Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
LIGHTBOX

O Οδηγός Κρασιού του Σαλβαντόρ Νταλί επανακυκλοφορεί

Επανεκδίδεται από την Taschen ο εκκεντρικός οδηγός κρασιού του Νταλί, που ταξινομεί τους οίνους «ανάλογα με τις αισθήσεις που δημιουργούν μέσα μας»

Το βιβλίο The Wines of Gala εκδόθηκε πρώτη φορά το 1978 και είναι ένας εκκεντρικός οδηγός κρασιού του Σαλβαντόρ Νταλί, μέσα από τον οποίο ταξινομεί τους οίνους «ανάλογα με τις αισθήσεις που δημιουργούν μέσα μας». Ο οίκος Taschen αναλαμβάνει την επανέκδοσή του και λειτουργεί ως η συνέχεια του εξίσου σουρεαλιστικού βιβλίου μαγειρικής του Ισπανού καλλιτέχνη, Les Diners de Gala.

 

Σκοπός του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τους διάφορους μύθους του κρασιού μέσα από εικονογραφήσεις του Νταλί που διεγείρουν τις αισθήσεις, καθώς όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος: «ο πραγματικός ειδήμων δεν πίνει κρασί, αλλά γεύεται τα μυστικά του».

 

Το βιβλίο χωρίζεται σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι η επισκόπηση δέκα σημαντικών αμπελουργικών περιοχών. Το δεύτερο πάλι είναι βασισμένο περισσότερο στο συναίσθημα και στο πώς επηρέαζε το κάθε είδος κρασιού τη διάθεση του καλλιτέχνη. Κάπως έτσι προέκυψαν κατηγορίες όπως «Οι οίνοι του αδύνατου», «Οι οίνοι του φωτός», «Οι οίνοι της ελαφρότητας» κ.ά.

 

 

 

Ο Νταλί αποφεύγει τις κλασικές κατηγοριοποιήσεις και βασίζεται περισσότερο στην αίσθηση. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται 140 εικονογραφήσεις του σε πολλές από τις οποίες είχε εντάξει αναπαραστάσεις από κλασικά γυμνά και σουρεαλιστικά έργα του. Παράδειγμα είναι το έργο του «Το Μυστήριο του Μυστικού Δείπνου» το οποίο τοποθετεί σε ένα παραθαλάσσιο τοπίο της Καταλονίας.

 

Πλούσιο σε περιεχόμενο, χρώματα και εικόνες, το βιβλίο τιμά την άγρια φαντασία του Νταλί και την ικανότητά του να αναζητά την ευχαρίστηση και την ομορφιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ