Γαλλία - Βέλγιο: Η ώρα των «αστεριών»

Γαλλία - Βέλγιο: Η ώρα των «αστεριών» Facebook Twitter
Εμπαπέ εναντίον Λουκάκου.
0

To φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος του μετά από έναν χορταστικό μήνα γεμάτο ποδόσφαιρο, θέαμα, ένταση, πάθος και πολλές συγκινήσεις.

Τα αποτελέσματα των αγώνων και οι διασταυρώσεις έφεραν αντιμέτωπες τέσσερις ομάδες από την Ευρώπη, κάτι που έκανε αρκετούς να σχολιάσουν περιπαικτικά ότι πρόκειται τελικά για Euro και όχι Μουντιάλ.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως πρόκειται για τις ομάδες που το άξιζαν περισσότερο απ' όλες να βρίσκονται εδώ.

Γαλλία και Βέλγιο διέθεταν από την αρχή τα πληρέστερα ρόστερ της διοργάνωσης, ενώ η Κροατία έπαιξε καλό ποδόσφαιρο σε όλους τους αγώνες (σ.σ. παρότι χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθεί απέναντι σε Δανία και Ρωσία).

Όσο για την Αγγλία, ε, είναι η πατρίδα του συγκεκριμένου αθλήματος και θα έπρεπε κάποια στιγμή να σπάσει αυτή τη μεγάλη παράδοση αποτυχιών. 

Οι παίκτες των τεσσάρων φιναλίστ έρχονται από μια πολύ κουραστική χρονιά (σ.σ. όλοι μαζί έχουν παίξει πάνω από 1.000 αγώνες συνολικά) αλλά τούτη την ώρα δεν υπάρχει ούτε πόνος, ούτε κούραση, ούτε άλλες δικαιολογίες. 

Έχουν 180' λεπτά για να κερδίσουν μία θέση στο ποδοσφαιρικό πάνθεο και αν περνάει από το χέρι τους θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν.

Σήμερα, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό (σ.σ. 21.00 ώρα Ελλάδας), τίθενται αντιμέτωπες οι κατά τεκμήριο πιο ταλαντούχες ομάδες του Μουντιάλ.

Στον αγωνιστικό χώρο και στους πάγκους θα βρίσκεται ένας «γαλαξίας αστέρων» που αντιπροσωπεύει το παρόν αλλά και το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Οι «Πετεινοί» του Ντιντιέ Ντεσάν έφτασαν σχετικά εύκολα μέχρι εδώ, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Διαθέτουν μία από τις καλύτερες μεσαίες γραμμές στον κόσμο (σ.σ. δεσπόζει η τριάδα Καντέ-Ματουιντί- Πογκμπά) και φυσικά το προνόμιο να έχουν στην επίθεση τον πρώτο σκόρερ του περασμένου Euro, Αντουάν Γκριεζμάν, και το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Κιλιάμ Eμπαπέ. 

Γαλλία - Βέλγιο: Η ώρα των «αστεριών» Facebook Twitter
Ο Εντέν Αζάρ απέναντι στον Αντουάν Γκριεζμάν.

Μάλιστα, ο χαρακτηρισμός αυτός ίσως κεφαλαιοποιηθεί και σε χρηματιστηριακή αξία αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει καταθέσει πρόταση ύψους 270 εκατ. για την απόκτησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Από την άλλη μεριά, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μπορούν να υπερηφανεύονται ότι διαθέτουν την κορυφαία επιθετική τριάδα του τουρνουά. Αζάρ-Λουκάκου-ΝτεΜπρούινε έκαναν μέχρι σήμερα τη διαφορά στους συλλόγους τους αλλά κάθε φορά που φορούσαν τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας τους εμφανίζονταν κατώτεροι των προσδοκιών.

Χάρη, όμως, σε αυτούς τους τρεις και τους υπόλοιπους που τους πλαισιώνουν, η ομάδα του Μαρτίνεθ μπορεί πια να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ταλέντο και τις δυνατότητές της, παίζοντας καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο χωρίς να φοβάται κανέναν.

Στον αγώνα με την Ιαπωνία και πολύ περισσότερο σε αυτόν με τη Βραζιλία, η «χρυσή» γενιά του Βελγίου έδειξε ότι ωρίμασε (ποδοσφαιρικά) και μοιάζει έτοιμη πια να μπει στο κλειστό κλαμπ των νικητών του Μουντιάλ. 

Αζάρ ή Εμπαπέ; Λουκάκου ή Γκριεζμάν; Βαράν ή Κομπανί; Λιορίς ή Κουρτουά; Ο πρώτος ημιτελικός αναμένεται να είναι συναρπαστικός!

Σε όλα τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ προσφέρει την «Επιστροφή Στοιχήματος» στα πέναλτι και το «2-0 και Έληξε».

Με την «Επιστροφή Στοιχήματος» στα πέναλτι, όσοι έχουν ποντάρει στο στοίχημα «ομάδα που θα προκριθεί» παίρνουν τα χρήματά τους πίσω, αν η ομάδα τους ηττηθεί στα πέναλτι.

Με το «2-0 και Έληξε», οι παίκτες του Πάμε Στοίχημα κερδίζουν το στοίχημά τους, αν σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα το σκορ είναι 2-0 υπέρ της ομάδας που πόνταραν, ακόμη και αν το σκορ αλλάξει στη συνέχεια.

Επιχειρείν/Market
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM