10 λόγοι για να ακολουθήσετε σπουδές στα ναυτιλιακά στη Βουλγαρία

10 λόγοι για να ακολουθήσετε σπουδές στα ναυτιλιακά στη Βουλγαρία

Η ΑΕΝ Βάρνας και η ομάδα της Study Naval Academy Varnas παρουσιάζει μερικούς λόγους για να ακολουθήσει κανείς επιτυχημένες σπουδές στα ναυτιλιακά στη Βουλγαρία.

ADVERTORIAL

Οι σπουδές στην Βουλγαρία μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο και μοναδικό ταξίδι γεμάτο γνώσεις και αξέχαστες εμπειρίες για έναν φοιτητή. Αρκεί μόνο, να γίνει η σωστή επιλογή του κατάλληλου «συνοδοιπόρου».

 

 

Η ΑΕΝ Βάρνας και συγκεκριμένα η ομάδα της Study Naval Academy Varnas, βρίσκεται δίπλα στους σπουδαστές της σε αυτό το ταξίδι και παρουσιάζει μερικούς λόγους για να ακολουθήσει κανείς επιτυχημένες σπουδές στα ναυτιλιακά στη Βουλγαρία:

 

Εισαγωγή στο Εμπορικό Ναυτικό και Μόρια για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού 

Oι τρόποι εισαγωγής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού είναι δύο: Ο ένας είναι οι Πανελλήνιες και ο άλλος είναι μέσο ιδιωτικής σχολής. Aν κάποιος, ωστόσο, δε θέλει να δώσει Πανελλήνιες ή δεν έχει καταφέρει να γράψει τα απαιτούμενα μόρια, του δίνεται η δυνατότητα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα εύκολα και άμεσα μέσω της ΑΕΝ Βάρνας.

 

Σχολές Εμπορικού Ναυτικού

Ένα από τα θετικά που έχει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού είναι και το εύρος των σχολών που περιλαμβάνει αναφορικά με τα Ναυτιλιακά και το επίπεδο ειδίκευσης που παρέχει η κάθε σχολή. Προσδίδει έτσι τη δυνατότητα στους δυνητικούς σπουδαστές της να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις σχολές, με ποιον τομέα θέλουν να ασχοληθούν. Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τις Σχολές είναι οι εξής:


● Η Σχολή Εμποροπλοιάρχων - Σχολή Πλοιάρχων
● Η Σχολή Μηχανικών
● Η Σχολή Ναυπηγών
● Η Σχολή Ηλεκτρολόγων


Όσον αφορά το επίπεδο ειδίκευσης, στη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, για παράδειγμα, περιλαμβάνονται μαθήματα για τη λειτουργία και τη συντήρηση εγκαταστάσεων παραγωγής ισχύος των πλοίων, όπως και για την επισκευή των μηχανικών βλαβών του πλοίου.

 

Ταξίδια στο Εμπορικό Ναυτικό 

10 λόγοι για να ακολουθήσετε σπουδές στα ναυτιλιακά στη Βουλγαρία

 

Τα ταξίδια είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της δουλειάς των Ναυτικών και είναι ένα προτέρημα σε σχέση με άλλες δουλειές που δεν δίνεται αυτή η επιλογή. Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού περιλαμβάνει κάποια προαπαιτούμενα εκπαιδευτικά ταξίδια. Τα ταξίδια αυτά φέρνουν σε μια πρώτη επαφή τον φοιτητή με τα ταξίδια στην θάλασσα δίνοντας του έτσι και αυτοπεποίθηση και γνώσεις και εμπειρία, ενώ υπάρχουν και τα ταξίδια που γίνονται μετά την φοίτηση - δηλαδή στους μελλοντικά εργαζόμενους.


Έχοντας αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις που υπόσχεται να τους προσφέρει η ακαδημία Study Naval, οι φοιτητές μέσα από τα ταξίδια μπορούν να εξερευνήσουν τον κόσμο, να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και έθνη και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

 

Μισθοί του Εμπορικού Ναυτικού

Είναι γνωστό ότι το επάγγελμα του Ναυτικού είναι ως επί το πλείστον από τα επαγγέλματα με υψηλές χρηματικές απολαβές. Ο μισθός προσαρμόζεται ανάλογα είτε με τον βαθμό που κατέχει κάποιος, είτε με την εταιρεία και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα: Οι Πλοίαρχοι Εμπορικού Ναυτικού σε πετρελαιοφόρα πλοία μπορεί να έχουν ως καθαρό μισθό 10.000 ευρώ/ ανά μήνα υπηρεσίας σε πλοίο. Ο Υποπλοίαρχος 7.500 ευρώ ενώ ο Ανθυποπλοίαρχος 5.000 ευρώ.

 

ΑΕΝ Πρόγραμμα Σπουδών και Μαθήματα

Το πρόγραμμα μιας σχολής και τα μαθήματα είναι πολύ βασικά για την μετεξέλιξη ενός σπουδαστή. Στην ΑΕΝ Βάρνας, τόσο το πρόγραμμα όσο και τα μαθήματα σπουδών είναι αρκετά ενδιαφέροντα και σε συνδυασμό με τους εξειδικευμένους καθηγητές στην Ακαδημία της Βουλγαρίας, το αποτέλεσμα είναι πλήρως ικανοποιητικό. Για παράδειγμα, στις ΑΕΝ σχολές και συγκεκριμένα στην ΑΕΝ Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών τα μαθήματα έχουν να κάνουν με βασικές γνώσεις στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Χημεία και στα Αγγλικά, ανάμεσα σε άλλα.

 

Ο καιρός στη Βουλγαρία

10 λόγοι για να ακολουθήσετε σπουδές στα ναυτιλιακά στη Βουλγαρία


Το να ζει κανείς στην Βουλγαρία είναι αρκετά ευχάριστο για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι η γειτονική χώρα έχει παρόμοιο κλίμα με αυτό της Ελλάδας - μπορεί το καλοκαίρι να έχει ζέστη, ωστόσο, οι όμορφες και δροσερές παραλίες εξισορροπούν την κατάσταση.

 

Ο χειμώνας, συνήθως, βρίσκει την Βουλγαρία ολόλευκη, ενώ και στις τριγύρω πόλεις, όπως στη Βάρνα -μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βουλγαρίας- σχεδόν κάθε χρόνο χιονίζει. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για έναν φοιτητή, να κάνει χειμερινές εξορμήσεις και χειμερινά σπορ στα κάτασπρα και επιβλητικά της βουνά. Το φθινόπωρο είναι μία ωραία περίοδος και έχει σχετικά ήπιο καιρό, ενώ τα ανθισμένα λουλούδια της άνοιξης κάνουν το τοπίο ακόμη πιο εντυπωσιακό.


Ο πολιτισμός της

Η Βουλγαρία είναι μία χώρα με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Έχει διάφορα μουσεία, ιστορικά μνημεία και πινακοθήκες, τα οποία πλημμυρίζουν κάθε χρόνο από τον κόσμο.

 

Το χαμηλό κόστος ζωής

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Βουλγαρία με χαμηλό κόστος ζωής. Συγχρόνως, μέσω της Study Naval Academy, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν σε εστίες με χαμηλές τιμές.

 

Η ομαλή συμβίωση με τους ντόπιους

Εξίσου σημαντικός είναθ και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι τους Έλληνες σπουδαστές. Πρόκειται για μια φιλόξενη χώρα που αγκαλιάζει τους φοιτητές της.

 

Η προσφορά και το Ενδιαφέρον της ΑΕΝ Βάρνας

Ο τελευταίος και καλύτερος λόγος για να σπουδάσει κάποιος στην ΑΕΝ Βουλγαρίας, είναι γιατί πίσω από την Ναυτική Ακαδημία Βάρνας υπάρχει η ομάδα της Study Naval Academy, η οποία εγγυάται την στήριξη και την φροντίδα απέναντι στον φοιτητή από την στιγμή της εγγραφής του μέχρι και την επαγγελματική του αποκατάσταση.

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ