπαραγωγή στην Ελλάδα.


Προϊόντα και υπηρεσίες

Η Protergia τα τελευταία χρόνια επιδιώκει να αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν σύγχρονες και αξιόπιστες λύσεις για τους καταναλωτές της. Ο εξελιγμένος τρόπος που προσφέρει τα προϊόντα της ανοίγει έναν καινούργιο δρόμο με νέες δυνατότητες για χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις. Ένα δρόμο γεμάτο δυνατότητες όπου όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Έτσι, «πράσινες» υπηρεσίες όπως το Net Metering και η Ηλεκτροκίνηση έρχονται να δώσουν και στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συμβάλλουν κι εκείνοι σε ένα πιο ουδέτερο αποτύπωμα.


Περιβάλλον

Η μέτρηση της επίδρασης της δραστηριότητας μας στο φυσικό περιβάλλον συνιστά μια συνεχή διαδικασία, η οποία μάλιστα εξελίσσεται κάθε χρόνο. Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία μεριμνά για τη σταθεροποίηση και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, με επενδύσεις αναβάθμισης των παραγωγικών της διαδικασιών αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και με την εφαρμογή Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών. 

Όταν έχουμε τους κατάλληλους συμμάχους, τότε μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να επενδύσουμε σε ένα μέλλον φωτεινό και φυσικά, φιλικό προς το περιβάλλον.


Μάθετε περισσότερα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας εδώ.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM