Sun Balcony Sessions, το νέο trend

Sun Balcony Sessions, το νέο trend Facebook Twitter
Ας ξεκινήσουμε από τα σπίτια μας, που μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε μικρά (περίπου) νησάκια στις urban τσιμεντουπόλεις μας.
1

Sun Balcony Sessions, το νέο trend Facebook Twitter

 

Λοιπόν, αρκετά με τα φωσφοριζέ ποδαράκια που ακόμα να τα δει ο ήλιος. Είμαστε στα μισά του καλοκαιριού και καλό είναι τις μέρες μας να τις ζούμε καλοκαιρινά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει, αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών, να δώσουμε μια γεύση και ένα άρωμα καλοκαιριού στο κάθε μέρα μας. 

 

Πώς; Βρε όρεξη να υπάρχει και λίγη φαντασία!

 

Ας ξεκινήσουμε από τα σπίτια μας, που μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε μικρά (περίπου) νησάκια στις urban τσιμεντουπόλεις μας. 

 

Τι θα χρειαστούμε: Ότι θα πάρουμε στην παραλία. Δηλαδή, βάζετε μαγιό και φτιάχνετε το σκηνικό:

  • Φίλοι. Το σημαντικότερο σε αυτή τη ζωή είναι η καλή παρέα γιατί αν και περνάμε και μόνοι μας καλά, όταν έχεις παρέα τα πάντα είναι ακόμα πιο όμορφα. Καλέστε φίλους, φίλες και κάντε μικρά sun-parties. Καθότι YOLO.
  • Αντηλιακό προσώπου, σώματος, μαλλιών και ό,τι άλλο έχετε σε αντηλιακή προστασία καλό θα είναι. Καπέλο (και γυαλιά) κλείνουν το πακέτο σωτηρίας από βέβαιη ηλίαση.
  • Στρώμα θαλάσσης. Αν θέλετε να μπείτε στο κλίμα πάρτε και κανένα φουσκωτό φλαμίνγκο (αλήθεια, τι φάση αυτή με τα ροζ φλαμίνγκο;). Όπως και να το κάνεις το πλακάκι δεν είναι και αμμουδερή, οπότε φουσκώστε στρώμα, απλώστε πετσέτα και ξαπλώστε.
  • Μουσική. Το καλό στο αυτοσχέδιο beach bar σας είναι ότι ακούτε ότι μουσική αγαπάτε, που την αλλάζετε όποτε θέτε και όλα να έρχονται στα αυτιά σας όπως πρέπει. Εγώ με το φορητό ηχειάκι έχω λύσει το πρόβλημα για να μην σηκώνομαι και όλας. Είπαμε καλοκαίρι. Ξεκούραση.
  • Ανεμιστήρας. Απαραίτητο εργαλείο, ειδικά τις μέρες της άπνοιας. Αυτό το αεράκι, που αν κλείσετε και λίγο ματάκι, θα σας ταξιδέψει πραγματικά σε μέρη μακρινά. Τα πιο μεγάλα ταξίδια άλλωστε είναι του μυαλού, που λέει και το άΖμα.
  • Δροσιστικά/ελαφρώς αλκοολούχα. Εδώ περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια αλλά θα σας συμβούλευα τις πολύ ζεστές ώρες να προτιμήσετε ένα παγωμένο καφέ, χυμούς, μπόλικο νερό και μετά να το γυρίσετε στα κοκτέιλάκια ή μπυρίτσες ή μηλίτες.
  • Τσιμπολογήματα. Επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, καλό θα είναι να έχετε φροντίσει και κάτι συνοδευτικό. Φρουτάκια, κρύα finger food και κανένα παγωτό γιατί καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν είναι καλοκαίρι.
  • Βιβλίο / περιοδικό. Προτιμήστε ένα ανάγνωσμα ταξιδιάρικο, χιουμοριστικό και αφήστε τα πιο βαριά για άλλες στιγμές.
  • Αντικουνουπικό. Όταν περνάς ωραία, η ώρα περνάει και μαζί της έρχονται τα βαμπιράκια. Για να μην αρχίσετε το κυνήγι με τις ηλεκτρικές δολοφονικές ρακέτες (εκτός από μύγες καθαρίζουν οτιδήποτε ίπταται), υπάρχουν στο εμπόριο διάφορες αντικουνουπικές επιλογές και γιατί όχι ομορφύνετε το μπαλκόνι σας με φυτά που κάνουν αυτή τη δουλειά.  
  • Ταινία. Όταν είσαι στο μπαλκόνι μπορείς ακόμα και να φέρεις τηλεόραση προς τα έξω, με την ιδιότητα του μόνιτορ, και να δεις τις αγαπημένες σου ταινίες/σειρές. Κάτι σε πριβέ θερινό. Αυτό μπορεί να είναι και το φινάλε μιας ωραίας καλοκαιρινής μέρας στο σπίτι.

 

Εναλλακτικά και με περισσότερο χώρο, δοκιμάστε την ηλιοθεραπεία στην:

 

Ταράτσα. Εξυπηρετεί όταν το παρεάκι θα ξεπεράσει τα 3-4 άτομα, ανάλογα πάντα και με το μπαλκόνι. Μόνο φροντίστε από πριν ψυγειάκι για όλα τα δροσερά και ομπρέλα αρκεί να μην την πάρει ο αέρας. Εννοείται και ισχύουν όλα όσα αναφέρονται στην ηλιοθεραπεία μπαλκονιού.

 

Αυλή. Αν είστε από τους τυχερούς που παίζει αυλή, τότε το πράγμα μπορεί να αποκτήσει άλλες διαστάσεις. Εδώ μιλάμε για μικρές υπερπαραγωγές, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε πισινέτο (κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη) , νεροπίστολα και άλλα τέτοια ωραία για να δώσουμε και μια παιχνιδιάρικη νότα στη διαδικασία μαυρίσματος.

 


 

Τώρα, αν θα θέλατε, όπως στο εξωτερικό να πάτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πάρκα (σε αυτά τελοσπάντων που έχουμε), τότε αφενός θα πρέπει να βρείτε κάποιο με γρασίδι τύπου Hyde Park (δύσκολο) και αφετέρου να ρωτήσετε από τον αρμόδιο φορέα του πάρκου (δήμος ή περιφέρεια) αν επιτρέπεται… Πήραμε και ρωτήσαμε αν μπορεί κάποιος να λιαστεί με το μαγιό του σε δημόσιο χώρο αλλά στη χώρα μας δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο. Προτιμότερο είναι να πάτε στην κοντινότερη παραλία, που η αλήθεια είναι δεν είναι και μακρυά, και να το κάνετε με θέα θάλασσα.

 

Ενδεικτικές τιμές εξοπλισμού για τα Sun Balcony Sessions (που σχεδόν όλα θα τα πάρετε μαζί σας και στις διακοπές, να τα λέμε αυτά).

 

  • Στρώμα θαλάσσης: από 3 ευρώ
  • Στρώμα Pink Flamingo: από 13 ευρώ
  • Αντηλιακά: από 9 ευρώ
  • Αστερίξ/ Ιζνογκούντ /Μίκυ Μάους: από 2-6 ευρώ
  • Ανεμιστήρας: από 10 ευρώ
  • Φορητό ηχείο: από 7 ευρώ (από 6W) αλλά επενδύστε κάτι παραπάνω σε αυτό
  • Ψυγειάκι φορητό: από 10 ευρώ
  • Πισινέτο: από 30 ευρώ
  • Νεροπίστολα: από 1 ευρώ
  • Citronella: από 1 ευρώ
  • Μυγοσκοτώστρα μπαταρίας: από 3 ευρώ

 

Στο επόμενο που θα κάνετε, παρακαλώ στείλτε μας καμία φωτογραφία. Τις όμορφες στιγμές καλό είναι να τις μοιραζόμαστε!

Επιχειρείν/Market
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
η απευθείας επαφή με τον ήλιο βλάπτει την υγεία. υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία και φυσικά πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε να νιώσει ο καθένας χωρίς να έχει ενημερωθεί, στεκούμενος για 5-10 λεπτά στον ήλιο, μεταξύ των ωρών 13.00 - 16.00, με θερμοκρασία μεταξύ 30 - 40 βαθμών κελσίου και άνεμο έως 3 μποφόρ.