Ιστορίες Δυνατών Ανθρώπων: Τζανής Σταυρακόπουλος

Ιστορίες Δυνατών Ανθρώπων: Τζανής Σταυρακόπουλος Facebook Twitter
0

Ονομάζομαι Τζανής Σταυρακόπουλος. Η δική μου δυνατή ιστορία έχει ως εξής: υπήρξα χρόνια αθλητής στο μπάσκετ, που ήταν το παιδικό μου όνειρο, και πλέον εργάζομαι ως προπονητής. Ήταν κάτι που στριφογύριζε στο μυαλό μου από την εποχή που ήμουν ακόμα ενεργός αθλητής. Με ενδιέφερε η προπονητική στις μικρές ηλικίες γιατί έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την εκμάθηση και τη χαρά του αθλήματος. όπου το αποτέλεσμα δεν είναι αυτοσκοπός. Θεώρησα ότι αφενός θα μπορούσα να ωθήσω περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό και αφετέρου να τους ενθαρρύνω να κυνηγούν τα όνειρά τους.


Η προπόνηση στις αναπτυξιακές ηλικίες είναι μια δουλειά για δυνατούς ανθρώπους με αίσθημα ευθύνης. Ο προπονητής αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει όχι μόνο την πορεία των παιδιών ως αθλητών αλλά και τη συναισθηματική τους κατάσταση και υγεία. Είναι εκείνος που καθορίζει την εκμάθηση και την απόκτηση των τεχνικών δεξιοτήτων του αθλήματος, αλλά ταυτόχρονα ευθύνεται και για την ανάπτυξη των ψυχολογικών τους δυνατοτήτων.

Τέλος, από αυτόν εξαρτάται αν ο νεαρός αθλητής θα αποκομίσει θετικές ή αρνητικές εντυπώσεις από τον αθλητισμό και θα παραμείνει σε αυτό τον χώρο ή όχι. Συνεπώς, η ευθύνη είναι μεγάλη και πρέπει να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των γονιών που μας φέρνουν τα παιδιά τους.

Βέβαια, υπάρχουν και μέρες που νιώθεις σωματικά ή ψυχικά κουρασμένος και, παρ' όλα αυτά, πρέπει να βρίσκεσαι στο γήπεδο.Όταν έχεις να κάνεις με παιδιά, πρέπει να είσαι δυνατός και να μην αφήνεις τέτοιες καταστάσεις να βάζουν εμπόδια στη δουλειά σου. Οφείλεις να παρουσιαστείς με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση όπως κάθε άλλη μέρα. Άλλωστε, ένα από τα οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό είναι αυτό ακριβώς: μαθαίνεις να είσαι δυνατός για να αντιμετωπίζεις και να ξεπερνάς τα εμπόδια και τις δυσκολίες που σου παρουσιάζονται.


Η δουλειά του προπονητή στις μικρές ηλικίες δεν είναι από τις πιο προσοδοφόρες ή από αυτές που έχουν προβολή και δημοσιότητα. Σου προσφέρει όμως ηθική ανταμοιβή. Είναι ο καλός λόγος των γονιών και η αναγνώριση από τα ίδια τα παιδιά. Είναι η ικανοποίηση και η πληρότητα που νιώθεις όταν τα βλέπεις να προοδεύουν, είτε ως αθλητές είτε ως μέλη της κοινωνίας.

Γεμίζεις δύναμη για να αντέξεις κάθε δυσκολία όταν νιώθεις ότι έχεις βάλει κι εσύ το λιθαράκι σου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του παιδιού. Μπορεί ως προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών να μην κερδίσεις ποτέ πολλά χρήματα. Σίγουρα όμως θα γίνεις πλούσιος σε συναισθήματα κι εμπειρίες και αυτό θα σε κάνει δυνατό για να συνεχίσεις.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM