Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
DESIGN

Ένα σπίτι από κέδρο σε έναν βράχο του Κονέκτικατ

Τα μεγάλα ορθογώνια παράθυρα και οι γυάλινες πόρτες εκτείνονται κατά μήκος του σπιτιού και στις δύο πλευρές, προσφέροντας θέα στο λοφώδες τοπίο και στον ογκόλιθο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Desai Chia Architecture με έδρα τη Νέα Υόρκη, έφτιαξε ένα σπίτι από κέδρο στο Κονέκτικατ, πάνω σε μια βραχώδη πλαγιά, με πολύ μεγάλα παράθυρα και θέα στους λόφους.

 

Το Ledge House βρίσκεται στην Κορνουάλη του Κονέκτικατ, σε μια τοποθεσία που καταλαμβάνεται από έναν μεγάλο ογκόλιθο που έχει καθίσει στην πλαγιά του λόφου πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, όταν σχηματίζονταν τα κοντινά Απαλάχια Όρη.

 

Η κατοικία των 223 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει μια στενή οροφή που παίρνει στοιχεία από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του αχυρώνα και την ιστορική σκεπαστή γέφυρα στη Δυτική Κορνουάλη. Η πρόσοψή του είναι επενδυμένη με κέδρο, που σκουραίνει χρησιμοποιώντας την ιαπωνική τεχνική shou sugi ban, και ολοκληρώνεται με στέγη αλουμινίου.

 

Για να κατασκευάσει την ενιαία οικία το γραφείο αφαίρεσε μια καλύβα που υπήρχε ήδη στην ιδιοκτησία, αφήνοντας μόνο τα θεμέλια που φυσικά επεκτάθηκαν ώστε να έρθει το σπίτι πιο κοντά στην απότομη πλαγιά. Χρησιμοποιώντας τα θεμέλια που προϋπήρχαν έκαναν οικονομία τόσο σε χρήματα όσο και σε οικοδομικά απόβλητα.

 

Η κατοικία των 223 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει μια στενή οροφή που παίρνει στοιχεία από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του αχυρώνα και την ιστορική σκεπαστή γέφυρα στη Δυτική Κορνουάλη. 

 

Τα μεγάλα ορθογώνια παράθυρα και οι γυάλινες πόρτες εκτείνονται κατά μήκος του σπιτιού και στις δύο πλευρές, προσφέροντας θέα στο λοφώδες τοπίο και στον ογκόλιθο, επιτρέποντας παράλληλα τον αέρα να κυκλοφορεί και να δροσίζει το σπίτι.

 

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Ένα ξύλινο μπαλκόνι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού έχει θέα στην κοιλάδα και περιβάλλεται από μεταλλική περίφραξη και κάγκελα. Ο χώρος είναι επιπλωμένος με καρέκλες και τραπέζι για πικνίκ.

 

Στο εσωτερικό, το Ledge House περιλαμβάνει σαλόνι ενιαίας διαρρύθμισης με την κουζίνα σε λευκό χρώμα και δάπεδα από ανοιχτόχρωμο ξύλο που έρχονται σε αντίθεση με τη μαύρη εξωτερική επένδυση. Οι ψηλές θολωτές οροφές κάνουν τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος.

 

Το κυρίως υπνοδωμάτιο βρίσκεται στο ένα άκρο του σπιτιού και δύο μικρότερα υπνοδωμάτια βρίσκονται στο άλλο άκρο. Στην κουζίνα ένας μακρύς πάγκος με μαύρα σκαμπό βλέπει σε έναν τοίχο από λευκά ντουλάπια. Για να διαχωρίσει την κουζίνα και την τραπεζαρία από το καθιστικό, το Desai Chia Architecture τοποθέτησε ένα τζάκι ενδιάμεσα και ένας μαύρος σωλήνας καμινάδας εκτείνεται από τη μακριά δομή μέχρι την οροφή.

  

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

  

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol
Φωτ.: Paul Warchol

 

Με πληροφορίες από το Dezeen

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος είναι ο αληθινός Μπλεκ;
Ο χάρτινος ήρωας, πριν «εισβάλλει στο Καπιτώλιο», γνώρισε μέρες δόξας τις δεκαετίες του '70 και του '80, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή του κόμικ στην Ελλάδα.
Τα ταμπάκικα της Χάρμαινας: αρχιτεκτονική δίχως αρχιτέκτονες
Κοντά στους Δελφούς η παράδοση μιας παλιάς Ελλάδας υπάρχει ακόμη
Οι κρυμμένες Παράγκες της Βουλιαγμένης
Ανάμεσα στα ψηλά πεύκα, πάνω στα μεγάλα και πλατιά βράχια της αθηναϊκής Ριβιέρας, μια ανάσα από τον Αστέρα, βρίσκονται κρυμμένες οι Παράγκες της Βουλιαγμένης, παλιές παραθεριστικές κατοικίες που προσφέρονταν σε ένα είδος δημοπρασίας προς ενοικίαση κάθε καλοκαίρι.
Στο κατεχόμενο Βαρώσι, τα έργα ενός καλλιτέχνη για ένα night club αποκαλύπτονται 46 χρόνια μετά
Η φωτογράφος και δημοσιογράφος Ελένη Παπαδοπούλου και η ιστορικός τέχνης Μαρίνα Χριστοδουλίδου φέρνουν στο φως τις τσιμεντογραφίες του επιφανούς Κύπριου καλλιτέχνη Χριστόφορου Σάββα από το εσωτερικό του διάσημου κέντρου διασκέδασης «Perroquet» στο Βαρώσι.
5 απροσδόκητες συνεργασίες του 2020 από τον κόσμο του ντιζάιν
Ο David Adjaye με την Aston Martin, η BIG με τη NASA και ο Frank Gehry με το Hennessy ήταν μερικά μόνο από τα απροσδόκητα ντουέτα που συνεργάστηκαν το 2020.
To Smile στη Νέα Υόρκη είναι εμπνευσμένο από την ιστορία και τον πολιτισμό του Χάρλεμ
Το κτίριο, που πήρε το όνομά του από την καμπυλωτή του κάτοψη περιλαμβάνει έναν παιδικό σταθμό στο ισόγειο και 223 διαμερίσματα κατοικιών στους υπόλοιπους ορόφους.
Ένα μπαρ εμπνευσμένο από το «Mad Men»
Η τηλεοπτική σειρά «Mad Men» ενέπνευσε τη ρετρό αισθητική αυτού του μπαρ στην Γκουανγκτζού της Κίνας.
Ένα διαμέρισμα στο Μιλάνο φιλοξενεί αποκλειστικά ανερχόμενους influencers
Σύννεφα στο πάτωμα και φωτεινοί διάδρομοι είναι μερικά από τα διασκεδαστικά χαρακτηριστικά που έχει συμπεριλάβει ο art director John Pentassuglia στο Defhouse, ένα σπίτι που έχει σχεδιαστεί για νέους influencers των social media.
Ένα σπίτι πάνω σε ξυλοπόδαρα
Η Καναδή αρχιτέκτονας Natalie Dionne ολοκλήρωσε ένα καταφύγιο στο δάσος του νοτιοανατολικού Κεμπέκ, το οποίο υψώνεται σε ξυλοπόδαρα για να έχει καλύτερο φως και θέα.
Mια προκατασκευασμένη καλύβα μέσα στην καταπράσινη φύση του Ισημερινού
Οι αρχιτέκτονες Diana Salvador και Javier Mera έχτισαν μια αγροτική καμπίνα με σκοπό να ησυχάζουν και να επανασυνδέονται με τη φύση.
Ένα λευκό πυργόσπιτο στην Πούλια
Ο αρχιτέκτονας Lorenzo Grifantini έχτισε ένα σπίτι στην Απουλία της Ιταλίας για προσωπική χρήση.
Ένα μουσείο σε σχήμα βότσαλου από τo αρχιτεκτονικό γραφείο της Zaha Hadid
Το νέο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στη Σεντσέν της Κίνας που θα ολοκληρωθεί το 2023.
9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού
Μερικά από τα πιο δυνατά πρόσφατα εξώφυλλα περιοδικών που περιέγραψαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο στιγμές μιας ταραγμένης χρονιάς.
Εικόνες από το νέο μουσείο της Κίνας που σχεδίασε ο Tadao Ando
Κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες του κυλινδρικού μουσείου He Art του βραβευμένου με Pritzker Tadao Ando, το οποίο ολοκληρώθηκε στο Γκουανγκντόνγκ της Κίνας.
 8  εκκλησίες που χτίστηκαν το 2020, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική
Πλωτοί, ξύλινοι και μοντέρνοι χώροι λατρείας που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2020.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή