Παράλληλες Σπουδές: Πώς να συνδυάσετε τις σπουδές σας με δεύτερο αντικείμενο

Παράλληλες Σπουδές: Πώς να συνδυάσετε τις σπουδές σας με δεύτερο αντικείμενο

Το πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree – The American College of Greece, προσφέρει στους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων έναν δεύτερο κύκλο σπουδών.

ADVERTORIAL

Η απόφαση σχετικά με τις σπουδές ή την καριέρα που επιθυμούμε να ακολουθήσουμε, πραγματοποιείται αρκετά νωρίς στη ζωή μας. Πολλές φορές, όσο η ζωή μας προχωρά κι εμείς εξελισσόμαστε, γνωρίζουμε νέες πτυχές της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, λαμβάνουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με διαφορετικά αντικείμενα και συχνά νιώθουμε την ανάγκη να δοκιμάσουμε νέα πράγματα.

 

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις επιθυμούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις επαγγελματικές ή ακαδημαϊκές ικανότητές μας, συνδυάζοντας περισσότερα γνωστικά αντικείμενα - κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τις παράλληλες σπουδές. Για να το πετύχουμε, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα «εργαλεία» και φυσικά, ένα πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται σε όλες μας τις ανάγκες.

 

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree – The American College of Greece, προσφέρει στους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων έναν δεύτερο κύκλο σπουδών, είτε για πλήρες πτυχίο (major) ή για μία υποειδικότητα (minor). Παράλληλα, το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσφέρει στους φοιτητές που έχουν διακριθεί για την ακαδημαϊκή τους επίδοση, την ευκαιρία να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree για μία υποειδίκευση.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που προέρχονται από όλες τις πανεπιστημιακές σχολές της Ελλάδας και επιθυμούν να κάνουν πολλούς και ποικίλους συνδυασμούς. Αυτό σημαίνει πως οι σπουδές στη Νομική ή στο Πολυτεχνείο μπορούν να συνδυαστούν με Marketing στο Deree ή σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων να συνδυαστούν με ένα πτυχίο Ψυχολογίας.

 

Παράλληλες Σπουδές: Πώς να συνδυάσετε τις σπουδές σας με δεύτερο αντικείμενο

 

Τι προσφέρει το πρόγραμμα Παράλληλες Σπουδές στο Deree – The American College of Greece:

- Eλαστικό ωράριο μαθημάτων ώστε να διευκολύνει τους φοιτητές
- Tη δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, μετά από αξιολόγηση. Έτσι, μειώνεται η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου από το Deree.
- Ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων

 

Πώς επιλέγει κανείς πτυχίο ή υποειδικότητα (major ή minor)
Ανάλογα με το πεδίο σπουδών και τα ενδιαφέροντα, κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει το επίπεδο και τον τομέα όπου θα εμβαθύνει τις γνώσεις του. Το Deree, μέσα από τις τρεις σχολές του (Business, Καλών Τεχνών, Liberal Arts) προσφέρει 34 σύγχρονα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών (majors) για την απόκτηση πτυχίου Bachelor και 49 minors, δηλαδή κύκλους σπουδών 6-7 μαθημάτων για την απόκτηση μίας υποειδίκευσης.

 

Πώς μπορεί να λάβει υποτροφία ένας φοιτητής

Οι αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Από το 2014, με την υποστήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέρονται υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες ΑΕΙ με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις που θέλουν να ακολουθήσουν μία υποειδίκευση στο Deree και να δώσουν πρόσθετη αξία στο ελληνικό πτυχίο τους. Το αποτέλεσμα; Φοιτητές με διευρυμένες προσλαμβάνουσες, εξοικείωση με το αμερικανικό σύστημα σπουδών, άνεση στην αγγλική γλώσσα και, φυσικά, πολύ καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές ή προοπτικές εισαγωγής σε ένα κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Mάθετε περισσότερα για τις υποτροφίες ΙΣΝ εδώ.

 

Γιατί να σπουδάσει κάποιος παράλληλα στο Deree;
Με την επιλογή του προγράμματος Παράλληλων Σπουδών, οι φοιτητές έχουν δύο εκπαιδευτικά συστήματα προς όφελός τους. Η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα, το αμερικανικό και το ελληνικό, προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για να αναπτύξουν ικανότητες που βοηθούν στην ένταξη στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, το Deree εξοικειώνει τους φοιτητές με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, κάτι που σημαίνει: ενεργή συμμετοχή στο μάθημα, εργασία με case studies, ομαδικές εργασίες και έρευνα, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προγράμματα και πλήθος δραστηριοτήτων, εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

 

Επιπλέον, οι φοιτητές εξοικειώνονται πλήρως με την αγγλική γλώσσα, αφού όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά, ενώ σπουδάζουν σε ένα διεθνές περιβάλλον, με συμφοιτητές από 78 χώρες. Όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε καθηγητές υψηλού επιστημονικού επιπέδου για άρτια ακαδημαϊκή καθοδήγηση, ενώ αν το αποφασίσουν μπορούν να φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό σε συνεργαζόμενα με το Deree πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, μέσω του προγράμματος Study Abroad.

 

Σε ό,τι αφορά το επαγγελματικό κομμάτι, υπάρχει η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ενώ για όσους χρειάζονται παραπάνω καθοδήγηση, υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθούν σε υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού μέσα στο Κολλέγιο, έτσι ώστε να επιλέξουν μεταπτυχιακό ή/και επαγγελματικό κλάδο, να συντάξουν σωστά και στοχευμένα το CV τους και να προετοιμαστούν για επαγγελματικές συνεντεύξεις. Ακόμα, μπορούν να πάρουν μέρος σε επαγγελματικές εκθέσεις και business events ώστε να συναντήσουν εκπροσώπους της αγοράς και να κάνουν networking, ενώ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του γραφείου Career Services και των social media του Deree, μπορούν να βρουν ευκαιρίες για full-time ή part-time εργασία.

 

Τέλος, έχουν πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων με περισσότερα από 59.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, οι απόφοιτοι του Aμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος δουλεύουν σε περισσότερο από το 71% των top brands παγκοσμίως.

 

Περισσότερα για το πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ