Ο @Galaxyarchis του Twitter, των μπλογκς (γνωστός για το δικό του «Γαλαξιάρχης-Μάλλον Ακίνδυνος» αλλά και τη συμμετοχή του στο «ΠαραλληλοΓράφος») και του Radio Bubble ήταν μαχητικός και ετοιμόλογος. Ακόμη και οι εχθροί του όμως -οι "φιλελέδες" εκτός των άλλων- που είχαν υποστεί κάποιες φορές την αυστηρή του γλώσσα, με έκπληξη και απογοήτευση έμαθαν σήμερα για το θάνατό του. Ευτυχώς λίγοι ήταν αυτοί που έκαναν αστεία ή έγραψαν χοντράδες που δεν θέλω να επαναλάβω. 

 

 

O ίδιος είχε περιγράψει τον εαυτό του ως εξής:


Από το 1984, μαθητής δημοτικού τότε, μπήκα στο μαγικό κόσμο των υπολογιστών με τη βοήθεια ενός Spectrum+. Έκτοτε, στην κατοχή μου πέρασε άλλος ένας home computer, o Amstrad CPC 6128 (στον οποίο και αγάπησα τον προγραμματισμό) πριν καταλήξω στα PC, το 1989, με ένα ακόμη Amstrad 1640 και παραμείνω σε αυτήν την κατηγορία ως και σήμερα. Βέβαια, τόσο λόγω «κακής παρέας», όσο και -στη συνέχεια- λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης, από τα χέρια μου έχει περάσει «ουκ έστιν αριθμός» υπολογιστών, από Atari 400, ST και Amiga, έως Mac κάθε είδους. Αν και αγάπησα την ψηφιακή τεχνολογία, ουδέποτε υπήρξα αυτό που θα λέγαμε "γκατζετάκιας", καθώς προτίμησα τον χρηστικό χαρακτήρα της προσπερώντας κάθε μορφής εντυπωσιασμούς, που θολώνουν εν τέλει και την κριτική ικανότητα, αλλά και την ουσία των πραγμάτων.

Φυσιολογική κατάληξη oι σπουδές στο χώρο και πιο συγκεκριμένα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Αλλά τελικά καταπιάστηκα με τη δημοσιογραφία.

Υπήρξα συνεργάτης, συντάκτης και αρχισυντάκτης σε αριθμό εντύπων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες και σύμβουλος ενημερωτικών και τεχνολογικών ιστοσελίδων σε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ανάμεσα στα άλλα, έστρεψα το ενδιαφέρον μου και στο web radio...

  

Ο Γαλαξιάρχης πέθανε χτες στα 43 του. Και το ελληνικό twitter πενθεί. 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.