Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio: Η ισχύς εν τη ενώσει
Η Alfa Romeo αποδεικνύει ότι «δεν αστειεύεται» παρουσιάζοντας τις νέες κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio για τις Stelvio και Giulia.

Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio: Η ισχύς εν τη ενώσει

Οι Giulia και Stelvio στις κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio αποδίδουν 510 ίππους και αποτελούν το όνειρο για κάθε «Alfisti».

Η Alfa Romeo αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή παρουσίαση των νέων Giulia και Stelvio Quadrifoglio, δύο μοντέλων που αποτελούν την ιδανική έκφραση του πάθους της ιταλικής φίρμας, η οποία φέτος γιορτάζει 110 χρόνια ζωής.


Οι νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio εφοδιάζονται με τον προηγμένο V6 Bi-Turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων, απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής. Η μετάδοση της ισχύος στους τροχούς πραγματοποιείται μέσω του συστήματος Alfa Active Torque Vectoring, ενώ στην περίπτωση της Stelvio Quadrifoglio η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τετρακίνησης Q4.

 

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio αποτελούν τα κορυφαία μοντέλα της ιταλικής φίρμας, καθώς συνδυάζουν εντυπωσιακές επιδόσεις, με φινέτσα και πολυτέλεια.

 

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 8 σχέσεων είναι ρυθμισμένο ώστε να αποδίδει με εξαιρετική ακρίβεια, αλλά και ομαλότητα είτε στη χαλαρή, είτε στη σπορ οδήγηση. Στο σύστημα DNA με την επιλογή «Race» τα μοντέλα ξεδιπλώνουν την πλήρη δυναμική τους, η ηχητική πανδαισία του συστήματος εξαγωγής Dual Mode με τις τέσσερις απολήξεις κλέβει την παράσταση.

 

Στο εσωτερικό των Giulia και Stelvio Quadrifoglio, η νέα σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας αποπνέει ιταλική φινέτσα και ποιότητα στο έπακρο, ενώ προσφέρει και σημαντικά περισσότερους και μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους. Αντίστοιχα νέας σχεδίασης είναι το τιμόνι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου, ενώ πλέον οι ζώνες εκτός από το κλασικό μαύρο χρώμα είναι διαθέσιμες και σε κόκκινο ή πράσινο.

 

Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio: Η ισχύς εν τη ενώσει
Το εντυπωσιακό Montreal Green χρώμα αποτελεί φόρο τιμής σε ένα θρυλικό μοντέλο της μάρκας, την Alfa Romeo Montreal.


Εκτός από τα σπορ καθίσματα με επένδυση δέρματος Alcantara, θα υπάρχει και η επιλογή επένδυσης αποκλειστικά με δέρμα, ενώ για τους πλέον «σκληροπυρηνικούς» θα συνεχιστεί και η διάθεση των καθισμάτων της Sparco, ο σκελετός των οποίων είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα.


Το ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών έχει νέα γραφικά, αλλά και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quatrofoglio. Έτσι ο οδηγός μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των κρίσιμων μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του turbo, καθώς και στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου.


Οι νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio εφοδιάζονται με μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Bosch και επιτρέπουν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση και την άνετη και ασφαλή μετακίνηση.

 

Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio: Η ισχύς εν τη ενώσει
Στα ενδότερα των Giulia και Stelvio Quadrifoglio κυριαρχεί η ιταλική φινέτσα, καθώς και η κορυφαία τεχνολογία.


Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.


Τα βασικά συστήματα ADAS με τα οποία εφοδιάζονται οι νέες εκδόσεις Quadrifoglio είναι τα:

 

- Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας)


- Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας)


- Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας) το οποίο σε συνεργασία με το Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ελέγχου ταχύτητας) μπορεί να διατηρεί αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος εντός των ορίων


- Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο)


- Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης)

 

Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio: Η ισχύς εν τη ενώσει
Οι νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio εφοδιάζονται με μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS.


Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων Giulia και Stelvio Quadrifoglio, οι σχεδιαστές της Alfa Romeo ακολούθησαν μια νέα προσέγγιση κατηγοριοποιώντας τα διαθέσιμα χρώματα σε τέσσερις κατηγορίες:


- Competizione, που εκφράζουν την αγωνιστική κληρονομιά της μάρκας


- Metal, με έμφαση στο δυναμισμό


- Solid, για όσους αναζητούν τη σταθερότητα


- Oldtimer, με έμπνευση από την πλούσια ιστορία της Alfa Romeo


Τα νέα Oldtimer χρώματα είναι τα Red 6C Villa d'Este, Ocher GT Junior και το Montreal Green το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio. Το εντυπωσιακό χρώμα αποτελεί φόρο τιμής σε ένα θρυλικό μοντέλο της μάρκας, την Alfa Romeo Montreal, η οποία φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής, ενώ ως γνωστόν οι ξεχωριστοί χρωματισμοί ανέκαθεν αποτελούσαν χαρακτηριστικό της ιταλικής φίρμας.

 

Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio: Η ισχύς εν τη ενώσει
Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio διαθέτουν μεταξύ άλλων και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.
 
Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ