Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Το «δείξε μου την κυβέρνησή σου να σου πω ποιος είσαι» ισχύει βλέπεις εξίσου για την αντιπολίτευση, στη δική της δε περίπτωση βαραίνει περισσότερο εφόσον προβάλλει σαν δύναμη πραγματικής αλλαγής και «αληθινής ελπίδας».
58

«Εσείς θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς!», κατακεραύνωσε ο Κυριάκος τον Ευκλείδη στη χτεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση κι ένα κάποιο δίκιο στην κριτική του το'χει όσο να πεις, μόνο που ο σοσιαλιστικών πεποιθήσεων Αλβέρτος θα... παρανοούσε αν μάθαινε ότι του απέδωσε κάτι που ποτέ δεν είπε.


Ανθρώπινα τα λάθη, τα σφάλματα, οι γκάφες και τα παροράματα, άνθρωποι (τουλάχιστον κατά τη βιολογία) και οι πολιτικοί, ο βιβλικός αναμάρτητος, οπότε, πρώτος τον λίθο βαλέτω. Στην περίπτωση όμως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η γκάφα φαίνεται πως έχει γίνει δεύτερη φύση, σε σημείο που πολλοί να αναρωτιούνται πόσα τον... πληρώνει ο Τσίπρας που επίσης βέβαια έχει πει κατά καιρούς χοντράδες, όμως ο Κυριάκος που πλασάρεται ως πιο σπουδαγμένος, πιο εκλεπτυσμένος και πιο σοβαρός όντας και επίτιμος αρχηγέτης του «μετώπου της λογικής» που θα σώσει τη χώρα μοιάζει στο πεδίο αυτό πραγματικά ασυναγώνιστος.

Το «δείξε μου την κυβέρνησή σου να σου πω ποιος είσαι» ισχύει βλέπεις εξίσου για την αντιπολίτευση, στη δική της δε περίπτωση βαραίνει περισσότερο εφόσον προβάλλει σαν δύναμη πραγματικής αλλαγής και «αληθινής ελπίδας». Ιδού ένα απάνθισμα:

«Εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία» ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ όταν συνάντησε τον Ευρωβουλευτή του και παλιό άσο του δικεφάλου του Βορρά Θοδωρή Ζαγοράκη που δαγκώθηκε βέβαια ο άνθρωπος καθότι η ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί από κάτι Σουηδούς ξυλοκόπους.


• «Ίσως ο Ρουσώ και η έννοια της διάκρισης των εξουσιών να σας είναι λίγο ξένοι... ξέρετε, όταν κάνετε τέτοιες αναφορές δεν αρκεί να σας τις γράφει κάποιος λογογράφος, πρέπει να τις καταλαβαίνετε κιόλας», ανέφερε κάποια στιγμή στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή ο πρόεδρος της ΝΔ τον Οκτώβριο του '16 απευθυνόμενος στον Τσίπρα με τη διαφορά ότι ακόμα κι ένα στοιχειωδώς μελετηρό λυκειόπαιδο γνωρίζει ότι ήταν ο Μοντεσκιέ που διατύπωσε την έννοια αυτή και όχι ο Ρουσό.

• «Έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στην εξορία... ήμουν πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών στη χούντα», είχε πει ανενδοίαστα στη βουλή τον Ιούλιο του '16, παρεξηγήθηκε κιόλας («γιατί γελάτε;») μετά από τα χάχανα που εισέπραξε από πολλούς βουλευτές. Για την ακρίβεια, αναφερόταν στη «δραπέτευση» της οικογένειας Μητσοτάκη στο Παρίσι τον Αύγουστο του '68 και η πρωτόλεια αμετροεπής δήλωση (ότι δηλαδή ο γιος του ήταν ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο) ανήκε στον πατέρα του Κωνσταντίνο.


• «Με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία», απάντησε τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ σε ερώτηση  δημοσιογράφου για το αν θα διατηρούσε το παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη ή θα αναβάθμιζε το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε υπουργείο. Γάντι ταίριαξε εδώ το γνωστό αρχαίο ρητό «γλώττα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει».


• «Εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία» ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ όταν (πάλι στη φετινή ΔΕΘ) συνάντησε τον Ευρωβουλευτή του και παλιό άσο του δικεφάλου του Βορρά Θοδωρή Ζαγοράκη που δαγκώθηκε βέβαια ο άνθρωπος καθότι η ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί από κάτι Σουηδούς ξυλοκόπους.

Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Θοδωρή Ζαγοράκη στη ΔΕΘ. Φωτο: MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI


• «Δεν φταίμε εμείς αν όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» διακήρυττε αρχές Αυγούστου στη βουλή σε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο περί ΑΕΙ. Πράγματι, ογκώδεις διαδηλώσεις υπέρ της ιδιωτικής παιδείας πραγματοποιούνταν την ίδια στιγμή ταυτόχρονα σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Πέραμα, Νίκαια, Γλυφάδα, Κολωνάκι, Εξάρχεια, Λιόσια και Ζεφύρι. Στην ίδια συζήτηση επέκρινε διάταξη που προϋπέθετε υπουργική απόφαση για μετάκληση καθηγητή από το εξωτερικό και ορθώς έπραξε, μόνο που αυτή είχε ήδη αφαιρεθεί!


• «Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό... μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα παιδί που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Με το νομοσχέδιό σας αυτός ο άνθρωπος μπορεί να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου και αυτό να το βρει μπροστά του στη ζωή», δήλωνε τον Οκτώβριο στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τη ΝΑΤΦ. Ευτυχώς δηλαδή που είχε μπει και στον κόπο, διαφορετικά θα έστελνε αδιάβαστο μέχρι και τον Ισαάκ Ασίμοφ.


• «Η περίπτωση της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε. Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει», έγραφε στο twitter στις 10/12 και όλοι ευελπιστούμε την επόμενη φορά η τροχαία να είναι αυστηρότερη απέναντι σ΄αυτά τα παλιορέματα στήνοντας καλύτερα φράγματα.

• «Αν δεν δαμάσει κανείς τα μέσα του Εξάρχεια, δεν θα αντιμετωπίσει τα πραγματικά» είπε στο Συνέδριο της ΝΔ προ ημερών απευθυνόμενος στον Στέλιο Ράμφο κι ακόμα γλεντάνε στα κοινωνικά δίκτυα την αμπελοφιλοσοφία αυτή που θα ζήλευαν και τα μεγαλύτερα τρολ του Κοέλιο.

Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάνδρα. Φωτο: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Casus Belli
58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Αλβανός «λάθρο» εξομολογείται

Ο ελληνικός ρατσισμός / Ένας Αλβανός «λάθρο» εξομολογείται

Η αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα και το αντίκτυπό της σε Έλληνες κι Αλβανούς μέσα από τη συγκινητική αυτοβιογραφία του Φατός Ρόσα «Εγώ, ο Λαθρομετανάστης» (εκδ. Ελεύθερος Τύπος), μια μαρτυρία δυνατή που καθηλώνει με την παραστατικότητα, την αμεσότητα και την ευστοχία της
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η αθώωση των αστυνομικών που συμμετείχαν στην εκκένωση του Συντάγματος το '11 έχει πολλές σημασίες

Casus Belli / Γιατί η αθώωση των αστυνομικών που συμμετείχαν στην εκκένωση του Συντάγματος το '11 έχει πολλές σημασίες

Η αθωωτική απόφαση των δεκαοκτώ αστυνομικών που κατηγορούνταν για βιαιότητες κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης πλατείας Συντάγματος τον Ιούλιο του ’11 δεν εξέπληξε κανέναν και απογοήτευσε όποιον τυχόν έλπιζε σε ένα νέο ύφος και ήθος από πλευράς εξουσίας
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tι πρέπει να διδαχτούμε από την περιπέτεια της Ηριάννας και του Περικλή

Casus Belli / Tι πρέπει να διδαχτούμε από την περιπέτεια της Ηριάννας και του Περικλή

Κάθε άνθρωπος που δίκαια διασώζεται από τα νύχια ενός συστήματος εξουσίας βαθιά διεφθαρμένου, αυταρχικού κι ανάλγητου είναι κέρδος για την κοινωνία, αλλά τι θα συμβεί αν στην περίπτωσή της Ηριάννας και του Περικλή βρεθούν κάποιοι λιγότερο νέοι και ωραίοι;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τις εξεγέρσεις δεν τις κάνουνε πάντα οι «διαβασμένοι» κύριε Μακρόν

Casus Belli / Τις εξεγέρσεις δεν τις κάνουνε πάντα οι «διαβασμένοι» κύριε Μακρόν

Το παλιομοδίτικο, δασκαλίστικο κήρυγμα του εκνευρισμένου Γάλλου προέδρου σε νεαρό σπουδαστή που τάχα τον ειρωνεύτηκε αντικατοπτρίζουν απόλυτα το ύφος, το ήθος αλλά και τους μύχιους φόβους της εξουσίας σήμερα διεθνώς
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η προοπτική αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και ο συντηρητισμός του πολιτικού συστήματος

Casus Belli / Η προοπτική αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και ο συντηρητισμός του πολιτικού συστήματος

Σκέψεις σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο αναδοχής για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με αφορμή την 6η Γιορτή Οικογενειών Ουράνιο Τόξο στην Ακαδημία Πλάτωνος
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πόσο πιθανό είναι το σενάριο ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου;

Casus Belli / Πόσο πιθανό είναι το σενάριο ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου;

Από την κεντρική Αφρική ως την Αραβική χερσόνησο, από την Άπω ως τη Μέση Ανατολή κι από τον Καύκασο ίσαμε τη «δικιά μας» γειτονιά μυρίζει μπαρούτι. Πόσο πιθανός είναι άραγε ένας μεγάλος, τοπικός ή και παγκόσμιος πόλεμος και τι μορφή θα έχει; Κι αν έχει ήδη ξεκινήσει;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μεροληπτεί η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ της ακροδεξιάς;

Αρχείο / Μεροληπτεί η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ της ακροδεξιάς;

Κρίνουν άραγε οι δικαστές τους κατηγορούμενους για πολιτική βία και τρομοκρατικές ενέργειες ισότιμα κι αντικειμενικά ή ανάλογα, εν πολλοίς, με την ιδεολογική τους προέλευση; Δύο ευαισθητοποιημένοι στα κοινά δικηγόροι και ο πρώην γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταθέτουν την άποψή τους
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εξοπλίζοντας εγκληματίες πολέμου: σκέψεις περί «ηθικής» στο εμπόριο όπλων

Casus Belli / Εξοπλίζοντας εγκληματίες πολέμου: σκέψεις περί «ηθικής» στο εμπόριο όπλων

Το να εξοπλίζεις ένα καθεστώς όπως το (θεωρητικά σύμμαχο) σαουδαραβικό, που εμπλέκεται σε εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη, είναι κραυγαλέα ανήθικο, έστω κι αν αποδειχθεί καθ΄όλα νόμιμο
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ποιος είναι τελικά ο «ανώμαλος»;

Casus Belli / Ποιος είναι τελικά ο «ανώμαλος»;

Οι εννέα ομοφυλόφιλοι πολίτες που μήνυσαν τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος καθώς και δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους ευελπιστούν σε μια καταδίκη-ανάχωμα στον μισαλλόδοξο λόγο που συχνά διατυπώνουν με περισσή χολή όχι μόνο κάποιοι αφιονισμένοι ρασοφόροι αλλά και η ίδια η επίσημη Εκκλησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μια «ακτινογραφία» της υπόθεσης του μικρού Αμίρ και μερικά άβολα συμπεράσματα

Στήλες / Μια «ακτινογραφία» της υπόθεσης του μικρού Αμίρ και μερικά άβολα συμπεράσματα

Η «κλεμμένη» σημαία, το φασιστικό χτύπημα, η προπαγάνδα του ψέματος και μια πρωθυπουργική πρωτοβουλία που θα ήταν θαυμάσια αν είχε την ανάλογη συνέχεια και συνέπεια
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ
Περί σεξουαλικής παρενόχλησης, εφηβικού ερωτισμού και άλλων δαιμονίων

Στήλες / Περί σεξουαλικής παρενόχλησης, εφηβικού ερωτισμού και άλλων δαιμονίων

Μερικές ενδεχομένως ανόσιες σκέψεις πάνω στην ερωτική επιθυμία -από την αθωότερη ως την απεχθέστερη εκδοχή της- καθώς και τις κοινωνικές νόρμες με αφορμή το πρόσφατο «Χόλιγουντγκεϊτ»
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Και εγένετο ταυτότητα φύλου!: Τι αποκόμισα από ένα διήμερο στα θεωρεία της Βουλής

Lgbtqi+ / Και εγένετο ταυτότητα φύλου!: Τι αποκόμισα από ένα διήμερο στα θεωρεία της Βουλής

Πέρα απ' όσα συγκινητικά, γελοία ή εξοργιστικά έζησε η ελληνική κοινωνία το τελευταίο 48ώρο, εκείνο που τώρα οφείλουμε να σεβαστούμε, είναι το ατομικό δικαίωμα, επιτρέποντας του να δοκιμαστεί επιτέλους ελεύθερα στην πίστα της ζωής
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Αυτο ακριβως.Ετσι. Και κει που λεγαμε δεν μπορει ρε αδερφε, ολο και καποιο ...πατο θαχει πιασει πελον αυτο το κω***βαρελο με τσιπρα κι ολο αυτο τον απιστευτο συρφετο συριζαιων, τελικα μας προκυπτει ενα κακεκτυπο του μιστερ μπιν σε φιλελε εκδοση που εντελει μεχρι και πρωθυπουργος του γερμανοπροτεκτορατου θα γινει απ'ολους εκεινους τους αμετανοητους τρολαδες (ή μηπως να βαλω αλλη λεξη) που ακομα επιμενουν στο ..."ε, να τον δουμε κι αυτον" τροπο σκεψης και κυριως, ΔΡΑΣΗΣ... Απεεεεραντη αποτελει ευτυχια το ναναι κανεις ΤΟΣΟ καθυστερημενος και να το χαιρετε στην τελικη, που στο τελος επιλεουν τελικα μοναχα οι φελλοι σ'αυτο τον τοπο. Και ποσο επικαιρο βγαινει δηλαδη κι αυτο που τραγουδαει ο μαχαιριτσας : Να δεις τι σουχω ΓΙΑ ΜΕΤΑ!!
Κε ΑντωνόπουλεΤο να γράφεις μεταξύ σοβαρού και αστείου κριτικάροντας τον Κυριάκο , σε ένα χώρο με τόσες πολλές "φιλελεύθερες" φωνές θέλει γενναιότητα.Κοίτα , μόνο, τα σχόλια και θα καταλάβεις.Δίνεις μια αίσθηση πληρότητας και ισορροπίας στο site ... και μόνο για αυτό μπράβο!
Ναι ρε παιδί μου, τι κρίμα που δεν είναι οι σχολιαστές οπαδοί "δημοκρατικών" καθεστώτων όπως η Ανατολική Γερμανία του Χόνεκερ και η Σοβιετική Ένωση του Στάλιν!
agosto αστα παιδάκι μου γεμίσαμε κομμουνιστές αλλά μη φοβάσαι... φόρεσε το νανοβιονικό γιλεκάκι του αντιπρόεδρα που είναι ψεκασμένο με κατάλληλες επιστρώσεις και θα προστατευτείς πλήρως από τον κομμουνιστικό κίνδυνο!
Σου αρεσει κ σενα η Ολλανδία κ η καπιταλιστικά οικονομικά οργανωμενη σουηδια αλλα στη κατοικια σου δεν θελεις φιλελευθερη οικονομία;;;Αφελης η απατεώνας αυτος που λεει εψρε κ να γινομασταν δανια αλλα αγνοεί πως λειτουργεί η δανια ;Δεν ειναι θεμα φιλελευθερισμου αλλα κοινης λογικης. Διαβασε το Σαπιενς του Χαριρι.
Το προηγούμενο σχόλιο δεν πέρασε ,παρ΄ότι λεκτικά ευπρεπέστατο.Anyway i'll try once more..who knows..Είναι, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, εμφανής η προσπάθεια του αρθογράφου να απαξιώσει τον κο Μητσοτάκη,η επιλογή της φωτό δεν είναι τυχαία επίσης.Δεν προσθέτω κάτι άλλο ..θα κοπώ πάλι...
Μα αυτά τα περίεργα τα έχει πει και δεν είπε ούτε "συγγνώμη, φραστικό λάθος"! Και οι περισσότεροι που σχολιάζουν αγνοούν τη λέξη "λάθος" για τον Κυριάκο, ακόμη και για τα προφανή! Μα πόση προσπάθεια χρειάζεται για να απαξιώσεις κάποιον που έπραξε όπως του καταλογίζεται και που δεν έχει κάνει ούτε νύξη για αυτοκριτική; Που δεν έχει εξηγήσει τι ακριβώς έκανε λάθος το κόμμα και έχασε δύο φορές το 2015; Και το σπουδαιότερο , δεν εξηγεί τι ακριβώς "διόρθωσε" ή προτίθεται να "διορθώσει", έτσι για να ξέρουμε και εμείς οι δύσπιστοι! Αν ο Αλέξης είχε τη δικαιολογία του "νέου προσώπου" , ο Κυριάκος δεν την έχει διότι έχει διατελέσει ήδη πολιτικό πρόσωπο και έχει συμμετάσχει ενεργά στα λάθη που μας έφεραν ως εδώ!
Ακούστε καλέ μου κύριε,δεν συμπαθώ τα πολλά λόγια για να είμαι ειλικρινής.Θα πάω κατ'ευθείαν στο ζουμί.Μεταξύ των Τσίπρα και Μητσοτάκη προτιμώ σαφώς τον δεύτερο και χωρίς να έχω υπάρξει ψηφοφόρος της ΝΔ έστω και μία φορά.Η σημερινή κυβέρνηση είναι μακράν η χειρότερη της μεταπολίτευσης.Τέλος.
"Γιατί οι άλλοι καλύτεροι ήταν/είναι";Το έχω βαρεθεί αυτό.Γκάφες κάνουν όλοι,μαλακίες έχουν πει όλοι,συνεργάτες,που γράφουν ομιλίες και τουιτάρουν για αυτούς,χωρίς να τα ελέγχουν οι ίδιοι,έχουν όλοι.Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία.Σήμερα πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας κι από αυτόν έχω τις μεγαλύτερες απαιτήσεις.Αν σε επόμενες εκλογές τον διαδεχτεί κάποιος άλλος,να βγάζω από το συρτάρι όλες τις βλακείες του Τσίπρα και να λέω,"γιατί ο Τσίπρας καλύτερος ήταν/είναι";Ε,δεν πάμε πουθενά έτσι.Ή μάλλον πάμε.Από το κακό στο χειρότερο,γιατί ο πήχης θα πέφτει όλο και πιο χαμηλά.
Καλά κάνεις και έχεις απαιτήσεις από τους νυν. Το μάθημα που πρέπει να έχουμε μάθει είναι πως απαιτήσεις όμως πρέπει να έχουμε και από τους "εν δυνάμει" επόμενους , διότι, αν περιμένουμε να "έρθουν στα πράγματα" για να αποκτήσουμε απαιτήσεις τότε μάλλον θα την πατήσουμε ξανά (και ξανά)! Συγχωροχάρτια έμμεσα ή άμεσα σε κανέναν λοιπόν!
Εγω Βασιλη σε αυτο συμφωνω απολυτα μαζι σου, χωρις αστερισκους. Να θυμισω ποιο ηταν το σχεδιο διασωσης της χωρας του εταιρου και πολλων απο το Συριζα; "Αμεση εγγραφή στον προϋπολογισμό των χρημάτων που διεκδικούμε από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο". Αν ολοι σκεφτονταν τοτε οπως εσυ τωρα, η καταστροφη των εκλογων του 2015 δε θα ειχε γινει ποτε, γιατι το γελαστο παιδι δε θα ειχε το αλλοθι του "δωσε μου και εμενα μια ευκαιρια καλε κυρια".
Αμ αυτό εδώ που δεν είναι γκάφα όμως;! https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=nnx6DgdLO-s(Υπάρχουν προκαταλήψεις για την ομοιοπαθητική - Ο καθένας πρέπει να διαλέγει τη θεραπευτική μέθοδο που του ταιριάζει - Tο αποτέλεσμα της θεραπείας το κρίνει ο ίδιος ο ασθενής - Να παρέμβει το κράτος για την αναγνώριση της ομοιοπαθητικής)
Όταν έχεις έναν πρωθυπουργό που έχει πει ότι θα κάνουμε στροφή 360 μοιρών, έχει μιλήσει για Λέσβο και Μυτιλήνη σαν να είναι ξεχωριστά νησιά και έχει αναφερθεί στο νερό του ποταμού που έχει ανέβει 3 μέτρα πάνω από τη στάθμη νομίζω ότι είναι άστοχο να αναφέρεσαι σε "ασυναγώνιστες χοντράδες" για μερικές ανοησίες που κατά καιρούς έχει πει ο Μητσοτάκης. Άστοχο ή πονηρό....Δε λέω ότι ο Κυριάκος είναι κανένα τέρας σοβαρότητας αλλά ο Αλέξης είναι μνημείο γκάφας....
Κύριε Αντωνόπουλε έχετε δίκιο για τα περισσότερα που αναφέρετε,αν και μερικά τελείως επουσιώδη.Δεν ήμουν ποτέ ψηφοφόρος της Ν.Δ. ούτε συμπαθώ ιδιαίτερα τον αρχηγό της,αλλά να κάνω δυο ερωτήσεις;Πότε θα γράψετε ένα ανάλογο κείμενο για τον "ανεξάντλητο" σε γκάφες Τσίπρα,και επίσης πότε θα πάψει η επικίνδυνη προσέγγιση "πας μη αριστερός βάρβαρος",που ισχύει για σεβαστό τμήμα της κοινωνίας μας;
Αυτες ακριβως ειναι οι σκεψεις μου...Επισης δε μπορω να καταλαβω τον σκοπο του αρθρου αυτη την χρονικη στιγμη, μιας και οι γκαφες μου φαινονται οτι μαζευτηκαν "με το ζορι". Δε ξερω αν ο Μητσοτακης φαινεται γκαφατζης, την χαρη ομως αλλος την εχει και αυτο δε χωραει πολυ συζητηση...
Μια συλλογη απο (λιγα) σαρδαμ και αστοχες παρομοιωσεις.Παντως εξεπλαγην που δεν ειδα και το φακ νιουζ οπου δηθεν χαιρετισε μια κουκλα σε ενα καταστημα ρουχων.Μιλαμε για δριμεια πολιτικη κριτικη, οχι αστεια.
Θεωρώ ότι η ατάκα για τον εξωγήινο στον Υμηττό δεν ήταν μία γκάφα της στιγμής. Ήταν προγραμματισμένο από πριν πολιτικό επιχείρημα ώστε να αποφύγει το κόμμα του να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ένα ανόητο πολιτικό επιχείρημα το οποίο σκαρφίστηκε ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του και το αμόλησε.
Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά πού χωλαίνει ο Μητσοτάκης και πόσα απίδια πιάνει ο Τσίπρας. Και κρίση έχουμε και την τύφλωση την έχουμε γλυτώσει. Τέτοια άρθρα "ψυχικής ενδυνάμωσης" δεν αρμόζουν στη στήλη σας, ακόμα κι αν είχατε (που δεν έχετε) γράψει αντίστοιχο άρθρο για τον πρωθυπουργό μας.Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να βρω είναι ότι, στην περίπτωση Τσίπρα, δεν θα μιλούσαμε για ένα άρθρο αλλά για sequel. Να υποθέσω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και η ψυχραιμία εκλείπει;
Τελικά ποιος είπε ότι είναι ο ορισμός της παράνοιας να κάνουμε το ίδιο κάθε φορά περιμένοντας όμως διαφορετικό αποτέλεσμα; Μπορώ να σκεφτώ διάφορους ψυχαναλυτές, οικονομολόγους, ιστορικούς ή πολιτικούς επιστήμονες αλλά θα ήθελα να μάθω ποιος ήταν. Ευχαριστώ :)
Αντικειμενικος οπως παντα και χιουμοριστας αυτην την φορα. Κραταω μονο το σχολιο για την Μανδρα. Δηλαδη, με δεδομενο οτι υπηρχε κινδυνος αυτος ο δρομος να γινει χωρος εκτελεσης πολιτων, δεν οφειλε να αποκλείσει την κυκλοφορια η Πολιτεια; Αν η απαντηση ειναι "οχι", τερματισαμε και το 'αναισθησιομετρο'
υπαρχει ενα ποσοστο συμπολιτων μας που επιλεγουν να δωσουν τους πολεμους των μπαμπαδων τους (η ελληνικη κοινωνια ειναι τερμα μπαμπαδοπληκτοι) και ετσι ζουν στα φανταστικα 60ς πολεμωντας το τερας της "δεξας"
ΔΕΝ είναι χοντράδες και είναι θλιβερό το να γίνεται προσπάθεια να πείσετε νουνεχείς ανθρώπους για το αντίθετο. Λ.χ. το tweet για το ρέμα, ή ο εξωγήινος, καμία χοντράδα δεν έχουν: στο πρώτο εννοεί πασιφανώς να κλείσει ο δρόμος ώστε να μην κινούνται αυτοκίνητα, στο άλλο απλά εξιστόρησε κάτι που του είπαν. Όσον αφορά στην ''γκάφα'' για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, σιγά τα ωά που δε γνώριζε αυτό που ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ συμπολίτες μας (μη ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο) ομοίως αγνοούν.
φιλελεραααα και δηλαδη να φυγει το βυσμα του λαου (αν ισχυει η ιστορια περι βυσματικης μεταγραφης απο βουλγαρια, λογω "κοινωνικών λογων" που δεν εχω δει να διαψευδεται πουθενα) και να ερθει ο πορφυρογενητος ο Κουλης;;;;; καλυτερα Πανος καμενος
Η πατρίδα μας χρειάζεται πρώτα από όλα, το ανέβασμα του μ.ό. της ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.Όχι ότι δεν παρουσιάζονται και διεθνώς πολιτικοί που δεν είναι σοβαροί, αλλά σε μας ακόμη είναι στο "δημοτικό".Το λέω αυτό και θα το λέω, όσο ακόμη κάθε κυβέρνηση άλλου κόμματος που βγαίνει - επειδή ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ, ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΑΝ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΟΣΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ "ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ" ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΞΕΘΥΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΥΠΟΥ κ. ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ.Έχω πει λοιπόν επανειλημμένα τελευταία για τον Μητσοτάκη (κυρίως επειδή -όπως φαίνεται - υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ισχύει για όλους) :Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΑΡΧΗ-ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ. Ας αφήσει λοιπόν διαννοουμενιές, τις μαυρογυαλουρίστικες υποσχέσεις, τις παλαιοκομματικού τύπου περατζάδες όπου γίνεται μια συμφορά - όπου εκτέθηκε μερικές φορές σαν γραφικός - και ας κάτσει να συγκροτήσει πλάνο. Και θα εκτιμηθεί θετικά αν ζητήσει προγραμματική συμφωνία με κόμματα της σημερινής ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ.
"Πήραμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτκό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις Σειρήνες".Αλέξης Τσίπρας, 8-9-2017
Όλα τα παραπάνω καλά και σωστά. Όμως το : «Αν δεν δαμάσει κανείς τα μέσα του Εξάρχεια, δεν θα αντιμετωπίσει τα πραγματικά» είπε στο Συνέδριο της ΝΔ προ ημερών απευθυνόμενος στον Στέλιο Ράμφο Πηγή: www.lifo.grμάλλον απαντούσε σε μιά από τις φράσεις του κ. Ράμφου στο Συνέδριο της Ν.Δ. :«Η ανομία εμφανίζεται όταν επικρατεί το προσωπικό μας συμφέρον. Είναι τα εσωτερικά μας Εξάρχεια, που δημιουργούν τα εξωτερικά μας Εξάρχεια». Πηγή Εφημερίδα των Συντακτών.
Ρήσεις του Αϊνταιν που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και μπέρδεμα Ρουσώ-Μοντεσκιέ; Ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός και ΟΛΟΙ ξέρουμε πως οι πολιτικοί πρέπει να μιλάνε με απλά παραδείγματα ώστε οι πολίτες να τους καταλαβαίνουν. Εδώ μας πήρε μια δεκαετία να πείσουμε τους Έλληνες πως 36 δις ΕΥΡΩ έλλειμμα είναι περισσότερα από 300 δις ΔΡΑΧΜΕΣ έλλειμμα! Το παράδειγμα της Μάνδρας αφορούσε τα παγειδευμένα αυτοκίνητα στο δρόμο και όχι τα ρέματα-τροχονόμους.Οσων αφορά τα διεμφυλικά άτομα, το πρόβλημα ήταν πως αλλάγη φύλου ίσως θα έπρεπε να γίνεται μετά τα 18 έτη! Εσείς κρατήσατε το ανέκδοτο, χάσατε την ουσία. Παρομοίως χάσατε την ουσία με την ΔΙΑΚΡΙΣΗ των εξουσιών.Τώρα να σχολιάσω τον ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε; Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να κάνει το "βλάκα" για να νοιώσει ο μέσος ψηφοφόρος έξυπνος. Το πρόβλημα είναι πως ο Έλληνας ψηφίζει το εαυτό του και όχι τον καλύτερο δυνατό εαυτό του.Κανείς δεν πιστεύει πως ο Κ Μητσοτάκης είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Σε αντίθεση με Αριστερούς-Ακροδεξιούς, ο φιλελευθερισμός δεν βλέπει Σωτήρες αλλά ενεργούς πολίτες και αποτελεσματικούς πολιτικούς.
Τα θύματα στη Μάνδρα ήταν είτε ηλικιωμένοι σε ισόγεια, είτε οδηγοί εν κινήσει. Άρα, κλείνοντας τον δρόμο, δεν θα σταματούσαμε το νερό, απλώς (απλώς;) θα σώναμε το παλικάρι με το φορτηγό. Μην θυσιάζετε τη νοημοσύνη σας στα αντιδεξιά αντανακλαστικά σας.Όσο για τη διάκριση των εξουσιών, σημασία δεν έχει ποιος το είπε, αλλά ποιος την εφαρμόζει. Η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, αντί της κυβέρνησης, είναι μια άλλη προσέγγιση στο ρόλο της δημοσιογραφίας, γνωστή από παλιά.