10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Η Ελλάδα διαθέτει ορισμένα από τα ομορφότερα μέρη σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία συνδυάζουν πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο

Πώς θα φτάσετε και τι αξίζει να δείτε σε αυτές τις πανέμορφες ορεινές εξορμήσεις με αυτοκίνητο.

Κάθε ταξίδι αποτελεί μια μικρή περιπέτεια, μια γνωριμία με νέα μέρη, η αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά με τη φύση. Πόσο μάλλον όταν αυτό πραγματοποιείται με αυτοκίνητο, το οποίο προσφέρει την απαραίτητη αίσθηση ελευθερίας, μακριά από τους περιορισμούς άλλων μεταφορικών μέσων.

 

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα διαθέτει ορισμένα από τα ομορφότερα μέρη σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία συνδυάζουν πολλά και διαφορετικά στοιχεία μεταξύ τους, καθώς και με τον χειμώνα να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επιλέξαμε 10 αγαπημένους ορεινούς προορισμούς για να τους γνωρίσετε παρέα με το αυτοκίνητό σας. Φύγαμε!

 

1.

Αράχωβα / Παρνασσός

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Με αφετηρία την Αράχωβα μπορείτε να εξερευνήστε τις ομορφιές του Παρνασσού.

 

Η Αράχωβα αποτελεί την πλέον δημοφιλή επιλογή για ορεινή εξόρμηση με αυτοκίνητο. Αρχικά, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα (170 χιλιόμετρα), διαθέτει άπειρες επιλογές εστίασης και διαμονής, ενώ τόσο το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού όσο και το Λιβάδι αποτελούν εγγύηση για μια ξεχωριστή εμπειρία σε όλα τα επίπεδα.


Πώς θα φτάσετε: Η μισή διαδρομή μέχρι την Αράχωβα γίνεται μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ στην έξοδο για Κάστρο θα συνεχίσετε με κατεύθυνση τη Λιβαδειά και στη συνέχεια θα συναντήσετε το ιστορικό Δίστομο, λίγο πριν φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.


Τι θα δείτε: Οι επιλογές είναι πολλές. Η διαδρομή Αράχωβα-Δελφοί και κυρίως το κομμάτι Δελφοί-Ιτέα-Γαλαξίδι θα ενθουσιάσει τους πιο «ανήσυχους» οδηγούς, με τις πολυάριθμες στροφές να εναλλάσσονται με ατελείωτες ευθείες και το βουνό με τη θάλασσα. Η διαδρομή από Αράχωβα προς Λιβάδι και Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι επίσης ενδιαφέρουσα, τα τοπία μαγευτικά, με τα χιονισμένα έλατα να κάνουν την εμφάνισή τους όσο το υψόμετρο ανεβαίνει. Προφανώς, εν μέσω χειμερινής περιόδου η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι επιβεβλημένη, πόσο μάλλον για να προσεγγίσεις χωριά όπως η απίστευτα γραφική Αγόριανη (Επτάλοφος) στην «καρδιά» του Παρνασσού.

 

2.

Καρπενήσι / Μονή Προυσού

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Η διαδρομή που πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσετε είναι εκείνη που καταλήγει στο Μοναστήρι του Προυσού.

 

Ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις όσων αρέσκονται σε χειμερινές διαδρομές με αυτοκίνητο βρίσκεται το Καρπενήσι, παρά το γεγονός ότι η απόσταση δεν είναι τόσο κοντινή (284 χιλιόμετρα, σχεδόν 3,5 ώρες). Όμως «η Ευρυτανία είναι μία» και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου προσφέρεται για χειμερινά σπορ και ατελείωτο παιχνίδι με το χιόνι.


Πώς θα φτάσετε: Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας θα σας συντροφεύσει μέχρι τη Λαμία, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Καρπενήσι, στο οποίο θα φτάσετε αφού πρώτα συναντήσετε τη Σπερχειάδα και τη Μακρακώμη, έχοντας για «συνοδηγό» κατά μήκος της εν λόγω διαδρομής τον Σπερχειό Ποταμό.


Τι θα δείτε: Στο Καρπενήσι, σε σχετικά κοντινή απόσταση, βρίσκεται το Κεφαλόβρυσο με τις άπειρες πηγές, το πάρκο, το ποτάμι και το δασύλλιο υπερήλικων δέντρων να συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο. Ωστόσο, η διαδρομή που πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσετε είναι εκείνη που καταλήγει στον Προυσό και στο ομώνυμο μοναστήρι, αφού πρώτα συναντήσετε το Μικρό και Μεγάλο Χωριό, το Κλαυσί, το Βουτύρο και το Νόστιμο, με τον ποταμό Καρπενησιώτη να σας ακολουθεί παράλληλα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στο φαράγγι Πάντα Βρέχει, παρότι η πρόσβαση τους χειμερινούς μήνες είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ το καλοκαίρι οι πιο τολμηροί δεν διστάζουν να βουτήξουν στα κρύα και πεντακάθαρα νερά του.

 

3.

Τρίκαλα Κορινθίας / Λίμνη Δόξα

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Η πλέον δημοφιλής εξόρμηση για όσους βρεθούν στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι η διαδρομή μέχρι τη (τεχνητή) Λίμνη Δόξα.

 

Ένας εξαιρετικά δημοφιλής ορεινός προορισμός τα τελευταία χρόνια είναι και τα Τρίκαλα Κορινθίας, όχι μόνο λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα (144 χιλιόμετρα) αλλά και λόγω της πληθώρας επιλογών σε εστίαση, διαμονή και δραστηριότητες.


Πώς θα φτάσετε: Ξεκινώντας από Αθήνα, αρχικά με κατεύθυνση προς Κόρινθο και στη συνέχεια προς Ξυλόκαστρο, θα βγείτε στην έξοδο προς Τρίκαλα Κορινθίας και θα ακολουθήσετε τον επαρχιακό δρόμο (Ξυλοκάστρου-Τρικάλων), μέχρι να συναντήσετε τις τρεις συνοικίες (Άνω, Κάτω, Μεσαία Τρίκαλα) του τελικού προορισμού σας.


Τι θα δείτε: Τα Τρίκαλα Κορινθίας ξεχωρίζουν κυρίως λόγω της ιδιομορφίας τους: επί της ουσίας αποτελούνται από τρία χωριά, χτισμένα σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Ωστόσο, οι φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής είναι εξίσου εντυπωσιακές. Ξεκινώντας από το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας, το οποίο θα συναντήσετε σε κοντινή απόσταση (περίπου 10 χιλιόμετρα από τα Άνω Τρίκαλα), μπορείτε να εξασκήσετε τα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ ή όσοι είστε λάτρεις της περιπέτειας, να εξερευνήσετε τις γύρω διαδρομές και να ανακαλύψετε μέχρι και παγωμένες λίμνες (Δασίου), εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η πλέον δημοφιλής εξόρμηση για όσους βρεθούν στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι η διαδρομή μέχρι τη (τεχνητή) Λίμνη Δόξα. Ο δρόμος στο μεγαλύτερο κομμάτι είναι καλός, ωστόσο στα τελευταία χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος και θέλει προσοχή. Μετά από περίπου 35 χιλιόμετρα ξεπροβάλλει η λίμνη, με το χαρακτηριστικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου να δεσπόζει στη μέση της.

 

4.

Καλάβρυτα

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Μην ξεχάσετε να αναζητήσετε το χωριό Πλανητέρο, στον δρόμο προς Κλειτορία, σε μια κατάφυτη και ξεχωριστή διαδρομή.

 

Ιδανική τοποθεσία για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, τα Καλάβρυτα αποτελούν διαχρονικά μία εκ των δημοφιλέστερων ορεινών επιλογών, καθώς διαθέτουν εξαιρετικές επιλογές εστίασης αλλά και διαμονής.


Πώς θα φτάσετε: Με αφετηρία την Αθήνα, κατευθύνεστε αρχικά προς Κόρινθο και εν συνεχεία επιλέγετε πορεία προς Πάτρα, ενώ μετά από συνολικά 189 χιλιόμετρα η ιστορική πόλη της Αχαΐας σας υποδέχεται γεμάτη αξιοθέατα και μνήμες. Για τους πιο θαρραλέους υπάρχει και η εναλλακτική εμπειρία του οδοντωτού σιδηροδρομικού δικτύου με αφετηρία το χωριό Διακοπτό, μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων κυριολεκτικά στο «χείλος του γκρεμού» μέχρι τα Καλάβρυτα.


Τι θα δείτε: Η ιστορική πόλη των Καλαβρύτων σας καλεί για εξερεύνηση στα γραφικά της σοκάκια και στο Μνημείο των Πεσόντων, ενώ πανέμορφα φυσικά τοπία με γεωολογικό ενδιαφέρον, όπως το Σπήλαιο των Λιμνών, σας περιμένουν σε απόσταση 16 χιλιομέτρων, σε βατό οδικό δίκτυο. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα, σε μια πανέμορφη ορεινή διαδρομή προς τον Χελμό, για την οποία θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ειδικά τις περιόδους συχνής χιονόπτωσης.
Μην ξεχάσετε να αναζητήσετε το χωριό Πλανητέρο, στον δρόμο προς Κλειτορία, σε μια κατάφυτη και ξεχωριστή διαδρομή. Εκεί σας περιμένει το χαρακτηριστικό ποτάμι, το οποίο χωρίζει το Πλανητέρο στη μέση. Ένα πλατανόδασος με τρεχούμενα νερά και με εστιατόρια, όπου το διάσημο πιάτο της περιοχής, η πέστροφα, σας καλεί για ένα σύντομο διάλειμμα από την οδήγηση.


5.

Ιωάννινα / Ζαγοροχώρια

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Σε αυτό το ταξίδι την παράσταση κλέβουν τα 46 Ζαγοροχώρια και κυρίως το Μονοδένδρι και το Πάπιγκο.

 

Ένας από τους ιδανικότερους χειμερινούς προορισμούς με αυτοκίνητο είναι και τα Ζαγοροχώρια. Οι 46 οικισμοί που τα αποτελούν βρίσκονται διασκορπισμένοι στους πρόποδες της Πίνδου και κλέβουν την παράσταση χάρη στην εξαιρετική παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους.


Πώς θα φτάσετε: Ξεκινώντας από Αθήνα με κατεύθυνση την Κόρινθο και εν συνεχεία την Πάτρα, διασχίζετε τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και συνεχίζετε προς Άρτα για να φτάσετε μετά από συνολικά 411 χιλιόμετρα στα Ιωάννινα. Από κει τα Ζαγοροχώρια απέχουν κατά προσέγγιση από 30 έως 100 χιλιόμετρα, ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο έχετε επιλέξει να μείνετε.


Τι θα δείτε: Αρχικά την πόλη των Ιωαννίνων, χτισμένη γύρω από τη Λίμνη Παμβώτιδα, με το χαρακτηριστικό νησάκι, το οποίο είναι το μοναδικό κατοικήσιμο στην Ευρώπη εντός λίμνης. Η επίσκεψη σε αυτό, καθώς και στην εντυπωσιακή καστροπολιτεία των Ιωαννίνων, είναι επιβεβλημένη. Όμως σε αυτό το ταξίδι την παράσταση κλέβουν τα (46) Ζαγοροχώρια. Είναι προφανές ότι για να τα γνωρίσετε όλα χρειάζεται αρκετός χρόνος, ωστόσο θα πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσετε μέχρι το γραφικό Μονοδένδρι (39 χιλιόμετρα από Ιωάννινα) και από κει να περπατήσετε μέχρι τη Μονή Αγίας Παρασκευής, απολαμβάνοντας καθηλωτική θέα προς το Φαράγγι του Βίκου. Για το τέλος αφήσαμε το μαγευτικό Πάπιγκο (Μεγάλο και Μικρό), το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από το Μονοδένδρι (και 60 χλμ. από τα Ιωάννινα). Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι απολαυστική, η θέα των βουνοκορφών της Πίνδου επιβλητική, το Φαράγγι του Βίκου ξεπροβάλλει από άλλη οπτική γωνία, ενώ τα μονοπάτια καταλήγουν σε καταφύγια (Άστρακας) και λίμνες στη μέση του πουθενά (Δρακόλιμνη).

 

6.

Δημητσάνα / Στεμνίτσα

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Φτάνοντας στη Δημητσάνα η εικόνα που αντικρίζεις είναι απλά μαγευτική.

 

Για όσους αναζητούν σύντομες χειμερινές εκδρομές, το δημοφιλές δίδυμο της Ορεινής Αρκαδίας αποτελεί την ιδανική επιλογή. Ο λόγος για τη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα, τα γραφικά χωριά της περιοχής, τα οποία σας καλούν για βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια ανάμεσα σε πέτρινα αρχοντικά και επιβλητική θέα.


Πώς θα φτάσετε: Ξεκινώντας από την Αθήνα με κατεύθυνση προς Κόρινθο, επιλέγετε την έξοδο για Τρίπολη και συνεχίζετε προς Δημητσάνα, ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες. Αφού πρώτα συναντήσετε την κοσμοπολίτικη Βυτίνα και έχοντας διανύσει συνολικά 203 χιλιόμετρα, έχετε φτάσει πλέον στον προορισμό σας, απολαμβάνοντας μια όμορφη διαδρομή με γραφικά χωριά και επιβλητικά βουνά.


Τι θα δείτε: Στη Δημητσάνα θα απολαύσετε την υδάτινη ξενάγηση στο Μουσείο Υδροκίνησης, ενώ παράλληλα μπορείτε να εξερευνήσετε τα κοντινά ορεινά χωριά, όπως η γραφική Στεμνίτσα σε απόσταση 9 χιλιομέτρων. Εκεί θα επισκεφτείτε το Μνημείο των Ηρώων, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της περιοχής. Επιστρέφοντας προς Δημητσάνα, το Φαράγγι του Λούσιου ποταμού σάς περιμένει σε μια διαδρομή με αρκετές στροφές και κακό οδόστρωμα, η οποία στο τέλος θα σας αποζημιώσει. Εάν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, χτισμένη κυριολεκτικά στην κόψη τεράστιων βράχων. Επιβεβλημένη είναι και η επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, όχι μόνο για τα χειμερινά σπορ και το ατελείωτο παιχνίδι στο χιόνι αλλά και για την ίδια τη διαδρομή, με τα δέντρα να «αγκαλιάζουν» στην κυριολεξία την άσφαλτο.

 

7.

Μετέωρα / Μέτσοβο

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Στα Μετέωρα η διαδρομή ανάμεσα στους εντυπωσιακούς βράχους και τα μοναστήρια είναι επιβεβλημένη.

 

Μέρη σπάνιας φυσικής ομορφιάς, όπως τα επιβλητικά Μετέωρα με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς τους, καθώς και το σχεδόν μόνιμα ντυμένο στα «λευκά» Μέτσοβο, αποτελούν ιδανικές επιλογές για να γεμίσουν οι κάρτες μνήμης των φωτογραφικών μηχανών, καθώς και για χαλαρές στιγμές με ποικιλία επιλογών σε διαμονή και εστίαση.


Πώς θα φτάσετε: Ξεκινώντας από την Αθήνα με κατεύθυνση τη Λαμία, ακολουθήστε την έξοδο προς Καλαμπάκα και μετά από συνολικά 358 χιλιόμετρα διαδρομής σε εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα ξεπροβάλλουν οι δημοφιλείς γεωλογικοί σχηματισμοί των Μετεώρων.


Τι θα δείτε: Η επίσκεψη στα Μετέωρα είναι επιβεβλημένη, η διαδρομή ανάμεσα στους εντυπωσιακούς βράχους και τα μοναστήρια προσφέρει εκπληκτική θέα στη γύρω περιοχή. Στην κοντινή πόλη της Καλαμπάκας αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των Μετεώρων, καθώς και το Μουσείο Μανιταριών για τους λάτρεις του είδους. Παράλληλα, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων βρίσκεται το Μέτσοβο, σε μια διαδρομή μέσα από καταπράσινες πλαγιές με ανεπανάληπτη θέα. Η πρώτη στάση πραγματοποιείται στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Ανηλίου για την απαραίτητη δόση χειμερινών σπορ, ενώ τη σκυτάλη παραλαμβάνει το χιονισμένο Μέτσοβο με τη γραφική πλατεία και τα πλακόστρωτα σοκάκια για ανασύνταξη δυνάμεων σε προσεγμένους ξενώνες και εστιατόρια με παραδοσιακά εδέσματα.

 

8.

Πήλιο

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Στη Μακρυνίτσα την παράσταση κλέβει η εντυπωσιακή πέτρινη πλατεία με τα αμέτρητα πλατάνια.

 

Το Πήλιο ξεχωρίζει για τους παραδοσιακούς οικισμούς του και τα πανέμορφα φυσικά τοπία του. Μια κατάφυτη διαδρομή γεμάτη χρώματα ακόμα και τον χειμώνα θα σας εισάγει στην ομορφιά του Πηλίου με τα γραφικά χωριά, την πληθώρα ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και την επιβλητική θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο.


Πώς θα φτάσετε: Με αφετηρία την Αθήνα κατευθυνθείτε προς Βόλο και ακολουθήστε τον δρόμο για Πορταριά, στην οποία θα φτάσετε μετά από 11 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί ότι η συνολική απόσταση έως το Πήλιο αγγίζει τα 340 χιλιόμετρα, ωστόσο το μεγαλύτερο κομμάτι είναι σε εθνικό οδικό δίκτυο, με εξαίρεση το τελευταίο σκέλος.


Τι θα δείτε: Ξεκινώντας από την Πορταριά θα απολαύσετε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή προς τους δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, όπως η Μακρυνίτσα, που βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, όπου την παράσταση κλέβει η εντυπωσιακή πέτρινη πλατεία με τα πλατάνια. Η διαδρομή των 35 χιλιομέτρων προς την Τσαγκαράδα συνδυάζει το ορεινό τοπίο με τη θάλασσα, καθώς, φτάνοντας στον τελικό προορισμό, συναντάμε τη δημοφιλή παραλία Μυλοπόταμος, ένα τοπίο που διατηρεί την άγρια ομορφιά του ανεξάρτητα από την εποχή. Σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την Πορταριά, τα Χάνια, με το ομώνυμο λιλιπούτειο χιονοδρομικό κέντρο, σας περιμένουν για αθλοπαιδείες στο χιόνι και ξέγνοιαστες στιγμές για όλη την οικογένεια.

 

9.

Ορεινή Ναυπακτία

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Στο δρόμο για την Άνω Χώρα Ναυπακτίας θα συναντήσετε ορισμένες ενδιαφέρουσες διαδρομές προς άλλα χωριά.

 

Η Ορεινή Ναυπακτία προσφέρει μια ξεχωριστή ορεινή εμπειρία σε γραφικά χωριά, με φιλόξενους ξενώνες και ξενοδοχεία να αποτελούν εγγύηση για μια ονειρική διαμονή στο βουνό.


Πώς θα φτάσετε: Η Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται 273 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα μέσω της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Στη συνέχεια, θα συναντήσετε την πόλη της Ναυπάκτου (μετά από 10 χιλιόμετρα) και θα ξεκινήσετε την «ανάβαση» προς το ορεινό τμήμα της Ναυπακτίας, σε έναν δρόμο ο οποίος θέλει προσοχή, καθώς αποτελείται από συνεχείς στροφές για περίπου 52 χιλιόμετρα.


Τι θα δείτε: Ξεκινώντας από την Άνω Χώρα, η οποία αποτελεί τον πιο δημοφιλή οικισμό της Ορεινής Ναυπακτίας, συνεχίζετε προς την Κάτω Χώρα, ένα εξίσου γραφικό χωριό. Σε μια κατάφυτη διαδρομή με τρεχούμενα νερά και αρκετές στροφές θα συναντήσετε τα χωριά Πλάτανος και Αμπελακιώτισσα, ενώ στο τελευταίο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το ομώνυμο μοναστήρι, το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και τον αδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη. Εάν δηλώνετε λάτρεις του rafting, μπορείτε να απολαύσετε τη διαδρομή στον Εύηνο ποταμό, ξεκινώντας από το χωριό Χάνι Μπανιά, ή απλώς να κάνετε ένα διάλειμμα από την οδήγηση στο Πάρκο Αναψυχής Υπαίθριων Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων της περιοχής. Να σημειωθεί ότι επιστρέφοντας προς Ναύπακτο, μια στάση στο ενετικό λιμάνι της πόλης, καθώς και στο ιστορικό της κάστρο, αποτελεί ιδανικό φινάλε στην εξόρμησή σας.


10.

Λίμνη Πλαστήρα / Ελάτη / Περτούλι

10 αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο
Το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα συγκρατεί τα νερά της, ενώ συνθέτει ένα μοναδικό και ενίοτε ομιχλώδες τοπίο.

 

Για διαδρομές μέσα στη φύση, ανάμεσα σε χιονισμένες βουνοκορφές, η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί διαχρονικά μία εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή. Εκεί οι γραφικοί οικισμοί συνδέονται με κατάφυτες διαδρομές «διακοσμημένες» με στρώματα χιονιού και ποικιλία επιλογών διαμονής και εστίασης.


Πώς θα φτάσετε: Βρίσκεται σε απόσταση 319 χιλιομέτρων από την Αθήνα, ενώ θα φτάσετε μέσω Λαμίας και στη συνέχεια ακολουθώντας τις πινακίδες προς τη λίμνη Πλαστήρα. Μια ορεινή διαδρομή με έλατα και αρκετά, ανά διαστήματα, χιονισμένα σημεία σχηματίζει το ιδανικό φόντο για το χειμερινό σας ταξίδι με τελικό προορισμό τα Καλύβια, τον δημοφιλή οικισμό της περιοχής.


Τι θα δείτε: Τα Καλύβια Πεζούλας θα αποτελέσουν το ορμητήριό σας για την εξερεύνηση της λίμνης Πλαστήρα. Το Νεοχώρι βρίσκεται 7 χιλιόμετρα πιο μακριά και αξίζει να το επισκεφτείτε, όπως άλλωστε και το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα, το οποίο συγκρατεί τα νερά της, ενώ συνθέτει ένα μοναδικό και ενίοτε ομιχλώδες τοπίο. Ωστόσο, οι επιλογές για εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή είναι πολλές, αρχικά ξεκινώντας με κατεύθυνση προς Καρδίτσα και στη συνέχεια επιλέγοντας τον δρόμο προς Πύλη Τρικάλων, όπου μετά από μία διαδρομή περίπου 45 χιλιομέτρων θα συναντήσετε τη γραφική Ελάτη. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, το δημοφιλές Χιονοδρομικό Κέντρο στο Περτούλι υπόσχεται περισσότερη δόση χιονιού σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την Ελάτη, ενώ για τους πιο «τολμηρούς» η διαδρομή από το Περτούλι προς τα χωριά του Ασπροποτάμου με τελικό προορισμό το Χαλίκι θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ