Logan Paul, το απόλυτο τίποτα με τα εκατομμύρια views

Logan Paul, το απόλυτο τίποτα με τα εκατομμύρια views Facebook Twitter
9

Αν είστε άνω των 20λίγο, το πιθανότερο είναι πως δεν γνωρίζετε τους αδελφούς Jake Paul και Logan Paul και καλά κάνετε διότι δεν υπάρχει στ' αλήθεια λόγος να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους. Πρόκειται για δύο αδέρφια 21 και 22 ετών που αντιπροσωπεύουν μια νέα φουρνιά online διασημοτήτων την οποία η κοινωνία μας δεν έχει ακόμα αφομοιώσει.
 

Οι Paul κέρδισαν ταχύτατα αναγνωρισιμότητα ως έφηβοι μέσω του Vine (5,3 εκ. followers ο Jake και 3,1 εκ. followers ο Paul) όπου αναρτούσαν σαχλά βίντεο με φάρσες, ανόητα και πρόχειρα σκετσάκια και κακής ποιότητας ραπάρισμα. 
 

Όταν το Vine έκλεισε το 2017, μεταπήδησαν στο YouTube για την ανάρτηση των vlog και των άλλων video τους καθώς και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram, όπου έχουν συγκεντρώσει περίπου 16 και 10 εκ. followers αντίστοιχα.

Logan Paul, το απόλυτο τίποτα με τα εκατομμύρια views Facebook Twitter

Λίγο μετά  συνάντησαν το άψυχο σώμα ενός ανθρώπου και μετά την αρχική κατάπληξη δεν δίστασαν να το βιντεοσκοπήσουν και να το αναρτήσουν στο YouTube. Επιθυμώντας το βίντεο να είναι χιουμοριστικό ο Logan φωνάζει στο πτώμα "Ε, ζεις;" και "Πλάκα μας κάνεις;"

Το 2015, προφανώς λαμβάνοντας υπόψιν τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε το όνομα του στις προεφηβικές και εφηβικές ηλικίες, το Disney Channel ανακοίνωσε πως o Jake θα είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς Bizaardvark με θέμα μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Logan έχει συμμετάσχει επίσης ως guest σε κάποιες σειρές και έχει συνεργαστεί και με τον Dwayne "The Rock" Johnson σε κάποια βίντεο. 

Μέχρι πριν δυο μέρες ο αντιπαθής και "κακός" αδελφός ήταν ο μικρότερος Jake. Τα συχνά και πολύ θορυβώδη πάρτυ που διοργανώνει για να τροφοδοτεί με περιεχόμενο το κανάλι του στο YouTube σε συνδυασμό με τις κακόγουστες φάρσες που κάνει μαζί με την παρέα του και έχουν στόχο κυρίως γείτονες και ανίδεους περαστικούς, έχουν εξοργίσει πολύ κόσμο και οδήγησαν στο να του αποδοθεί ο τίτλος του "χειρότερου γείτονα στον κόσμο."

Η απάντηση του στην κατηγορία αυτή, η οποία διατυπώθηκε και σε δημοσιεύματα του mainstream τύπου όπως οι New York Times, ήταν πως στο κόσμο υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που θα έπρεπε να απασχολούν την κοινή γνώμη:

Ο Jake έχει επίσης κατηγορηθεί πολλές φορές για ρατσισμό επειδή στα βίντεο με τις φάρσες του κοροϊδεύει άτομα που ανήκουν σε άλλες εθνοτικές ομάδες ενώ το βίντεο του τραγουδιού του It's Everyday Bro κατέχει την τέταρτη θέση σε dislikes στο YouTube. 

Παρά την ανέμπνευστη μουσική, το βλακώδες, αποτυχημένο και οδυνηρά αργό ραπάρισμα λευκού που φαντάζεται πως είναι ο επόμενος Eminem, τους ανόητους στίχους που εξυμνούν την ζωή του και επιμένουν στο πόσο οι άλλοι τον ζηλεύουν γιατί είναι επιτυχημένος και κυκλοφορεί με Λαμποργκίνι, τα 3 εκατομμύρια ανθρώπων που δήλωσαν "δεν μου αρέσει" το έκαναν κυρίως επειδή ο Jake Paul τους είναι απεχθής. 

 

Μάλιστα οι διαρκείς προσβλητικές συμπεριφορές και οι καταγγελίες της πρώην του Alissa Violet για συναισθηματική κακοποίηση και χειραγώγηση, του κόστισαν την συνεργασία με το Disney Channel που αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι το να κατηγορηθεί από τους γονείς ότι προωθεί λάθος πρότυπα στα παιδιά τους.

Τα σκήπτρα της απεχθούς περσόνας όμως φαίνεται πως έκλεψε θριαμβευτικά ο μεγαλύτερος αδελφός που μέχρι πρόσφατα δεν είχε στ' αλήθεια απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη.

Ο Logan Paul θεωρούνταν η πιο ήπια εκδοχή των δύο αδελφών και το μεγαλύτερο μειονέκτημα που μπορούσε να του προσάψει κανείς ήταν η απόλυτη κενότητα των ενασχολήσεων του: καθημερινές αναρτήσεις στο vlog που αφορούν το πόσο υπέροχος είναι και η προώθηση της σειράς ρούχων, αξεσουάρ και σακιδίων Maverick που του επέτρεψαν να κεφαλαιοποιήσει την ασύλληπτη επιτυχία του στο διαδίκτυο. 

Όμως την τελευταία ημέρα του 2017, παράλληλα με την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους φαίνεται πως ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για την δημοφιλία του.

Επισκεπτόμενος το Όρος Φούτζι στην Ιαπωνία και το υπέροχο πυκνό δάσος Αοκιγκαχάρα, το οποίο αποκαλείται και "Θάλασσα από Δέντρα" ο Logan υπέπεσε σε ένα φρικτό ατόπημα. Η Αοκιγκαχάρα δεν είναι γνωστή μόνο για την ομορφιά του τοπίου αλλά και επειδή πολλοί επιλέγουν να θέσουν τέλος στην ζωή τους εκεί.

Logan Paul, το απόλυτο τίποτα με τα εκατομμύρια views Facebook Twitter

Οι τοπικές αρχές μάλιστα στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν μελλοντικές αυτοκτονίες έχουν τοποθετήσει εντός του δάσους πινακίδες που προτρέπουν τους ανθρώπους να σκεφθούν τους αγαπημένους τους και να αναζητήσουν βοήθεια πριν προβούν στο απονενοημένο διάβημα ενώ επίσης δεν ανακοινώνουν πια τον αριθμό των αυτόχειρων.

Λίγο μετά τον χώρο στάθμευσης εκείνος και η παρέα του μαζί με τον οδηγό τους συνάντησαν το άψυχο σώμα ενός ανθρώπου και μετά την αρχική κατάπληξη δεν δίστασαν φυσικά να το βιντεοσκοπήσουν και να το αναρτήσουν στο YouTube. Επιθυμώντας το βίντεο να είναι χιουμοριστικό ο Logan φωνάζει στο πτώμα "Ε, ζεις;" και "Πλάκα μας κάνεις;"

Στρεφόμενος στην κάμερα αναρωτιέται "Μόλις πέσαμε σε νεκρό στο δάσος των αυτόχειρων; Υποτίθεται πως το vlog αυτό είναι διασκεδαστικό" και σε μία κατάσταση ημι-υστερίας  συνεχίζει να αστειεύεται με τον τεθνεώτα. 

Η παροιμιώδης άγνοια του Logan είχε ήδη υπογραμμιστεί όταν καθ' οδόν προς το Φούτζι αναφέρθηκε σε αυτό μπερδεύοντας το με τα νησιά Φίτζι, αλλά η ανάρτηση αυτού του βίντεο ανέδειξε και την παντελή έλλειψη σεβασμού που έχει απέναντι και στον πιο ανυπεράσπιστο άνθρωπο: έναν νεκρό.

Μέσα σε μόλις μία ημέρα το vlog είχε συγκεντρώσει πάνω από 6,5 εκ. views ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν με μηνύματα οργής. Παρά το γεγονός ότι το βίντεο παραβίαζε τους όρους του YouTube, ήταν ο ίδιος ο Logan και όχι η πλατφόρμα που το διέγραψε.

Ο Logan Paul ζήτησε συγγνώμη γραπτώς και στη συνέχεια σε ένα δακρύβρεχτο βίντεο όπου αναφέρει πως έκανε ένα φρικτό λάθος και δεν περιμένει πως θα συγχωρεθεί αλλά στην πραγματικότητα το YouTube είναι εκείνο που φέρει εξίσου σημαντικό μερίδιο ευθύνης έναντι του κοινού και για την προσβολή της μνήμης του νεκρού. 

Η πλατφόρμα δεν έκανε απολύτως τίποτα για να κατεβάσει το προσβλητικό περιεχόμενο και για ακόμα μία φορά απέδειξε πως δεν επιθυμεί να βάλει τέλος στα βίντεο ακραίου περιεχομένου ή να ελέγξει την κουλτούρα της πρόκλησης που καλλιεργεί με την ανταμοιβή όσων αναρτούν σοκαριστικό περιεχόμενο και οδηγεί σε αναπαραγωγή ολοένα και πιο σκληρών εικόνων.

Στο κάτω κάτω δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε από ανθρώπους με εμφανή έλλειψη παιδείας που εκτοξεύθηκαν στην στρατόσφαιρα της εφήμερης διασημότητας να ελέγχουν το περιεχόμενο που παράγουν και αναπαράγουν.

Όταν κάποιος δεν έχει κάποιο ταλέντο αλλά επιθυμεί διακαώς να παραμείνει επίκαιρος και να διατηρήσει τους προβολείς επάνω του, είναι μοιραίο να στρέφεται ολοένα και σε πιο ακραία μέσα ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των εκατομμυρίων θαυμαστών του. Ιδίως αν οι θαυμαστές αυτοί είναι παιδιά και το αισθητικό ή και ηθικό κριτήριο τους δεν έχει διαμορφωθεί ώστε να απαιτούν ποιοτικό περιεχόμενο.

Ο "ενήλικας" όμως που είναι επιφορτισμένος με την ορθή λειτουργία του μέσου είναι η πλατφόρμα που παρέχει βήμα στους επιτηδευματίες του απόλυτου τίποτα, συνεπώς αν πρέπει να εγκαλέσουμε κάποιον για την διάχυση αυτής της κουλτούρας είναι το YouTube.

Ευτυχώς τα παιδιά που αποτελούν αυτό το κοινό θα μεγαλώσουν και θα στραφούν σε άλλα είδη διασκέδασης και ψυχαγωγίας, και οι αδελφοί Logan θα πάψουν να απασχολούν την κοινή γνώμη.

Πλατφόρμες όπως το Vine, το YouTube όμως θα συνεχίσουν να υπάρχουν και πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να προστατεύεται και η ελευθερία έκφρασης και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τόσο των θεατών όσο και των εκτιθέμενων.

TV & Media
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Αν αντέξατε και είδατε το βίντεο του αδερφού του (It's everyday bro), τότε δείτε και την παρωδία στο τραγούδι αυτό από τον Bart Baker στο youtube (search bart baker everyday bro parody).
πιστεύω πως να κάνει πλάκα με τον νεκρό κ να δείξει τις φωτο δν ηταν σωστό αλλα τωρα να τους κράζετε χωρίς λόγο οτι τι γτ να είναι διάσημοι αυτοί οι βλακες κλπ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΟ τι? Τους κράζετε γιατί είναι πλούσιοι κ περνάνε τέλια την ζωη τους κ τους ζηλεύετε? Τι σας πειράζει π κάνουν φάρσες κλπ?
Μπάρμπαρα, παιδάκι μου, πήγαινε να μεγαλώσεις λιγάκι και μόλις πήξει το μυαλό ξαναέλα να σχολιάσεις.Κάπως έτσι την είδε για πλάκα κι ο νεαρός από την Νέα Σμύρνη και πήγαινε στους Αμπελοκήπους και χούφτωνε (=βίαζε) τις ανυποψίαστες γυναίκες.Δικαιολογείσαι λόγω ηλικίας (κατά-πως μού φαίνεται), αλλά μέχρι εδώ. Δεν κράζεται κάποιος επειδή απλά είναι πλούσιος ή περνάει τέλεια (και όχι "τέλια") την ζωή του. Πρέπει να πατήσεις κάποιον κάλο για να σε κράξουν.Έχω παιδιά στην εφηβεία και αναγκαστικά βλέπω και ακούω είτε βιντεάκια με "προκλήσεις" είτε ραποτράγουδα (πιο σεξιστικά πεθαίνεις), άλλα με ανέκδοτα, άλλα με φάρσες. Τούτους εδώ πρώτη φορά τους ακούω (δεν χάνω και τίποτα). Με ικανοποίηση παρατηρώ ότι μεγαλώνοντας τα παιδιά απομακρύνονται από αυτό που παρακολουθούσαν πριν από δύο-τρία χρόνια (του στυλ, "τι μαλακίες έβλεπα"). Ευτυχώς δηλαδή. Σου εύχομαι το ίδιο και να μην εκτίθεσαι τόσο.
Τι να τα κάνεις τα πλούτη αν είσαι σκατάνθρωπος; Όχι, δεν ζηλεύουμε τα πλουσιόπαιδα. Είναι καθαρά θέμα συμπεριφοράς. Οι φάρσες έχουν ένα όριο. Δεν γίνεται να κάνεις με τα πάντα φάρσες μόνο και μόνο επειδή έχεις youtube channel.Καλά σου λέει ο Haifischnet. Μην εκτίθεσαι τόσο.
Τον συγκεκριμένο δεν τον έχω παρακολουθήσει ποτέ. Είμαι φαν άλλων youtuber όπως του PewDiePie. Ξέρω όμως ότι ο συγκεκριμένος και ο αδερφός του είναι δυο πλουσιόπαιδα αμερικανάκια τα οποία εκμεταλλεύονται περιστάσεις και ξέρουν ότι οι νέοι θα πέσουν στην παγίδα. Κοιτάνε την πάρτι τους και τίποτα άλλο.