Η μυστική συνταγή της τέλειας γεύσης

Η μυστική συνταγή της τέλειας γεύσης Facebook Twitter
Cine Paris
0

 ADVERTORIAL

Η μυστική συνταγή της τέλειας γεύσης Facebook Twitter
Θερινός Κινηματογράφος ΘΗΣΕΙΟΝ

Αν νοσταλγώ κάτι περισσότερο από όλα τους χειμωνιάτικους μήνες του χρόνου, αυτό είναι οι προβολές ταινιών κάτω από τα αστέρια στα θερινά σινεμά της πρωτεύουσας. Και πίσω από αυτή τη νοσταλγία δεν κρύβεται μια απλή συνήθεια αλλά γλυκές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία.

Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ, θα χρειαστεί να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν οι γονείς μου αποφάσισαν να φύγουμε από το νησί και να κάνουμε μια νέα αρχή στην Αθήνα. Η απόφαση αυτή για ένα παιδί 13 ετών, σαν εμένα, ήταν μεγάλη πληγή στην καρδιά. Να αφήσω πίσω φίλους, αλάνες, ανέμελα παιχνίδια από το πρωί μέχρι το βράδυ στα σοκάκια του νησιού και αυτή τη θάλασσα που, όμοιά της, δεν έχουν αντικρίσει ξανά τα μάτια μου πουθενά αλλού.

Η μυστική συνταγή της τέλειας γεύσης Facebook Twitter
Σινέ Θησείον - Φωτογραφία: Βασίλειος Κουτρουμάνος

Ωστόσο αυτή την πληγή προσπάθησε από τους πρώτους κιόλας μήνες να κλείσει με πολλή αγάπη και υπομονή η μητέρα μου με το δικό της, ξεχωριστό τρόπο. Με σύστησε στο μαγικό κόσμο του θερινού σινεμά και από τότε κάθε εβδομάδα ξεκινούσε με απερίγραπτη προσμονή ένα φανταστικό ταξίδι.

Ήδη από το πρώτο μας καλοκαίρι στην Αθήνα είχαμε γευτεί χωρίς ενοχές αλατισμένο ποπ κορν και πορτοκαλάδα σε κάθε θερινό κινηματογράφο της πόλης. Στην ιστορική Αίγλη Ζαππείου, όπου βρίσκεται ο παλαιότερος θερινός κινηματογράφος της Αθήνας και συναγωνίζεται σε γραφικότητα το ρομαντικό Σινέ Paris στη γειτονική Πλάκα, στο δημοφιλές Θησείον που ομολογουμένως κερδίζει τον τίτλο με την πιο γοητευτική θέα της πόλης, στον χρωματιστό κήπο του Σινέ Ζέφυρος στα Πετράλωνα, στις εξαρχειώτικες ταράτσες του Βοξ και της Ριβιέρας. στο εναλλακτικό Εκράν και την ένδοξη Λαΐδα του Κεραμεικού.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ζω ξανά εκείνες τις όμορφες έναστρες βραδιές με υπαίθριες προβολές πάνω σε ταράτσες γεμάτες χαλίκι. Μόνο που τώρα πια είμαι εγώ εκείνη, όπως η μητέρα μου κάποτε, που παίρνει από το χέρι την κόρη της και ξεχύνονται με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα του καλοκαιριού στην καρδιά της Αθήνας ανακαλύπτοντας καινούριους, μυστικούς κόσμους στα θερινά σινεμά της πόλης. Συχνά έχουμε βρεθεί σε κάποιες από τις αυλές που είχα πρωτογνωρίσει εγώ χρόνια πριν και άλλοτε μαθαίνω μαζί της καινούρια σινεφίλ στέκια όπως τα λιτά Παναθήναια, το ατμοσφαιρικό Σινέ Ψυρρή, τη δημοφιλή Δεξαμενή στο Κολωνάκι και το Σινέ Φλοίσβος όπου μυρίζει η ατμόσφαιρα θαλασσινή αλμύρα.

Μάλιστα παρέα με την κόρη μου αποκτώ και νέες συνήθειες, πέρα από το κλασικό ποπ κορν, όπως το Cocio της Arla, το σοκολατούχο γάλα με την πιο τέλεια γεύση και μια συνταγή από τρία φυσικά συστατικά που δεν είναι και τόσο μυστική: φρέσκο γάλα, κακάο και ζάχαρη! Απόλαυσέ το όσο χρόνων κι αν είσαι, όπου κι αν βρίσκεσαι!

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM