Δεν υπήρξε Νόμπελ λογοτεχνίας φέτος για «τεχνικούς» λόγους (ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στα υψηλά κλιμάκια της Σουηδικής Ακαδημίας μπλόκαρε τις διαδικασίες), οπότε δεν ακούστηκε για πολλοστή φορά το όνομα του Χαρούκι Μουρακάμι ως πρώτου «στοιχηματικού» φαβορί για το βραβείο.

 

Η χρονιά όμως δεν ήταν εντελώς χαμένη γι' αυτόν από άποψη υποψηφιοτήτων για λογοτεχνικά βραβεία. Ο διάσημος Ιάπωνας συγγραφέας είναι το φαβορί ανάμεσα στις επτά υποψηφιότητες (όλοι άντρες) για το Βραβείου Κακού Σεξ στη Λογοτεχνία που απονέμει κάθε χρόνο η λογοτεχνική επιθεώρηση Literary Review σταχυολογώντας τις χειρότερες σκηνές σεξ σε μη πορνογραφική / μη ερωτική λογοτεχνία. Ο νικητής θα ανακοινωθεί αύριο.

 

Το Ιαπωνικό εξώφυλλο του «Kishidancho Goroshi» που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και στα αγγλικά με τίτλο «Killing Commendatore» (η ελληνική έκδοση αναμένεται του χρόνου)
Το Ιαπωνικό εξώφυλλο του «Kishidancho Goroshi» που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και στα αγγλικά με τίτλο «Killing Commendatore» (η ελληνική έκδοση αναμένεται του χρόνου)

 

Στο Χονγκ Κονγκ πάντως, το βιβλίο για το οποίο είναι υποψήφιος ο Μουρακάμι, σχεδόν βρέθηκε στα «πίσω» ράφια που φιλοξενούν τέτοιου είδους πορνογραφική μυθοπλασία αφού το περιεχόμενό του αξιολογήθηκε ως «απρεπές» και αυστηρώς ακατάλληλο για αναγνώστες κάτω των 18 ετών, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

 

Πρόκειται για το φετινό μυθιστόρημά του, «Kishidancho Goroshi» που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και στα αγγλικά με τίτλο «Killing Commendatore» και σε μία χαρακτηριστική σκηνή του βιβλίου ο αφηγητής εξαπολύει ανατομικά εξωπραγματικές ποσότητες σπέρματος:

 

«Η εκσπερμάτωσή μου ήταν βίαιη και επαναλαμβανόμενη. Ξανά και ξανά, το σπέρμα ανάβλυζε από μέσα μου, υπερχειλίζοντας το αιδοίο της, κάνοντας τα σεντόνια να κολλάνε. Τίποτα δεν μπορούσα να κάνω για να το σταματήσω. Ανησυχούσα ότι αν συνέχιζα να χύνω κι άλλο, θα άδειαζα εντελώς και για πάντα. Η Γιούζου κοιμόταν βαθιά όλη αυτή την ώρα, χωρίς να βγάζει ούτε άχνα, ούτε ανάσα σχεδόν. Το σεξουαλικό της όργανο όμως είχε σφιχτεί γύρω από το δικό μου και δεν το άφηνε ελεύθερο. Σα να είχε τη δική του αυτόνομη και άτεγκτη θέληση και ήταν αποφασισμένο να στραγγίσει και την τελευταία σταγόνα από το κορμί μου»

 

Με στοιχεία από τον Independent