ADVERTORIAL

 

Τα barber shops για τους περισσότερους από εμάς έχουν μία old school προσέγγιση με άφθονο άρωμα από το χθες. Αυτό ή μάλλον το ακριβώς αντίθετο, ήταν που μας τράβηξε το μάτι αντικρίζοντας το Anber και ανοίξαμε την πόρτα του για να γνωρίσουμε μία new modern εκδοχή των αγαπημένων barber shops.

 

Οι δικές μας επιρροές είναι τελείως διαφορετικές καθώς, ναι,  είμαστε στη New school μεριά και του modern barber.
Οι δικές μας επιρροές είναι τελείως διαφορετικές καθώς, ναι, είμαστε στη New school μεριά και του modern barber.

 

Η διαφορετική οπτική του Anber φάνηκε στο χώρο, στους πελάτες και κυρίως στην ομάδα που είχε πολλά να μας πει.

 

 

 

— Πώς προέκυψε η ιδέα του Anber;

Εμείς το μόνο που θέλαμε ήταν ένας χώρος που να κάνουμε αυτό που αγαπάμε ακούγοντας μουσική. Το anber barber house δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ενός σύγχρονου άντρα αλλά και να δημιουργήσει νέες.


— Και τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι σας κάνει διαφορετικούς;

Κοιτάξτε όλα στηρίχτηκαν πάνω στην ποιότητα και στο ταλέντο της αισθητικής και όχι μόνο της κομμωτικής. Το δεύτερο αποκτάται μόνο με δουλειά, αφοσίωση, θέληση, θυσίες και αγάπη για όλο αυτό, κάτι που πιστέψτε με δεν είναι καθόλου απλό. Αυτό όμως που κάνει πάντα τη διαφορά είναι η αισθητική... είναι χάρισμα θεού. Στο Anber η φιλοσοφία μας είναι να πηγαίνουμε πάντα ένα βήμα μπροστά. Σε αυτή τη δουλειά όπως και στις περισσότερες δε μπορείς ποτέ να πεις ότι τα ξέρεις όλα. Και κάτι πολύ σημαντικό με την ευκαιρία, η ταπεινοφροσύνη πρέπει να είναι λέξη που ταυτιζόμαστε καθώς δεν είμαστε Rock star για να το πάρουμε επάνω μας όπως πολλοί το κάνουν λανθασμένα σε αυτόν το χώρο. Ο πελάτης αυτά τα καταλαβαίνει.

 

 

 

— Πιστεύεις ότι η τεχνική και η αγάπη για αυτό που κάνεις είναι αρκετά;

Το επιχειρηματικό κομμάτι είναι τελείως διαφορετικό και κάτι καινούργιο για εμένα, καθώς έχει να κάνει με αυτή τη μεγάλη λέξη που λέγεται marketing. Ωστόσο νομίζω πως σε αυτό τον τομέα, έχουμε ψάξει όλα τα σύγχρονα εργαλεία και έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστούμε, ιδιαίτερα μέσω του facebook έχοντας την μεγαλύτερη σελίδα barbershop στην Ελλάδα. Επίσης  έχουμε πρόγραμμα online ραντεβού, 3 clip στην συλλογή μας σε ένα χρόνο που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παραγωγές του εξωτερικού, έχουμε δικό μας διαδικτυακό χώρο, μία δική μας συλλογή με ρούχα Anber, συμμετοχές με χορηγίες στα μεγαλύτερα πάρτι της Αθήνας και όχι μόνο.

 

 

 

— Αυτό πάντως που μας κίνησε εμάς πρώτα το ενδιαφέρον ήταν η διαφορετική ατμόσφαιρα του χώρου σας.

Η κουλτούρα μας γενικότερα είναι γεμάτη από street στοιχεία με πινελιές από μεγάλες μητροπόλεις όπως συνοικίες της Νέας Υόρκης μέχρι τις απόμακρες γειτονιές του Λονδίνου και του Βερολίνου.  Λατρεύουμε τα tattoo, τα piercing, είμαστε φανατικοί  των ρούχων και των καπέλων. Τα ακούσματά μας βέβαια είναι λίγο αντίθετα, καθώς εκεί βρίσκεται ο billo όπου είναι ο μέγας Rocker και μετρ σε ότι έχει να κάνει με αυτό το είδος ενώ εγώ και ο Θωμάς είμαστε λάτρεις της House και rnb σκηνής. Όπως  καταλαβαίνετε γίνετε ένας μικρός χαμός στο τι θα παίξουμε...

 

 


— Μου περιγράφεις μία πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα στο χώρο

Ισχύει και όλο αυτό χαιρόμαστε που βγαίνει προς τα έξω με την εικόνα μας να παραπέμπει σε κάτι πολύ άνετο. Αλλά την ώρα της εργασίας επικρατεί πλήρης επαγγελματισμός ,πειθαρχία σεβασμός και προς τον πελάτη αλλά και από τους τεχνίτες προς τους τεχνίτες. Κάθε πελάτη τον βλέπουμε ξεχωριστά κάνοντάς τον να νιώσει στο 100% το αίσθημα της μοναδικότητας που για εμάς έχει τη μέγιστη σημασία.

 

 

 

— Εσείς αυτοπροσδιορίζεστε ως new school barber shop από ότι βλέπουμε...
Αυτό που κάνουμε διαφέρει από τη μόδα του μπαρμπέρικου που μπήκε ξαφνικά στις ζωές μας και το βλέπεις σε κάθε γωνιά, με την ίδια αισθητική, χωρίς να το διαφοροποιεί τίποτα από αντίστοιχα μαγαζιά. Οι δικές μας επιρροές είναι τελείως διαφορετικές καθώς, ναι,  είμαστε στη New school μεριά και του modern barber. Ο δικός μας στόχος είναι η λέξη Anber να γίνει συνώνυμο του ανδρικού κουρέματος από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα και να αναδείξουμε το επάγγελμα όπως του αξίζει.

 

 

 

 

 

 

 

Photo Credits: Mike tsolis

 

 

http://www.anber.gr/

https://www.facebook.com/anber.b.h/

https://www.instagram.com/anber_barber_house/