Αυτές είναι οι παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών με ελεύθερη είσοδο

Αυτές είναι οι παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών με ελεύθερη είσοδο Facebook Twitter
Θοδωρής Γκόνης, Εθνικός Κήπος - Περίπατος μαθητείας και αλητείας με την Ελένη Κοκκίδου και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. Φωτο: Κική Παπαδοπούλου
0

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες των καιρών, παρέχει με αυτό τον τρόπο στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, 21 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Στις 21 Ιουνίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Αναστάσιου Συμεωνίδη, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ θα παρουσιάσει τη «Φαντασία και φούγκα, ΒMW 542, σε σολ ελάσσονα» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, σε μεταγραφή για ορχήστρα του Δημήτρη Μητρόπουλου, το 3ο κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα, με τον τίτλο «Piccolo Mondo Antico» του Nίνο Ρότα με σολίστ τον Χρίστο Παπαγεωργίου και, στο δεύτερο μέρος, τις «Εικόνες από μια έκθεση» του Μοντέστ Μουσόργκσκι.

Αυτές είναι οι παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών με ελεύθερη είσοδο Facebook Twitter
Ομάδα Όχι Παίζουμε - UrbanDig Project, Στάση Ομόνοια. Φωτο: Μαριλένα Σταφυλίδου

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

Ομάδα Όχι Παίζουμε - UrbanDig Project, Στάση Ομόνοια, 20-25/6, Πλατεία Ομονοίας.

Θοδωρής Γκόνης, Εθνικός Κήπος - Περίπατος μαθητείας και αλητείας, 22-26/6, Εθνικός Κήπος.

Μαργαρίτα Αμαραντίδη - Homo Ludens Theatre, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, 21-23/6, Αρχαία Αγορά (Νότια Πλευρά) - Ναός Ηφαίστου.

Άννα Τζάκου - Ομάδα Γεωποιητική, 277 μέτρα, 3, 10, 17, 24/6, Λυκαβηττός

Αυτές είναι οι παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών με ελεύθερη είσοδο Facebook Twitter
Μαργαρίτα Αμαραντίδη - Homo Ludens Theatre. Φωτο: Κική Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

Βιτόρια Κωτσάλου, Day Οut of Time, 24/6

Mkultra - Γκίγκη Αργυροπούλου, After lives, 26-29/6, Στοά Μπρόντγουαιη - 21ο Δημ. Σχολείο «Λέλα Καραγιάννη»

• Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) - Πολιτιστικά δρώμενα στο Ιστορικό Κέντρο - Περίπατος στους ιστορικούς λόφους της Αθήνας με τον καθηγητή Μανόλη Κορρέ - 14/6. Υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκού Μανόλη Κορρέ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους ιστορικούς λόφους της Αθήνας, σε μια διαδρομή με στάσεις στα ωραιότερα σημεία του Ιστορικού Κέντρου.

Παραστάσεις Καραγκιόζη, Ηλίας Καρελλάς, Καραγκιοζούπολη: Ο Καραγκιόζης και η Ανακύκλωση, 22/6. Την αναβίωση του θρυλικού Καραγκιόζη στο κέντρο της Πλάκας θα επιχειρήσει ο καραγκιοζοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς, διατηρώντας μια παράδοση 150 χρόνων.


Φιλοσοφικός Περίπατος στην Ακαδημία Πλάτωνος - Συντροφιά με τον καθηγητή Παύλο Καλλιγά, 28/6. Η φιλοσοφία, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης θα είναι τα κύρια σημεία της περιπατητικής συζήτησης που θα πραγματοποιήσουν ο καθηγητής Φιλοσοφίας και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Παύλος Καλλιγάς, και ο διδάκτορας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Καίμπριτζ και συγγραφέας Νικήτας Σινιόσογλου.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Νέο ελληνικό θέατρο στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ - Γιάννης Κωνσταντινίδης, Ο οικοδιδάσκαλος ή το δικαίωμα στην αμεριμνησία. (Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, λεωφ. Μεσογείων 432, Αγ. Παρασκευή) - 16/6 (με δήλωση συμμετοχής).

180 χρόνια Πανεπιστήμιο - 180 χρόνια τραγούδια! - Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 01/07. Κείμενα εποχής, ήχοι, μουσικές και τραγούδια θα πρωταγωνιστήσουν στην ιστορική αναδρομή των 180 ετών από την ίδρυση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκινώντας από το 1837, οπότε άνοιξε τις πύλες του στην οικία Κλεάνθους, και φτάνοντας μέχρι σήμερα.

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνοιγμα στην πόλη: Το Φεστιβάλ Αθηνών βγαίνει στους δρόμους με δράσεις πέρα από τη θεατρική σκηνή

Θέατρο / Άνοιγμα στην πόλη: Το Φεστιβάλ Αθηνών βγαίνει στους δρόμους με δράσεις πέρα από τη θεατρική σκηνή

Όλα τα θεατρικά events που περιμένουμε σε «ευαίσθητες» περιοχές, υπαίθριους χώρους, εργατικές γειτονιές, προσφυγικές κατοικίες, ιστορικούς λόφους και ταβέρνες, με στόχο να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο η πόλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Bαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Διευθύνω το Φεστιβάλ Αθηνών ως σκηνοθέτης που αναλαμβάνει την ευθύνη

Θέατρο / Bαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Διευθύνω το Φεστιβάλ Αθηνών ως σκηνοθέτης που αναλαμβάνει την ευθύνη

O διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, λίγο πριν από την έναρξη του πρώτου φεστιβάλ που φέρει πλήρως την υπογραφή του, μιλάει στη LiFO για το στοίχημα που αισιοδοξεί να κερδίσει
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.