Καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με ένα βιβλίο και ένα ποτήρι καλό ροζέ κρασί!

Καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με ένα βιβλίο και ένα ποτήρι καλό ροζέ κρασί! Facebook Twitter
Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι η ηρεμία που προσφέρει η ανάγνωση ενός ενδιαφέροντος βιβλίου.
0

ADVERTORIAL


Καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με ένα βιβλίο και ένα ποτήρι καλό ροζέ κρασί! Facebook Twitter

 

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, και έχω ήδη ξεχωρίσει τα βιβλία των θερινών μηνών για να τα μοιραστώ μαζί σας, και να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας.

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι η ηρεμία που προσφέρει η ανάγνωση ενός ενδιαφέροντος βιβλίου. Μια εμπειρία που απογειώνεται αν τη ζήσεις καλοκαίρι, εκείνη την μαγική ώρα του ηλιοβασιλέματος, με θέα τη θάλασσα, ένα βουνό ή μία λίμνη. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί...

Επίσης, στο σκηνικό συμπληρώστε άνετα ρούχα, ίσως μια χαλαρή μουσική υπόκρουση με πρελούδια, και απαραίτητα ένα δροσερό ποτήρι καλό ροζέ κρασί.

Και λέω ενσυνείδητα ροζέ, γιατί δεν σας κρύβω ότι πολύ μου αρέσει αυτό το come back των ροζέ γενικώς, που για κάμποσα χρόνια είχαν πέσει στην αφάνεια. Μετά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που τα είχαν κατατάξει σε «ενδιάμεσα» ή «γυναικεία» κρασιά, επανέρχονται δυναμικά για να μας συντροφέψουν στις πιο όμορφες στιγμές μας.

Καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με ένα βιβλίο και ένα ποτήρι καλό ροζέ κρασί! Facebook Twitter

Ας ξεκινήσουμε με έναν Λατινοαμερικανό, γιατί όσο να 'ναι έχουμε μια αδυναμία σε αυτήν την περιοχή του πλανήτη, και πιο συγκεκριμένα στον Αλεχάντρο Ζάμπρα και το βιβλίο του «Η Ιδιωτική Ζωή των Δέντρων» (εκδ. Ίκαρος). Μια ιστορία απλών, καθημερινών ανθρώπων όπως όλοι μας...

«...Κάθε Κυριακή, ο Χουλιάν αφιερώνει χρόνο στη συγγραφή ενός μυθιστορήματος. Και κάθε βράδυ, αυτοσχεδιάζει και αφηγείται στη θετή του κόρη, Ντανιέλα, λίγο πριν αυτή κοιμηθεί, πρωτότυπες ιστορίες με δέντρα. Όμως το αποψινό βράδυ δεν είναι σαν τ' άλλα: η Βερόνικα, γυναίκα του Χουλιάν και μητέρα της Ντανιέλας, καθυστερεί ανεξήγητα να γυρίσει σπίτι...».

Φανταστείτε λοιπόν να απολαμβάνετε αυτά τα μοναδικά βιβλία με ένα ποτήρι ροζέ 4-6h της GAIA Wines. Αυτό το υπέροχο Αγιωργίτικο από σταφύλια μεγάλου υψόμετρου, είναι απλά εντυπωσιακό, τόσο σαν aperitif όσο και σαν συνοδευτικό ελαφρών γευμάτων. Συνδυάζει τη δροσερή γεύση που θες τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, με την απόλαυση σε μεγάλο ποτήρι. Το ανοιχτόχρωμο τριανταφυλλί του χρώμα σε προϊδεάζει αλάνθαστα για την ανάλαφρη γεύση και την πρωτόγνωρη φρεσκάδα αρωμάτων.

Καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με ένα βιβλίο και ένα ποτήρι καλό ροζέ κρασί! Facebook Twitter

Αλλάζοντας κλίμα θα σας ταξιδέψω με τα μάτια της Πάτι Σμιθ στην Νέα Υόρκη μισό αιώνα πίσω. « Πάτι και Ρόμπερτ» της Πάτι Σμιθ (εκδ. Κέδρος), όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Michael Stipe, τραγουδιστής των R.E.M. στο περιοδικό Time «μας υπενθυμίζει ότι η αθωότητα, οι ουτοπικές ιδέες, η ομορφιά και η εξέγερση είναι τα άστρα που μας οδηγούν στο ταξίδι της ανθρωπότητας».

Καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με ένα βιβλίο και ένα ποτήρι καλό ροζέ κρασί! Facebook Twitter

Πρόκειται για ένα χρονικό της μποέμ πλευράς της Νέας Υόρκης, το καλοκαίρι που πέθανε ο Κολτρέιν, την εποχής της αγάπης, του ροκ εν ρολ, της τέχνης, της σεξουαλικής απελευθέρωσης αλλά και των ταραχών.

Αυτήν την πραγματική ιστορία της Πάτι Σμιθ καθώς και τα επόμενα δύο βιβλία λέω να τα συνοδεύσω με ένα ροζέ 14-18 h της GAIA Wines. Πολυδιάστατη η Πάτι, πολυδυναμική και η ποικιλία που προέρχεται από σταφύλια των ημιορεινών κοινοτήτων Κούτσι, Κλημέντι και Καίσαρι της Νεμέας.

Καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με ένα βιβλίο και ένα ποτήρι καλό ροζέ κρασί! Facebook Twitter

Ένα κρασί με βαθύ τριανταφυλλί χρώμα και φρουτώδες άρωμα, τυπικό Αγιωργίτικο των υψωμάτων, με κυρίαρχες συνιστώσες αυτές του κερασιού και του φραγκοστάφυλου, και δροσερή ανάλαφρη γεύση.

Και αφού απολαύσουμε άλλες δυο βαθιές γουλιές από το εξαιρετικό 14-18 h, συνεχίζουμε την ανάγνωση με τον «Κατάδεσμο» (εκδ. Άγρα), του Θωμά Κοροβίνη, ένα σπαρταριστό, πονεμένο και συνάμα σαρκαστικό μονόλογο, με όλη την καταπίεση της γυναίκας που σηκώνει ανάστημα και φωτογραφίζει με ένα αθυρόστομο κρεσέντο τη χειρότερη εικόνα του σύγχρονου Έλληνα.

«Εγώ ήμουνα για ντόλτσε βίτα, και τέτοια ζωή μου έταξες. Μπαγλαμά, και τύπε αφερέγγυε, άφραγκε τενεκέ! Αλλά η ανάγκη το 'φερε, πώς θα ζούσαμε; Εσύ κοίταζες πώς να βολέψεις τα πάθη σου τα αμαρτωλά,..., Γαμώ την απληστία σου, λέω. Που μου αράζεις νυχτοήμερα στην πολυθρονάρα κι αφοσιώνεσαι στις σαχλαμπούχλες του χαζόκουτου».

 
Τα ωραία βιβλία δεν τελειώνουν ποτέ. Ούτε και η απόλαυση ενός εκλεκτού κρασιού που τα συνοδεύει. Κλείνω τις καλοκαιρινές μου προτάσεις λοιπόν με την αυτοβιογραφία, του αγαπημένου μου Moby. Το Porcelain του Moby (εκδ. Ροπή) είναι όλα αυτά που έζησε σε μία πόλη που άλλαζε μαζί με αυτόν, από την σοφίτα ενός ετοιμόρροπου εργοστασίου μέχρι την επιτυχία του "Play".

«Το "Porcelain" είναι ένα βιβλίο για τη ζωή μου από το 1989 μέχρι το 1999, αλλά είναι επίσης ένα βιβλίο για τη Νέα Υόρκη και τη μετάλλαξή της, από κατακερματισμένη, αμαρτωλή πόλη στην αλλόκοτη και εξωπραγματικά ακριβή πόλη που είναι σήμερα. Το "Porcelain" επίσης περιγράφει την αντεργκράουντ χιπ χοπ και χάουζ σκηνή του τέλους της δεκαετίας του 1980 και τη γέννηση της γενιάς των κλαμπ και του ρέιβ.»

Καλό διάβασμα, καλό μας καλοκαίρι και στην υγειά μας με ένα υπέροχο ροζέ 4-6h ή 14-18 h της GAIAWINES, για μοναδικές στιγμές!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα στο gaiawines.gr.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM