Παρακολουθήστε διαδικτυακά μαθήματα ιστορίας, φιλοσοφίας, πληροφορικής και αστρονομίας στο Mathesis

Παρακολουθήστε διαδικτυακά μαθήματα ιστορίας, φιλοσοφίας, πληροφορικής και αστρονομίας στο Mathesis

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε δέκα πρωτότυπα μαθήματα, τα οποία διδάσκονται online από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς.

ADVERTORIAL

Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Μathesis αυξάνει τα μαθήματα του εαρινού κύκλου του θέλοντας να προσφέρει ποιοτικό, δημιουργικό χρόνο, για όσο μένουμε στο σπίτι.

 

Αυτή την περίοδο είναι ανοικτά δέκα διαφορετικά πρωτότυπα μαθήματα, τα οποία διδάσκονται από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, ενώ δε χρειάζονται προαπαιτούμενες γνώσεις στο αντικείμενό τους. Τα μαθήματα είναι μαγνητοσκοπημένα, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς ανά πάσα στιγμή, από τον υπολογιστή, το tablet ή ακόμα κι απ' το smartphone του.

 

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, καθώς δε χρειάζονται δικαιολογητικά εγγραφής. Όσο για το κόστος, η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν - ζητείται μόνο ένα συμβολικό αντίτιμο των 20 ευρώ στο τέλος του μαθήματος, για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης. 

 

Δείτε παρακάτω την λίστα των online μαθημάτων του Mathesis:

 

Στην κορυφή του παγκόσμιου στόλου 2: Η διαμόρφωση της διεθνούς επιχειρηματικότητας των Ελλήνων
Τζελίνα Χαρλαύτη, ΙΜΣ/ΙΤΕ–Πανεπιστήμιο Κρήτης


Με ποιο τρόπο έφτασε η ναυτιλία των Ελλήνων τους τρεις τελευταίους αιώνες στην κορυφή του παγκόσμιου στόλου; Το μάθημα ταξιδεύει στις ταραγμένες θάλασσες του 18ου αιώνα, αναζητά και καταγράφει τους Έλληνες ναυτικούς μετά τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, ακολουθεί τους Έλληνες καπετάνιους στους ωκεανούς του κόσμου και εξετάζει πως οι Έλληνες διαμόρφωσαν διεθνείς εμπορικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις με καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές.

 

Εισαγωγή στην ανάπτυξη ιστοσελίδων με HTML5 / CSS3 / Javascript
Νίκος Αβούρης, Πανεπιστήμιο Πατρών


Το μάθημα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και έχει στόχο την εισαγωγή στις βασικές τεχνολογίες του διαδικτύου. Αφορά ιδιαίτερα τις τεχνολογίες με τις οποίες κατασκευάζονται οι ιστοσελίδες και δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση προγραμματισμού. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστοσελίδες που περιέχουν βίντεο, εικόνες, φόρμες εισαγωγής πληροφορίας, κ.α.

 

Παρακολουθήστε διαδικτυακά μαθήματα ιστορίας, φιλοσοφίας, πληροφορικής και αστρονομίας στο Mathesis

 

Ένα τέλος, μια αρχή: Ιστορία του Νέου Ελληνισμού, 11ος – 18ος αιώνας
Μαρία Ευθυμίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών


Από τον 11ο αιώνα τα συμπτώματα σταδιακής παρακμής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας γίνονται εμφανή. Οι Σταυροφορίες, η άνοδος της δύναμης των ιταλικών πόλεων, των Σέρβων, των Βουλγάρων και των Τούρκων θα συμβάλουν στην κατάρρευση μιας κοινωνίας που είχε, για αιώνες, στα χαρακτηριστικά της την ελληνική γλώσσα και την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη. Βενετοί και Οθωμανοί θα ελέγξουν ευρείες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και της Ελληνικής χερσονήσου. Στα πλαίσια αυτά θα αναδυθούν οι συνιστάμενες της φυσιογνωμίας του Νέου Ελληνισμού.

 

Παρακολουθήστε διαδικτυακά μαθήματα ιστορίας, φιλοσοφίας, πληροφορικής και αστρονομίας στο Mathesis


Aριστοτελική Ηθική

Παύλος Κόντος, Πανεπιστήμιο Πατρών


Γιατί να ασχοληθούμε με την αριστοτελική ηθική; Διότι όλες οι σύγχρονες ηθικές θεωρίες βρίσκονται σε διάλογο μαζί της. Και διότι υπόσχεται ότι θα εξηγήσει τι είναι ηθική αρετή και ευδαιμονία. Ίσως, μαθαίνοντας για την αρετή και την ευδαιμονία γίνουμε ενάρετοι και ευδαίμονες, ή μήπως όχι;


Αρχαία Ελληνική τεχνολογία 1, Βασικές Τεχνολογίες
Θεοδόσιος Τάσιος, Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ


Το μάθημα υπογραμμίζει τη σημασία της τεχνολογίας σε κάθε πολιτισμό, καθώς και τη θέση της στη μυθολογία των λαών. Κατόπιν παρουσιάζει επιμέρους τεχνολογίες ξεκινώντας από τις πιο αρχέγονες, όπως είναι η ξυλουργική, η κεραμουργία και η μεταλλουργία. Ακολουθούν οι οικοδομικές μέθοδοι, οι τύποι των γεφυρών, οι γεωτεχνολογίες και το μάθημα ολοκληρώνεται με τα λιμενικά έργα της ελληνικής αρχαιότητας καθώς και με τις διώρυγες που είχαν διανοίξει οι Έλληνες.


Επιστήμη για Όλους: Σειρά πειραμάτων για παιδιά με απλά υλικά (κατάλληλο και για παιδιά)
Τίνα Νάντσου, Σχολή Χιλλ – Πανεπιστήμιο Αθηνών


Τι περιέχει ο αέρας που αναπνέουμε, γιατί το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τις καύσεις, πώς έρχεται το νερό στη βρύση μας, τι είναι ο καρτεσιανός δύτης, πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο; Η φυσική είναι για όλους και είναι απολαυστική.

 

Παρακολουθήστε διαδικτυακά μαθήματα ιστορίας, φιλοσοφίας, πληροφορικής και αστρονομίας στο Mathesis

 

Ταξίδι στο Σύμπαν: Σταθμός πρώτος - Το ηλιακό μας σύστημα (κατάλληλο και για παιδιά)
Βάσω Παυλίδου και Κώστας Τάσσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης


Αυτό θα είναι ένα ταξίδι για όλους: Πώς ξέρουμε ό,τι ξέρουμε για το σύμπαν; Και πώς θα ανακαλύψουμε ό,τι δεν ξέρουμε ακόμη; Η πρώτη μας στάση θα είναι η κοσμική μας γειτονιά, το Ηλιακό σύστημα.

 

Eισαγωγή στην Python / Προχωρημένος προγραμματισμός με Python
Νίκος Αβούρης, Πανεπιστήμιο Πατρών


Δύο μαθήματα για νέους και για προχωρημένους διαδικτυακούς «φοιτητές»! Το πρώτο μάθημα δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση ή εμπειρία προγραμματισμού. Καλύπτει εισαγωγικά στοιχεία της γλώσσας Python, η οποία θεωρείται ίσως η καταλληλότερη για πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό. Το δεύτερο μάθημα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, καλύπτοντας θέματα όπως τον προγραμματισμό με αντικείμενα, τη μόνιμη αποθήκευση δεδομένων, τον προγραμματισμό γραφικών διεπαφών και τις τεχνικές ανάπτυξης παιχνιδιών.


Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 1: Οι βασικές αρχές
Στέφανος Τραχανάς, ΙΤΕ-Πανεπιστήμιο Κρήτης


Γιατί τα άτομα συμπεριφέρονται ως συμπαγή και ασυμπίεστα σφαιρίδια ενώ είναι τελείως κούφια; Γιατί ο πυρήνας είναι γίγαντας ενέργειας ενώ είναι νάνος μεγέθους; Πού οφείλεται ο πιθανοκρατικός χαρακτήρας των κβαντικών νόμων; Αν τα παραπάνω ερωτήματα προκαλούν το ενδιαφέρον σας, τότε ένα μάθημα όπως τούτο εδώ θα σας βοηθήσει να τα απαντήσετε.

 

Πληροφορίες, εγγραφές και παρακολούθηση στο mathesis.cup.gr

 

Email: [email protected]

Τηλ.:2810-391048 

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ