Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter

Summer in the City, Athens Edition

0

 

Κάθε χρόνο, λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές του Πάσχα μια φρενίτιδα καταλαμβάνει τους Έλληνες και όλοι οι γνωστοί, συγγενείς και φίλοι σου αρχίζουν να σε βομβαρδίζουν με την ίδια εκνευριστική ερώτηση: «Εσύ, πού θα κάνεις διακοπές φέτος το καλοκαίρι;». Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη κάνει κράτηση εδώ και μήνες (ακόμα και από τα περασμένα Χριστούγεννα!) σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο τουριστικό προορισμό. Αν λοιπόν κάνεις το λάθος και τους πεις με ειλικρίνεια ότι σκέφτεσαι να απολαύσεις τον όμορφο ήλιο της Αθήνας, αφού πρώτα σου ρίξουν μια διαπεραστική ματιά λες και κατέβηκες από τον Άρη, στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να σε μεταπείσουν να τους ακολουθήσεις στις διακοπές τους.

Εγώ απέναντι σε αυτές τις φλυαρίες χαμογελώ με μια κρυφή ικανοποίηση που και φέτος όλοι έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους έναν προορισμό μακριά από την πρωτεύουσα αφήνοντας επιτέλους την πόλη ελεύθερη και όμορφη για εμάς που μένουμε πίσω. Γιατί η Αθήνα πραγματικά μεταμορφώνεται, γίνεται ειδυλλιακή και ανθρώπινη τα ζεστά καλοκαίρια - με αποκορύφωμα τον ρομαντικό Αύγουστο - όταν δηλαδή αδειάζει από τις ενοχλητικές κόρνες και τους μποτιλιαρισμένους από τα αυτοκίνητα δρόμους, από τον απεγνωσμένο συνωστισμό στα λεωφορεία, τις βασανιστικές ουρές και την ατελείωτη γκρίνια στις υπηρεσίες, από το αφόρητο νέφος και το τοξικό άγχος που σκεπάζουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο τις ζωές μας.

Λένε πως σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά για διακοπές, εγώ όμως θα συμπληρώσω πως σαν την Αθήνα δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για το καλοκαίρι. Και η πόλη γίνεται ακόμα πιο ελκυστική για εμάς τους πιστούς που μένουμε πίσω όταν όλοι - από τους ντόπιους μέχρι και τους ξένους τουρίστες - την εγκαταλείπουν και την προδίδουν για κάποιο δημοφιλές τουριστικό νησί. Σε όποιο όμως νησί κι αν βρεθείς το καλοκαίρι, και ιδίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ξέχνα την χαλάρωση στην παραλία αφού το να βρεις λίγο ελεύθερο χώρο για να απλώσεις την πετσετούλα σου αποτελεί τεράστιο άθλο. Κι αν τελικά τα καταφέρεις, θα πρέπει να εύχεσαι να είσαι εξίσου τυχερός ώστε να μην αρχίσουν να παίζουν ρακέτες ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου.

Και δεν είναι μονάχα η πολυκοσμία και η βαβούρα των τουριστικών προορισμών, αλλά και οι τιμές που χτυπάνε κόκκινο καμπανάκι. Από τη μία πλευρά το κόστος των ακτοπλοϊκών που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί τελικά δεν πήγες αεροπορικώς μέχρι την Ίμπιζα, από την άλλη οι εξωφρενικές χρεώσεις για τη διαμονή ακόμα και σε δωμάτια φτιαγμένα για χόμπιτ, κάνουν τελικά την παραμονή σου στο κλεινόν άστυ την πιο έξυπνη επιλογή αφού απολαμβάνεις σχεδόν ανενόχλητος exclusive παροχές. Άλλωστε οι επιλογές στην πρωτεύουσα είναι τόσες πολλές που δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσεις που έμεινες εδώ ή να αισθανθείς πλήξη ούτε μια μέρα.

Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas/SOOC
Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Φωτο: Alexandros Michailidis/SOOC
Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Αριστερά: Η πλατεία Συντάγματος τον Αύγουστο, Φωτο: Nikos Libertas/SOOC. Δεξιά: Προσοχή στις selfies! (πάνω), Φωτο: Alexandros Michailidis/SOOC, Τραπεζάκια στον ήλιο (κάτω), Φωτο: Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Αντίκρυσε την πόλη με τα μάτια του ταξιδιώτη
Με τους δρόμους να έχουν αδειάσει θεαματικά, οι βόλτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης μετατρέπονται σε πρωτόγνωρη εμπειρία. Από το Σύνταγμα, περπάτησε την κοσμική Ερμού και την Καπνικαρέα για να εξερευνήσεις κατόπιν τα σοκάκια γύρω από το Μοναστηράκι, το Ψυρρή και πιο πέρα στο Μεταξουργείο και το Γκάζι. Θα δεις ότι όλα θα τα παρατηρήσεις με μια καινούρια ματιά, σαν να τα αντικρύζεις για πρώτη φορά.

Παρατήρησε την απαράμιλλη αισθητική των νεοκλασικών κτηρίων στους πλακόστρωτους δρόμους της Πλάκας και ανηφόρισε κατά τα Αναφιώτικα, τη γραφική λιλιπούτεια συνοικία που μοιάζει σαν κυκλαδίτικο νησί σκαρφαλωμένο στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Κάτω από το λαμπερό φως του ήλιου, ζήσε την αθηναϊκή ιστορία απολαμβάνοντας έναν χαλαρό περίπατο στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε εκείνη τη διαδρομή όπου συναντάς τα σημαντικότερα πολιτισμικά αξιοθέατα της πόλης με τον Παρθενώνα σε πρώτο πλάνο. Μην παραλείψεις να κάνεις μια στάση στο Ηρώδειο, την Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά αλλά και την Πνύκα και ξαπόστασε σε κάποιο από τα πολλά μαγαζάκια του Θησείου ή ακόμα και στο λόφο του Φιλοπάππου που σε αποζημιώνει με τη μοναδική του θέα. Από εκεί ολοκλήρωσε τη βόλτα σου μέσα από το γοητευτικό και γεμάτο ζωή Κουκάκι.

Μια άλλη μέρα, μπορείς να αρχίσεις ακόμα μια ενδιαφέρουσα βόλτα στο κέντρο της πόλης. Ξεκίνα ένα ηλιόλουστο πρωινό για να έχεις μπροστά σου όλη την ημέρα, φόρεσε οπωσδήποτε τα αθλητικά σου παπούτσια, γυαλιά και αντηλιακό και πάρε μαζί καλή παρέα γιατί η διαδρομή απαιτεί συμπαράσταση και κουβεντούλα. Αυτή τη φορά, με αφετηρία το Καλλιμάρμαρο μπορείς να ανακαλύψεις από εκεί τη γειτονιά του Μετς με τις ανηφόρες του, τα παλιά του αρχοντικά και τις μυρωδάτες νεραντζιές του.

Στη συνέχεια από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού κατευθύνσου προς το Ζάππειο και τη Βουλή και από εκεί χαζεύοντας την αρχιτεκτονική στα επιβλητικά κτήρια της Βασιλίσσης Σοφίας κάνε ένα πέρασμα από την Ηρώδου Αττικού και το Προεδρικό Μέγαρο. Πολύ κοντά βρίσκεται και το κοσμικό Κολωνάκι με την αξιοζήλευτη αγορά όπου θα κάνεις τα ψώνια σου, θα ξεκουραστείς σε κάποιο καφέ ή θα τσιμπήσεις κάτι. Από την οδό Πλουτάρχου πάρε το τελεφερίκ και σε λίγο θα νιώθεις το δροσερό αεράκι από το λόφο του Λυκαβηττού να σε χαλαρώνει. Μην ξεχάσεις να τραβήξεις φωτογραφίες από το υψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου. Με προσοχή όμως τις selfies!

Αφού ξεκουραστείς κατέβα και πάλι προς το κέντρο της πόλης διέσχισε την Πανεπιστημίου με τα ιστορικά της κτήρια, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο και το Νομισματοκοπείο με την υπέροχη αυλή του. Αν σε βαστούν τα πόδια σου, βάλε μπρος για τον επόμενο σταθμό, την πιο εναλλακτική και μποέμ γειτονιά της πρωτεύουσας, τα Εξάρχεια. Από εκεί μπορείς εύκολα να ολοκληρώσεις τη βόλτα σου με μια επίσκεψη μέχρι το ιστορικό Πολυτεχνείο και το πάρκο στο Πεδίον του Άρεως.

Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Η πισίνα του ξενοδοχείου Hilton είναι μια από τις δεκάδες πισίνες που μπορείς να επισκεφθείς στην πόλη.
Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Όλη η ακτογραμμή κατά μήκος του Σαρωνικού προσφέρεται για βουτιές σε δροσερά νερά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Μπορείτε να κολυμπήσετε στα ιαματικά νερά της λίμνης της Βουλιαγμένης. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Αριστερά: Όλη η ακτογραμμή κατά μήκος του Σαρωνικού προσφέρεται για βουτιές σε δροσερά νερά (πάνω). Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στα ιαματικά νερά της λίμνης της Βουλιαγμένης (κάτω) Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO. Δεξιά: Η πισίνα του ξενοδοχείου Hilton είναι μια από τις δεκάδες πισίνες που μπορείς να επισκεφθείς στην πόλη.

Πετσέτα, μαγιό και αντηλιακό
Οργανωμένες πλαζ, ελεύθερες παραλίες, λίμνες και πισίνες, η Αθήνα τα προσφέρει όλα και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους περιζήτητους καλοκαιρινούς προορισμούς. Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο, στην αθηναϊκή ριβιέρα, θα απολαύσεις το κοκτέιλ σου σε κάποια από τις οργανωμένες πλαζ. Αν πάλι προτιμάς περισσότερη ελευθερία, όλη η ακτογραμμή κατά μήκος του Σαρωνικού προσφέρεται για βουτιές σε δροσερά νερά. Από το δημοφιλές Καβούρι και τα περίφημα λιμανάκια της Βουλιαγμένης με τα βαθιά νερά μέχρι την Αγία Μαρίνα για βραδινό μπάνιο και τα μυστικά Λεγρενά στο Σούνιο. Για αλλαγή, μπορείς να βρεθείς σε μία από τις δεκάδες παραλίες της Ανατολικής Αττικής, όπως το Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα, η Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη, το Δασκαλειό στη Κερατέα και το Μάτι στη Νέα Μάκρη.

Κι αν είσαι κι εσύ από εκείνους που κάνουν μισή ώρα να μπουν μέσα στη θάλασσα γιατί κρυώνουν παραπάνω από όσο θα έπρεπε (με 40 βαθμούς Κελσίου!) μπορείς να απολαύσεις χωρίς τέτοια άγχη το μπάνιο σου στα ιαματικά νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης. Εκεί, καθ'όλη τη διάρκεια του έτους, η θερμοκρασία του νερού δεν πέφτει κάτω από τους 22 βαθμούς.

Πάντως εάν αποζητάς την αστική δροσιά σε συνδυασμό με μια προσωπική περιποίηση και χαλάρωση μπορείς να βρεθείς σε μία από τις δεκάδες πισίνες που προσφέρουν αρκετά ξενοδοχεία της πόλης χωρίς να χρειαστεί καν να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις και πολλά χιλιόμετρα.

Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Το καλοκαίρι, χωρίς την πολυκοσμία των άλλων εποχών, είναι η ιδανική περίοδος για επισκέψεις σε μουσεία όπως για παράδειγμα το Εθνικό Αρχαιολογικό. Φωτο: Menelaos Myrillas/SOOC
Το καλοκαίρι, χωρίς την πολυκοσμία των άλλων εποχών, είναι η ιδανική περίοδος για επισκέψεις σε μουσεία όπως για παράδειγμα το Εθνικό Αρχαιολογικό. Φωτο: Menelaos Myrillas/SOOC

Ταξίδια στο παρελθόν
Ξέρω πώς ίσως δεν είναι το καλύτερο σου. Ίσως σε αυτό ευθύνονται οι σχολικές αναμνήσεις που έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου από επισκέψεις σε μουσεία. Σκέψου όμως ότι αυτό έγινε πριν από δέκα, είκοσι ίσως και τριάντα χρόνια! Τώρα ήρθε ο καιρός να δεις τα πράγματα αλλιώς.

Το καλοκαίρι, χωρίς την πολυκοσμία των άλλων εποχών, είναι η ιδανική περίοδος για επισκέψεις σε μουσεία και η Αθήνα είναι γεμάτη από ενδιαφέροντες χώρους και εκθέματα που σίγουρα δεν έχεις καταφέρει ακόμα να εξερευνήσεις. Από το αριστουργηματικό Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αντιπροσωπευτικό της ελληνικής ιστορίας, μέχρι το δημοφιλές Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το γεμάτο θησαυρούς Βυζαντινό Μουσείο και το εντυπωσιακό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ένα είναι σίγουρο: Ένα καλοκαίρι δεν φτάνει για να ανακαλύψεις τα μυστικά των αθηναϊκών μουσείων.

Κι αν έχεις και παιδιά, ακόμα καλύτερα! Στο Μουσείο Συναισθημάτων, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Αφής, το Μουσείο Πειραμάτων και το Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος θα ζήσουν και τα παιδιά αλλά κι εσύ αξέχαστες στιγμές.

Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Ο Εθνικός Κήπος στο Σύνταγμα αποτελεί κλασική επιλογή. Φωτο: Nick Paleologos / SOOC
Ο Εθνικός Κήπος στο Σύνταγμα αποτελεί κλασική επιλογή. Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Πράσινες οάσεις μέσα στην πόλη
Μπορεί η Αθήνα να έχει τη φήμη της πόλης χωρίς πράσινο, οι παρακάτω όμως προτάσεις πάντως αποδεικνύουν το αντίθετο. Σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αττικής και ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στην Αθήνα, σίγουρα θα χρειαστείς μία ολόκληρη ημέρα για να το εξερευνήσεις. Συγκεκριμένα στο Ίλιον, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης των 1000 στρεμμάτων έκταση, με τις λίμνες και την πυκνή βλάστηση έχουν καταγραφεί 168 διαφορετικά είδη πουλιών.

Εάν πάλι θέλεις να απολαύσεις το τζόκινγκ σου μέσα στην πόλη, ο Εθνικός Κήπος στο Σύνταγμα αποτελεί κλασική επιλογή. Από τα πιο γνωστά μέρη για οικολογικές αποδράσεις στην πρωτεύουσα είναι ο Λόφος Φιλοπάππου με μια πλούσια πανίδα αποτελούμενη από 120 διαφορετικά είδη πουλιών ενώ και το Πεδίον του Άρεως προσφέρει ανάσες δροσιάς μέσα στον συνωστισμό της πόλης.

Λίγο πιο μακριά από το κέντρο στα 1.500 στρέμματα του Διομήδειου Κήπου στο Χαϊδάρι θα συναντήσεις μια πλούσια συλλογή λουλουδιών από όλο τον κόσμο ενώ το Άλσος Συγγρού αποτελεί αναμφισβήτητα το στολίδι του Αμαρουσίου. Μέσα στα 335 στρέμματα του Άλσους Ελληνικού Στρατού (Γουδή) μπορείς να κάνεις ποδηλασία και άλλα αθλήματα ενώ το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι παραμένει ανοιχτό στη διάθεση του κοινού όλο το 24ωρο. Δύο ακόμα πνεύμονες πρασίνου στο λεκανοπέδιο της Αττικής αποτελούν τα Άλση της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Σμύρνης.

Αξίζει μια ηλιόλουστη Κυριακή να την περάσεις στους πρόποδες της Πάρνηθας, και συγκεκριμένα στο καταπράσινο κτήμα Τατοΐου. Αν αυτή η επιλογή σου πέφτει κάπως μακριά, ξεκινώντας από την Καισαριανή μπορείς να πάρεις βαθιές ανάσες στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού. Τέλος στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, θα εντυπωσιαστείς από τις πηγές, τα σπήλαια, τις ρεματιές και τις χαράδρες.

Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί και ελεύθεροι για το κοινό. Φωτο: SOOC
Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Το Ejekt Festival στην Πλατεία Νερού. Φωτο: Θανάσης Καρατζάς/LIFO
Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αριστερά: Το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί και ελεύθεροι για το κοινό. Φωτο: SOOC. Δεξιά: Το Ejekt Festival στην Πλατεία Νερού (πάνω), Φωτο: Θανάσης Καρατζάς/LIFO. Τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (κάτω).

Η πόλη των τεχνών
Δεν είναι τυχαίο πως τα μεγαλύτερα φεστιβάλ με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών λαμβάνουν χώρα το καλοκαίρι προς τέρψιν των πιστών εραστών της πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μεγαλύτερη γιορτή της ροκ μουσικής, το Rockwave Festival, όπου φέτος συμπληρώνει τα 22 χρόνια ζωής. Placebo, Evanessence, Paradise Lost και Αnathema είναι μερικά από τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στη σκηνή της Μαλακάσας τον Ιούλιο. Το Ejekt Festival στην Πλατεία Νερού, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Φεστιβάλ Αθηνών επιφυλάσσουν υπαίθριες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και προγράμματα που δεν πρέπει να χάσει όποιος μείνει στην πόλη.

Μάλιστα τον Αύγουστο η Αθήνα έχει την τιμητική της για έναν ακόμη λόγο. Παραδοσιακά, το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου οι Αθηναίοι και η πόλη ξενυχτούν για να αντικρύσουν τη μαγεία του πιο φημισμένου ολόγιομου φεγγαριού με το πορφυρό χρώμα. Δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί και ελεύθεροι για το κοινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Την ίδια ώρα, όταν ο ήλιος πέφτει, ξεπροβάλλουν από κάθε συνοικία οι έναστρες προβολές στα θερινά σινεμά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Την ίδια ώρα, όταν ο ήλιος πέφτει, ξεπροβάλλουν από κάθε συνοικία οι έναστρες προβολές στα θερινά σινεμά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Η πόλη που δεν βαριέσαι ποτέ
Στην αθηναϊκή ριβιέρα τα καλοκαίρια δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα νησί. Bar, club, καφετέριες, εστιατόρια με κουζίνες από κάθε μέρος του κόσμου αλλά και για κάθε βαλάντιο. Αλλά και στο κέντρο της πόλης ανάμεσα στις πολυκατοικίες κρύβονται μυστικές καταπράσινες αυλές και ταράτσες με πανοραμική θέα που προσφέρουν καφέ, ποτό και φαγητό κάθε ώρα της μέρας. Αν πάλι βέβαια εσύ ή οι φίλοι σου διαθέτετε σπίτι με αυλή, επιβάλλεται ένα μπάρμπεκιου κάποιο κυριακάτικο μεσημέρι.

Όπως και να'χει, η Αθήνα δεν θα σε αφήσει ποτέ να βαρεθείς γιατί σου προσφέρει αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση. Από bowling και γκολφ μέχρι λούνα παρκ και καρτ για όσους θέλουν να γίνουν ξανά παιδιά και από καταδύσεις και αναρρίχηση μέχρι ιππασία και bungee jumping για τους πιο τολμηρούς.

Την ίδια ώρα, όταν ο ήλιος πέφτει, ξεπροβάλλουν από κάθε συνοικία οι έναστρες προβολές στα θερινά σινεμά. Δεν θες πολλά για να απολαύσεις τις καλοκαιρινές βραδιές μια ταινία, ασπρόμαυρη ή σύγχρονη. Μονάχα μια καλή παρέα να ψιθυρίζετε στη διάρκεια του έργου, ένα δροσερό αεράκι για να παίρνει μακριά το άγχος της ημέρας, λίγο χαλικάκι ή πρασινάδα για να πατάει το πόδι και να ξεφεύγει από το τσιμέντο της πόλης. Όπως στην ιστορική Αίγλη Ζαππείου, στο ρομαντικό Σινέ Paris στη γειτονιά της Πλάκας ή στον χρωματιστό κήπο του Σινέ Ζέφυρος στα Πετράλωνα, όπως στις εξαρχειώτικες ταράτσες του Βοξ και της Ριβιέρας, στο ατμοσφαιρικό Σινέ Ψυρρή ή στο Σινέ Φλοίσβος όπου η μυρωδιά από το αλατισμένο ποπ κορν μπερδεύεται με την αλμύρα της θάλασσας.

Κι αν ψάχνεις για ρομαντισμό, αυτή η πόλη και πάλι δεν θα σε αφήσει ανικανοποίητο. Τι κι αν άλλοι τρέχουν μέσα στο κατακαλόκαιρο σε μακρινά νησιά αναζητώντας το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα; Εσύ πάρε το άλλο σου μισό και παρακολουθήστε τον ήλιο να βάφει τον ουρανό με πορτοκαλί και κόκκινες πινελιές κάτω από το μυθικό Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, που μυρίζει ούζο και ψαράκι, το μάτι σου δεν χορταίνει να βλέπει θάλασσα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, που μυρίζει ούζο και ψαράκι, το μάτι σου δεν χορταίνει να βλέπει θάλασσα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Κάτω στον Πειραιά
Τέλος μένοντας στην Αθήνα το καλοκαίρι, δεν γίνεται να αφήσεις έξω από το πρόγραμμα το πρώτο λιμάνι της χώρας. Στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, που μυρίζει ούζο και ψαράκι, το μάτι σου δεν χορταίνει να βλέπει θάλασσα. Συνέχισε με τα πόδια κατά μήκος της ακτής μέχρι τη Μαρίνα της Ζέας και από εκεί θα φτάσεις στο Μικρολίμανο, το «νησί» του Πειραιά. Μην πάρεις αυτοκίνητο. Αυτή τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσεις ένα φωτεινό καλοκαιρινό απόγευμα και να φτάσεις λίγο πριν τη δύση του ηλίου στην Καστέλα, τη γραφική συνοικία του Πειραιά με την καλύτερη ίσως θέα σε ολόκληρη την Αττική.

Χάρη στην λαμπερή της Ιστορία, τη νεανική ζωντάνια της, τη γαλάζια θάλασσα και τον φωτεινό της ήλιο η Αθήνα αποτελεί την ιδανική πόλη για όλους. Αν βρεις και τη σωστή παρέα, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για ένα super καλοκαίρι!

Summer in the City, Athens Edition Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC
Επιχειρείν/Market
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ