ADVERTORIAL


Cocktail Melon Smoothie
Cocktail Melon Smoothie

 

Τον τελευταίο καιρό, φίλοι μετακομίζουν, φίλοι παντρεύονται, φίλοι χωρίζουν και το γλέντι της ζωής καλά κρατεί. Όλα τα παραπάνω θυμάμαι να τα ξορκίζουμε με αλκοολούχα μαγικά μιξ σε ένα τραπέζι εντός και εκτός σπιτιών, σε μαγαζιά, πάρκα και παραλίες.

 

Μία τέτοια αφορμή για ταξίδι στάθηκε η μετακόμιση του φίλου Σπύρου ή κατ'εμέ Σπυράκου στη Χαλκίδα, όχι τίποτα άλλο αποκτήσαμε και εξοχικό στην κοντινή μας Χαλκίδα. Σκοπεύουμε λοιπόν να μαζευτούμε για τα εγκαίνια του νέου σπιτιού για το οποίο το έτερο θήλυ της παρέας Δέσποινα που έχει ήδη επισκεφτεί το χώρο, έχει πει τα καλύτερα που σημαίνει ότι το μπαλκόνι, και γιατί όχι η παραλία παρακάτω, θα ζήσει μεγάλες στιγμές.

 

Το πλάνο λέει κοκτέιλ μετά μουσικής. Θα γίνουμε δύο ομάδες που θα φτιάξουμε έκαστη από ένα κατάλογο αλκοολούχων προτάσεων που στη συνέχεια οι λοιποί –υπό του ρόλου των πελατακίων- θα ζητάνε και αναλόγως θα βαθμολογούν. Κάτι σαν Greek Cocktail Festival-contest night αφού δεν θα έχουμε και επιστροφή στην Αθήνα. Το δικό μας Cocktailvision (βλέπε Eurovision των cocktail).

 

Ήδη έχουμε συστήσει τις ομάδες. Οι νησιώτες Δέσποινα και Δημήτρης θα μας καταπλήξουν με τις πολλές επιλογές που τους δίνει μια άλλη σημαντική βάση για cocktail που είναι το γλυκό κρασί Samos Vin Doux (ΕΟΣ Σάμου).

 

 

Ήδη μιλάνε για τη νίκη τους (...θα δείξει) και μας έχουν δηλώσει τα 3 + 3 κοκτέιλ που θα φτιάξουν. Η Δέσποινα τα πιο γλυκοευκολόπιοτα Vanillatini, Melon Smoothie, Banana Smoothie και ο Δημήτρης θα παίξει πιο εναλλακτικά με Samos Breeze, Samos Screw driver αλλά και μία μοναδική βερσιόν του αγαπημένου σε όλους μας Mojito που δεν είναι άλλη από το Samos Mojito.

 

Σου παραθέτω και αυτές τις συνταγές για να τις κάνεις με την παρέα σου, ένα βράδυ σαν το δικό μας... και όταν το κάνεις, στείλε κανένα σχόλιο για να δούμε αν συνέπεσαν τα γούστα μας.

 

Vanillatini

Τα υλικά που θα χρειαστείς: SAMOS Vin Doux 40ml, Stoli Vanilla 30ml

Πώς το φτιάχνεις; Σε ποτήρι ανάμειξης γεμάτο πάγο, ρίξε τα ποτά, ανάδευσε για 30 δευτερόλεπτα και σούρωσε σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι.

 

 

 

Banana Smoothie

Τα υλικά που θα χρειαστείς: SAMOS Vin Doux 100ml, ½ μπανάνα, κρέμα γάλακτος 10ml

Πώς το φτιάχνεις; Ρίξε όλα τα υλικά σε ηλεκτρικό μπλέντερ και πρόσθεσε ένα ποτήρι τριμμένο πάγο. Το χτυπάς μέχρι να γίνει κρεμώδες και το σερβίρεις σε ποτήρι κοκτέιλ.

 

 

 

Melon Smoothie

Τα υλικά που θα χρειαστείς: SAMOS Vin Doux 100ml, πεπόνι 50gr, χυμό λεμόνι 10ml

Πώς το φτιάχνεις; Ρίξε όλα τα υλικά σε ηλεκτρικό μπλέντερ και πρόσθεσε ένα ποτήρι τριμμένο πάγο. Το χτυπάς μέχρι να γίνει κρεμώδες και το σερβίρεις σε ποτήρι κοκτέιλ.

 

 

 

Samos Breeze

Τα υλικά που θα χρειαστείς: SAMOS Vin Doux 120ml, χυμός μάνγκο 80ml, χυμός λεμόνι 10ml

Πώς το φτιάχνεις; Ρίξε το κρασί σε ένα ποτήρι Collins γεμάτο πάγο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.

 

 

 

Samos Screw Driver

Τα υλικά που θα χρειαστείς: SAMOS Vin Doux 100ml, φρέσκος χυμός πορτοκάλι 50ml

Πώς το φτιάχνεις; Ρίξε το κρασί σε ένα ποτήρι highball με γεμάτο τριμμένο πάγο και στη συνέχεια τον χυμό από φρέσκο πορτοκάλι.

 

 

 

Samos Mojito

Τα υλικά που θα χρειαστείς: SAMOS Vin Doux 120ml, Ανθρακούχο αναψυκτικό με λεμόνι 60ml, 5-6 φύλλα δυόσμου και 2 φλούδες λεμονιού.

Πώς το φτιάχνεις; Ρίξε το Samos Vin Doux και το ανθρακούχο αναψυκτικό με λεμόνι σε ένα ποτήρι (προτίμησε ένα τύπου collins) γεμάτο (τριμμένο) πάγο. Στη συνέχεια, γάρνιρε με φλούδες από λεμόνι και δυόσμο.

 

 

 

Αν σου φάνηκαν περίεργα και ιδιαίτερα γευστικά τα παραπάνω, έπεται και συνέχεια.

 

Εγώ και ο Σπυράκος θα αναλάβουμε τα cocktail με βάση το τσίπουρο. Σας φαίνεται περίεργο; Και όμως, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα πράγματα μπορείτε να φτιάξετε με το καμάρι του βορρά, που δεν είναι άλλο από το τσίπουρο του Μπαμπατζίμ. Στις συνταγές που σου παραθέτω μην σε μπερδεύει η grappa, το ίδιο είναι αλά ιταλικά.

 

 

Grapirinia

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 1 Lime, 2-3 κουταλάκια ζάχαρη μαύρη, 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, τριμμένος πάγος

Πώς το φτιάχνεις; Σε χαμηλό ποτήρι cocktail λιώνεις τα 3/4 του lime στη μαύρη ζάχαρη, προσθέτεις τον πάγο και στο τέλος την grappa. Συμπληρώνεις το υπόλοιπο lime ως γαρνιτούρα.

 

Asso

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 4/10 grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, 1/10 σιρόπι τριαντάφυλλο, 2/10 χυμός βατόμουρο (όχι φρέσκο), 1/10 σιρόπι ζάχαρης

Πώς το φτιάχνεις; Χτυπάς όλα τα συστατικά στο shaker και σερβίρεις σε χαμηλό ποτήρι cocktail.

 

Μαστίχα Fresh

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 40ml μαστίχα, 20 ml grappa Μπαμπατζιμ Ξινόμαυρο, 20-30 ml χυμό φρέσκο αγγούρι, 10 ml χυμό lime ή λεμόνι, 5-10 ml σιρόπι ζάχαρης

Πώς το φτιάχνεις; Χτυπάς τα υλικά στο shaker και σουρώνεις σε ποτήρι martini (αν δεν βαριέσαι, πάγωσέ το πριν).

 

Stromboli

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 25ml grappa Μπαμπατζίμ Μοσχάτο, 25ml grenadini

Πώς το φτιάχνεις; Χτυπάς όλα τα συστατικά στο shaker, σερβίρεις σε κλασικό ποτήρι cocktail και συμπληρώνεις λευκό κρασί από πάνω για να έχεις διχρωμία (κρασί μη αρωματικό κατά προτίμηση).

 

Monte Cassino Sunrise

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Ροδίτης, 30ml limoncello

Πώς το φτιάχνεις; Ρίξε σε ένα κλασικό ποτήρι cocktail το τσίπουρο, το limoncello και συμπλήρωσε με χυμό πορτοκάλι και στο τέλος 15ml γρεναδίνη που θα σου φτιάξει το ηλιοβασίλεμα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα βρείτε στο website https://www.gwc-microsite.gr/.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.