ADVERTORIAL

 

 

 

Λένε ότι στη μάχη του φωτός με το σκοτάδι, το πρώτο πάντα θριαμβεύει. Ίσως γι' αυτό η ιστορία του κορυφαίου παίκτη μπάσκετ, Βασίλη Σπανούλη, έκανε τον motion designer Τόνυ Ζαγοραίο να δημιουργήσει ένα installation που διχάζεται ανάμεσα στα δύο στοιχεία.


Τι συνδέει όμως έναν καλλιτέχνη με έναν αθλητή; Μοιράζονται την ίδια ανάγκη να γίνονται καλύτεροι, να σπάνε τα εμπόδια, να είναι η καλύτερη έκδοση του εαυτού τους. Μια ανάγκη που για τη Nike είναι αξία που ορίζει τη φιλοσοφία της.

 

Γι' αυτό το λόγο, με αφορμή το opening του ανανεωμένου καταστήματος στην Ερμού, εκεί που χτυπάει η καρδιά του αθλητισμού, η Nike έφερε κοντά 5 κορυφαίους αθλητές και 5 μοναδικούς δημιουργούς για να διηγηθούν μαζί τις ιστορίες τους μέσα από έργα τέχνης που θα μας συγκινήσουν και θα μας εμπνεύσουν να πιστέψουμε σε μας.


Για τον Τόνυ Ζαγοραίο η διαδρομή του Βασίλη είναι ένα δίδαγμα υπομονής, πίστης και προσήλωσης στον στόχο. Η ζωή ενός παιδιού που ξεκίνησε να ονειρεύεται στη Λάρισα ότι μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο και η στιγμή που στα 15 του χρόνια έχασε ολόκληρο τον κόσμο, βιώνοντας την απώλεια του πατέρα του.

 

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς διακρίνει και στο ίδιο το έργο. Τα βήματα προς την κορυφή αντικατοπτρίζονται μέσα από τις συμβολικές σκάλες, ενώ οι υφές του καθρέφτη που βρίσκονται στο έργο συμβολίζουν την καθαρότητα του οράματος του Βασίλη. Τα αντικείμενα που βρίσκονται στην κορυφή αναφέρονται σε όλα εκείνα, τα οποία ο ίδιος κατέκτησε αλλά και ταυτόχρονα αγάπησε στη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας.

 

Το προσωνύμιο «Kill Bill» που δίνουν στον Βασίλη οι θαυμαστές του στο γήπεδο, δεσπόζει ψηλά και στο κέντρο του έργου, όχι μόνο για να συνδέσει το εικαστικό έργο με την προσωπικότητα του Βασίλη, αλλά για να εκφράσει την αφοσίωση, την πίστη, το πείσμα και την ιδιοσυγκρασία ενός μεγάλου αθλητή που ό, τι δεν τον σκοτώνει τον κάνει πιο δυνατό.

 

Τα χρώματα και οι κινήσεις που απεικονίζονται στο έργο είναι επηρεασμένα από το Nike Air Zoom Pegasus 35, το απόλυτο παπούτσι τρεξίματος, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι μισό «αέρας» (σαν τον Πήγασο, που ήταν μισός φτερωτό άλογο, από τον οποίο πήρε το όνομά του) έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει την κίνηση, την ταχύτητα και τη γοητεία της πτήσης.


Το έργο του Τόνυ Ζαγοραίου, εμπνευσμένο από την ιστορία του Βασίλη Σπανούλη θα αποκαλυφθεί στις 6 Ιουνίου, στο opening party για το ανανεωμένο κατάστημα Nike στην Ερμού στις 18.00.

 

Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες 4 ακόμη κορυφαίων Ελλήνων αθλητών μέσα από τα μάτια 4 Ελλήνων δημιουργών, μια καλλιτεχνική διαδρομή με μήνυμα WE FLY.ATHENS, που μας προκαλεί να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να απογειωθούμε. Live DJ sets & διαδραστικές εκπλήξεις για όλους θα ολοκληρώσουν το μεγάλο party.

 

Αν αγαπάς το τρέξιμο μπορείς να συμμετέχεις στο celebration run που θα γίνει στο πλαίσιο του party σε μια διαδρομή στην καρδιά της Αθήνας.


Για να έρθεις στο party κλείσε τη θέση σου εδώ