19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά!

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter
0

Senios

Η παλιά Αθήνα γίνεται πηγή έμπνευσης

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Αν οι φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας σάς φέρνουν μια νοσταλγική διάθεση και μια κρυφή επιθυμία να ζούσατε εκείνη την εποχή, τότε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και να μεταφερθείτε στον κόσμο του Senios.

Εμπνευσμένο από την αριστοκρατική Αθήνα με έντονη τη vintage αισθητική περασμένων εποχών, αυτό το σύγχρονο καφενείο έρχεται να μας ξανασυστήσει το άρωμα του αυθεντικού ελληνικού καφέ μέσα από εξαιρετικά χαρμάνια που ψήνονται καθημερινά αλλά και να μας προτείνει γεύσεις για πρωινό, φτιαγμένες με αγνά ελληνικά υλικά.

Μπατζίνα με ποσέ ή τηγανητό αυγό, πατάτα και κρέμα Αρσενικού, καγιανάς με αυγοτάραχο, ξύγαλο και ψωμί σίκαλης, αλλά και γλυκίσματα, όπως ο εργολάβος από αμύγδαλα Θεσσαλίας με παγωτό μαστίχα Χίου και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο, είναι πιάτα που θυμίζουν την κουζίνα της γιαγιάς, πειραγμένα τόσο ώστε η παράδοση να συνδυάζεται με την έκπληξη.

Στο Senios πρωταγωνιστές είναι τα ελληνικά αποστάγματα, τα οποία δίνουν στα κοκτέιλ μια επίγευση εγχώριας κουλτούρας, ενώ πολλές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές φαγητού γίνονται έμπνευση για νέες προτάσεις που σερβίρονται σε ποτήρι... Τα γεμιστά μετατρέπονται σε μια μοναδική εκδοχή του Bloody Mary, η μπουγάτσα στο πρωτότυπο Milk Punch και η πορτοκαλόπιτα στο αρωματικό Bees Knees. Ο Senios, με σήμα το γαρίφαλο, είναι το σημείο εκείνο στο κέντρο της Αθήνας όπου μπορεί η παλιά φωτογραφία να γίνει πραγματικότητα.

Senios, Καλαμιώτου 15, 210 3318778, Κυρ.-Πέμ. 10:00-02:00, Παρ.-Σάβ. 10:00-04:00

Oinoscent

Τα Χριστούγεννα θέλουν καλό κρασί και ξεχωριστές γεύσεις.

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Το καλό κρασί είναι από τα must των γιορτών και πρέπει να το απολαμβάνουμε στο φυσικό του περιβάλλον. Το Oinoscent, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια, είναι το wine bar-restaurant που γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη του εκλεκτού κρασιού και μας υποδέχεται στον ανακαινισμένο του χώρο για να επιλέξουμε αν θέλουμε να καθίσουμε μέσα ή στα τραπέζια της στοάς. Έχοντας ξεκινήσει ως κάβα - wine bar, το Oinoscent μπορεί πλέον να συμπεριληφθεί στις πρώτες επιλογές όταν αναζητάμε ιδιαίτερες γεύσεις για να συνοδεύουν το εξαιρετικό κρασί μας.

Ευφάνταστα πιάτα που εμπνέονται τόσο από τη μεσογειακή όσο και από την ασιατική κουζίνα έρχονται να μας αποκαλύψουν νέες γευστικές εμπειρίες αλλά και να αναδείξουν το ποτό μας. Άλλωστε, οι συνταγές ακολουθούν τη φίνα αισθητική που χαρακτηρίζει τον χώρο και αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα μεσημεριανό ή απογευματινό break, για εταιρικά events ή business lunches και, φυσικά, για μια έξοδο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εκείνο, όμως, που κάνει το Oinoscent πραγματικά ξεχωριστό είναι η κάβα του, η οποία διαθέτει κρασιά από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο, με περίπου χίλιες ετικέτες.

Η wine list ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, ώστε να υπάρχει πάντα μια διαφορετική πρόταση κρασιού να δοκιμάσουμε, ενώ οι άνθρωποι του μαγαζιού είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν στην επιλογή, ανάλογα με αυτό που αναζητάμε αλλά και τις γεύσεις που θα μας συνοδεύσουν. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, το Oinoscent δίνει στα Χριστούγεννα λίγη από την απόλαυση που φέρνει μαζί του ένα μπουκάλι καλό κρασί!

Oinoscent, Βουλής 45-47, 210 3229374, Facebook

Zaf

Το πολυπρόσωπο, πολυγευστικό και πολυτάλαντο all day bar

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Σε πείσμα όλων εκείνων που πίστευαν ότι η πλατεία Αγίας Ειρήνης θα χάσει την αίγλη και τον κόσμο της, η ιστορία της στην αθηναϊκή μέρα και νύχτα συνεχίζει δυναμικά, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους φανατικούς θαμώνες. Ένας από τους λόγους επιτυχίας της δικαιωματικά ανήκει στο Zaf, που αποκλείεται να μην το έχεις επισκεφτεί σε ένα από τα επικά πάρτι του και να μην έχεις λικνιστεί στους ρυθμούς του.

Φυσικά, το Zaf δεν είναι γνωστό μόνο για τις βραδινές του εμφανίσεις, που για μας είναι ΝΑΙ, αλλά και για τα πλουσιοπάροχα brunches του. Μάλιστα, το νέο μενού του brunch είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο της πόλης, με αγαπημένη μας επιλογή το American Breakfast με scrambled eggs, φέτες Βlack Αngus και sweet corn.

Εξαιρετικά είναι και τα δύο νέα κοκτέιλ, το 5 Star με Metaxa, Prosecco και lime, και το Melo, με Jack Daniels και μέλι, που, φυσικά, τα δοκιμάσαμε για να μπούμε ακόμα πιο δυναμικά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Και επειδή οι μέρες ή, μάλλον, οι νύχτες που θα ακολουθήσουν στο Zaf θα είναι έντονες, σου προτείνουμε να μη χάσεις κανένα event. Κράτα σημειώσεις, λοιπόν:

13/12 Irene Parginos

14/12 Steve Tsama + Μr E

15/12 Rafaella Ralli + Christo K

20/12 Stelios Maggalios (The Voice)

21/12 Nikos Diamantopoulos

22/12 Emanouella Alexiou + Κostas Zikos

24/12 Idra Kyane

27/12 Penny Skarou

29/12 Stefanos Tsitsopoulos + Anna Anastasiou

Είναι βέβαιο ότι κάπου εκεί θα μας συναντήσεις!

Zaf, Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα, 210 3236711, Facebook

 

School Pizza Bar

Αλλιώς, πώς θα πάρεις master στην ιταλική κουζίνα;

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Υπάρχει ένα σχολείο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης που δικαιωματικά έχει κερδίσει τον τίτλο του μόνου σχολείου από το οποίο κανείς δεν θέλει να κάνει κοπάνα. Με προσεγμένη διακόσμηση, το School είναι ένα μαγαζί που πρώτα θα θαυμάσεις απέξω και μετά θα τρέξεις να τρυπώσεις στο ζεστό υποεπίπεδό του.

Ένα από τα μεγάλα του ατού είναι το μενού του, που αλλάζει ανάλογα με την εποχή και πάντα μας ιντριγκάρει. Αυτή την εποχή, μάλιστα, παραδίδει δύο νέα μαθήματα Γαλλικών με πίτσες που έχουν άρωμα και γεύση από Παρίσι: την Pizza Soleil με σάλτσα ντομάτας, γαλλικό gouda, ροκφόρ, κολοκύθι, μανιτάρια πλευρώτους και ντοματίνια και την Pizza Papillion με σάλτσα ντομάτας, γαλλικό gouda, ρακλέτ πικάντικο, μανιτάρια, πράσο, ντοματίνια, πατέ πάπιας και λάδι τρούφας.

Τέλειες επιλογές είναι ακόμα το Pollo con Porro, ένα φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια, πράσο και ντοματίνια που συνοδεύεται με ιταλική πολέντα. Maialino di Pepe φιλέτο χοιρινό με σάλτσα τεσσάρων πιπεριών και λάδι μαύρης τρούφας που συνοδεύεται με πατάτες baby και καλαμπόκι. Για τις μέρες που ακολουθούν, το School θα μας περιμένει με DJ sets όλες τις μέρες και μουσική εστιατορίου.

Εννοείται ότι δεν πρέπει να λείπεις από τα θρανία την παραμονή των Χριστουγέννων, οπότε έχει προγραμματιστεί μια special βραδιά με σαξόφωνο, ούτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που εδώ και 4 χρόνια γίνεται ένα επικό μεσημεριανό πάρτι που αφήνει πάντα εποχή! Προσοχή! Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς το School είναι κλειστό και οι μαθητές σπίτια τους!

School Pizza Bar, Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα, 210 3251444, Facebook

Kuko's The Bar

Το πραγματικό all day μαγαζί σε έναν δρόμο που δεν σταματάει, επίσης, ποτέ

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Η Καλαμιώτου ανέκαθεν ήταν ένας δρόμος με καλά vibes και ζωντανούς ανθρώπους από το πρωί έως το βράδυ. Γι' αυτό και η άφιξη του Kuko's πριν από τρία χρόνια στον αριθμό 4 ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η πόλη. Το Kuko's φτιάχτηκε σε ένα διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο που δεσπόζει στην Αθήνα από το 1890 και ξεχωρίζει για την ομορφιά του.

Μια αρχιτεκτονική προσέγγιση που θυμίζει σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις και συνδέει το παρελθόν με το παρόν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κουράζεται το βλέμμα αλλά, αντιθέτως, να αναζητά στον χώρο κάθε στοιχείο. Στο Kuko's η απόλαυση ξεκινάει από νωρίς το πρωί. Ο καφές είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του, γι' αυτό πολλοί επιλέγουν το μέρος τόσο για τα επαγγελματικά ραντεβού τους όσο και για να αποσυμπιεστούν με ένα γρήγορο διάλειμμα από τη δουλειά.

Φυσικά, το Kuko's είναι και αγαπημένο βραδινό στέκι. Με μια δυνατή κάβα, ψαγμένες ετικέτες κρασιών και έξυπνα κοκτέιλ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει φανατικούς θαμώνες και στη σάλα του και στον πεζόδρομο έξω. Το ίδιο εύστοχο είναι και το μενού του μαγαζιού, που δεν έχει καμία διάθεση να φλυαρήσει, παρά μόνο να μας χορτάσει με brunch, σαλάτες, πίτσες με αυθεντικό, ιταλικό χαρακτήρα και σάντουιτς σε διάφορες επιλογές.

Προγραμμάτισε μια έξοδο άμεσα, για να νιώσεις τον ρυθμό του από κοντά. Αν επιλέξεις, μάλιστα, να πας βράδυ, είναι σίγουρο ότι θα χορέψεις. Στο Kuko's η μουσική είναι απόλυτη και σαρωτική.

Kuko's The Bar, Καλαμιώτου 4, Αθήνα, 210 3248897, Facebook

Iceroll

Χειροποίητο, γιορτινό παγωτό στο κέντρο της Αθήνας

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Κι όμως, χειμώνας δεν σημαίνει μόνο ζεστές σούπες και αχνιστά ροφήματα. Όταν είσαι οπαδός των ξεχωριστών γεύσεων, δεν σε αφορά ο καιρός αλλά μόνο η απόλαυση που μπορεί να σου προσφέρει μια μπάλα παγωτό από το Iceroll. Χειροποίητες, μοναδικές γεύσεις μάς περιμένουν στο κατάστημα που βρίσκεται στο Μοναστηράκι, για να μας γεμίσουν ενέργεια και να μας φτιάξουν τη διάθεση. Ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας, Αθηνάς και Ερμού, βρίσκεται το πιο hot σημείο παγωμένων γεύσεων, όπου εσύ επιλέγεις τα πάντα. Ξεκινάς από τη βάση, η οποία αποτελείται από 100% φυσικά υλικά, και συνεχίζεις με τις γεύσεις που επιθυμείς. Μπορείς είτε να διαλέξεις ανάμεσα σε κάποια από τις έτοιμες γευστικές προτάσεις, οι οποίες βασίζονται όλες σε ιδιαίτερες συνταγές, είτε ακόμα και να πειραματιστείς με μια δική σου δημιουργία, η οποία φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή μπροστά στα μάτια σου. Εσύ απλώς συνδυάζεις τα υλικά που θέλεις, διαλέγοντας ανάμεσα στα φρέσκα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τις διάσημες σοκολάτες του Iceroll, για να απολαύσεις πραγματικό παγωτό δικής σου έμπνευσης. Για τα Χριστούγεννα η ομάδα του Iceroll έχει δημιουργήσει δύο ξεχωριστές προτάσεις, εμπνευσμένες από τα κλασικά γιορτινά γλυκά. Μην παραλείψεις, λοιπόν, να γευτείς παγωτό μελομακάρονο και κουραμπιέ και να απολαύσεις την παράδοση των γιορτών σε έκδοση χειροποίητου παγωτού. Άλλωστε, οι ξεχωριστές γεύσεις είναι που έχουν κάνει το Iceroll περίφημο και σε αυτές οφείλεται η κοσμοσυρροή έξω από το νέο κατάστημα στο Μοναστηράκι, που μετρά μόλις 4 μήνες λειτουργίας. Κλασικές επιλογές αλλά και αναπάντεχες γεύσεις, όπως το πραγματικό κομμάτι τσουρέκι που κόβεται μπροστά σου και γίνεται παγωτό, είναι μόνο η αρχή της εμπειρίας Iceroll, γιατί η ίδια η διαδικασία του χειροποίητου παγωτού είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει και να αποτελεί επιλογή για τους φαν της γεύσης χειμώνα-καλοκαίρι.

Iceroll, Μοναστηράκι, Αθηνάς 2 & Ερμού, 210 8945009

iceroll.gr, Facebook, Instagram

Mamacita

Viva La Vida από το Mexico στην Πλάκα

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Οι μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου συγκεντρώνουν στο κέντρο τους πολιτισμούς και κουλτούρες απ' όλο τον κόσμο. Το φαγητό είναι μια γνήσια μορφή έκφρασης κάθε πολιτισμού, γι' αυτό και το Mamacita έχει αφομοιωθεί απόλυτα στην πιο ιστορική γωνιά της Αθήνας, στην Πλάκα, αποτελώντας σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τα ταξίδια, το καλό φαγητό, τη μουσική και τα κοκτέιλ.

Σε ένα φιλόξενο, χαρούμενο περιβάλλον, όπου κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, τα δυναμικά μοτίβα, τα πράσινα φυτά και οι τοιχογραφίες που παραπέμπουν στους επικούς εορτασμούς της Ημέρας των Νεκρών του Μεξικού, το Mamacita σερβίρει εντυπωσιακά τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση πιάτα, που έχουν γίνει ήδη τα αγαπημένα πολλών Αθηναίων και περαστικών της πόλης.

Tacos, burritos, chili con carne, fajitas και πολλά άλλα κλασικά πιάτα της Λατινικής Αμερικής σερβίρονται δίπλα σε πλούσιες, πράσινες σαλάτες, προσφέροντας εμπνευσμένες γεύσεις που απογειώνονται με τα χειροποίητα γουακαμόλε, pico de gallo ή σάλτσα chipotle, που δίνει απλόχερα ένταση σε κρεατικά και όχι μόνο.

Δεν θα μπορούσαμε, βέβαια, να παραλείψουμε τα signature cocktails του Mamacita, τις θρυλικές Margaritas και την παγωμένη sangria, που ταιριάζουν με όλα τα πιάτα και δίνουν ακόμα έναν λόγο να είναι οι θαμώνες ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Επισκεφτείτε άμεσα το Mamacita, για να ζήσετε από κοντά τους λάτιν ρυθμούς του. Τα vibes του είναι τόσο δυνατά, που αποκλείεται να μην παρασυρθείτε στον κόσμο του.

Mamacita, Απόλλωνος 9Β, Αθήνα, 210 3210240, www.mamacita.com.gr/, Facebook, Instagram

Ella Greek Cooking

Ένα all day μαγαζί στην καρδιά της Αθήνας με τους γευστικότερους μεζέδες

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Στην αρχή θα το επισκεφτείς για να βρεις κάποια ψαγμένα προϊόντα από Έλληνες μικροπαραγωγούς αλλά δεν θα μείνεις μόνο σε αυτό, γιατί αμέσως θα παρασυρθείς από τις υπέροχες μυρωδιές που θα βγαίνουν από την κουζίνα και θα κάτσεις σε ένα από τα άνετα τραπέζια του για να απολαύσεις κάποιο από τα πιάτα ημέρας ή μια από τις φρεσκοψημένες, σπιτικές πίτες του.

Φυσικά, στο Ella θα ξαναγυρίσεις. Γιατί το Ella δεν θα το χορτάσεις εύκολα. Είναι το ίδιο καλό για να σε υποδεχθεί τα μεσημέρια που θα θέλεις να το σκάσεις από το γραφείο, τα βράδια που θα επιθυμείς να περάσεις μερικές όμορφες στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους ή στα πάρτι που σκέφτεσαι να διοργανώσεις για την εταιρεία σου σε φιλικό, παρεΐστικο κλίμα.

Αγαπημένα μας πιάτα σε αυτό το μαγαζί δεν υπάρχουν, γιατί συνήθως μας αρέσουν τα πάντα και δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιο. Βέβαια, όλοι μιλάνε για την τέλεια κρεατόσουπα που είναι ό,τι πρέπει για τον χειμώνα, τους ζουμερούς κολοκυθοκεφτέδες, τα πικάντικα παστουρμαδοπιτάκια, το πεντανόστιμο κοντοσούβλι αλλά και την εξαιρετική spaghetti θαλασσινών που κοντράρει επάξια το τρυφερό χταπόδι.

Στο Ella, επίσης, θα βρεις vegetarian επιλογές αλλά και πλούσιες σαλάτες. Κάτι ακόμα που θα αγαπήσεις σε αυτό το μαγαζί είναι σίγουρα η διακόσμησή του, η οποία είναι χαρούμενη, ζωντανή και ικανή να σε απομακρύνει από τα καθημερινά προβλήματα. Μην ξεχάσεις να συνοδεύσεις τα πιάτα σου με κρασιά, μπίρες και αποστάγματα Ελλήνων παραγωγών. Είπαμε, στο Ella πάμε για να κάνουμε κέφι.

Ella Greek Cooking, Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, 210 3315547, e-mail: [email protected]

Θεϊκό

Μια συναρπαστική εμπειρία γεύσης

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Ένας από τους τρόπους να καταλάβεις την κουλτούρα μιας πόλης αλλά και να δεις την εξέλιξή της στον χρόνο είναι να αρχίσεις να παρατηρείς τα νέα μαγαζιά της. Οι καινούργιοι χώροι είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί για το ύφος και τις διαθέσεις των κατοίκων της. Για παράδειγμα, το νέο Θεϊκό θα σε κερδίσει με την απλότητά του τόσο στον σχεδιασμό του λογότυπου όσο και στην αρχιτεκτονική του χώρου, που εκπέμπει καθαρότητα και μοναδική κομψότητα. Και αφού το επιλέξεις γιατί το είδες και σου γυάλισε απέξω, θα μπεις στο εσωτερικό του, θα κάτσεις στα αναπαυτικά του καθίσματα και θα αρχίσεις να ανακαλύπτεις γιατί αυτό το μαγαζί λέγεται Θεϊκό και τι κρύβεται πίσω από το όνομά του.

Εννοείται, βέβαια, πως στο Θεϊκό αυτά που είναι αγγελικά πλασμένα δεν είναι άλλα από τα υπέροχα πιάτα του και τις γευστικές επιλογές που προσφέρει το μενου. Την κουζίνα έχουν επιμεληθεί οι ιδιοκτήτες Διονύσης και Γιώργος Πλέσσας. Μάλιστα, το νέο μενού έχει έναν fusion χαρακτήρα, αλλά και ένα πολυσυλλεκτικό προφίλ που στόχο έχει να ικανοποιήσει όλους και να προσφέρει μεγάλη ποικιλία στις γεύσεις. Εμείς δοκιμάσαμε για αρχή το Poke Bowl και ενθουσιαστήκαμε. Αν και είναι ένα παραδοσιακό, χαβανέζικο πιάτο, έχει προσαρμoστεί στην ελληνική κουλτούρα και είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Τα ίδια έχουμε να πούμε για όλα τα πιάτα που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με το κέντρο διατροφικής υποστήριξης Nutrition Support, για να μπορούν, όσοι θέλουν να προσέχουν την υγεία και τη σιλουέτα τους, να απολαμβάνουν γευστικά πιάτα, γεμάτα superfoods και μοναδική γεύση. Στο Θεϊκό, ακόμα, αγαπάμε τα μυρωδάτα ροφήματα, το τσάι σε διάφορες γεύσεις και τον υπέροχο καφέ, που είναι ό,τι ονειρεύεται κάθε επισκέπτης αυτής της πόλης.

Εννοείται πως κοντά σε όλα αυτά υπάρχουν καθημερινά φρέσκες, ζεστές πίτες που μπορείς να απολαύσεις είτε εκεί, είτε στο χέρι, είτε σε πακέτο για το σπίτι και το γραφείο. Τέλος, μην ξεχάσεις να ζητήσεις κάποιο από τα λαχταριστά γλυκά του μαγαζιού. Ο χειμώνας θέλει ζάχαρη και σοκολάτα για να περάσει. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Θεϊκό, Κολοκοτρώνη, Αγίου Μάρκου 1, 210 3231214, Facebook

Foyer Espresso Bar

Η υπέροχη τέχνη του υπέροχου καφέ

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Ο καφές δεν είναι απλή υπόθεση. Για την ακρίβεια, είναι το ρόφημα που αναλαμβάνει να μας ξυπνήσει και να μας κάνει να νιώσουμε παραγωγικοί. Γι' αυτό και οι ειδικοί του καφέ επιλέγουν εκλεκτά χαρμάνια και αναζητούν μοναδικές ποικιλίες, έτσι ώστε η απόλαυσή του να μη γίνεται ποτέ συνήθεια.

Αυτά και άλλα σκεφτόμασταν στο Foyer Espresso Bar, στην Πανεπιστημίου, που είναι μια όαση μυρωδιάς και γεύσης. Εκεί όπου ενημερωμένοι και ταλαντούχοι baristas μάς μαθαίνουν να αναγνωρίζουμε τις καλύτερες ποικιλίες που καβουρντίζονται από διακεκριμένους coffee roasters στην Ευρώπη και ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες! Έτσι, βρίσκουμε πάντα εκείνον τον καφέ που ταιριάζει με την ώρα, τη διάθεση και τα γούστα μας.

Επίσης, οι άνθρωποι του Foyer ελέγχουν πάντα τον καφέ που φτάνει στα χέρια μας, για να είναι σίγουροι πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και πως έχει ελεγχθεί από τη στιγμή της καλλιέργειας μέχρι την τελική επεξεργασία. Στο Foyer, επίσης, συνδυάζουμε τον καφέ μας με υπέροχα γλυκά, σάντουιτς, τάρτες, μπισκότα και άλλες λιχουδιές που μας σπάνε τη μύτη με το που μπαίνουμε στον φιλόξενο χώρο του.

Το καλύτερο; Υπάρχουν vegan αλλά και ωμοφαγικά σνακ για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, αλλά και συσκευασμένοι, μυρωδάτοι κόκκοι καφέ από διαφορετικές χώρες προέλευσης, για να συνεχίζεται η απόλαυση στο σπίτι ή στο γραφείο. Όταν θα το επισκεφτείτε, πάρτε μαζί το βιβλίο σας και ανεβείτε στον πάνω όροφο. Όλοι αξίζουμε μερικές ήρεμες στιγμές μέσα στην ημέρα. Και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το μοναδικό χαρμάνι που επιλέγει και καβουρδίζει φρέσκο το Foyer. Είναι ξεχωριστή εμπειρία!

Foyer Espresso Bar, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα, 210 3800047, Facebook, Instagram

Το χωριό

Το παντοπωλείο που θέλεις να έχεις δίπλα σου

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Οι άνθρωποι της πόλης αγαπούν πολύ και την εξοχή και τα χωριά της. Εξάλλου, έτσι είναι η ανθρώπινη φύση. Ό,τι δεν έχει κάποιος, αυτό επιθυμεί πιο πολύ. Στα χωριά, μάλιστα, εκτός από την ηρεμία και την ιδιαίτερη κουλτούρα που έχει ο κάθε τόπος, υπάρχουν και τα εδώδιμα προϊόντα που ιντριγκάρουν τη γεύση και δίνουν μια ευκαιρία για ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες.

Με αυτήν τη λογική δημιουργήθηκε και το παντοπωλείο Το Χωριό, ένας μικρός παράδεισος για όλους εκείνους που αγαπούν να βρίσκονται στην κουζίνα τους, να δοκιμάζουν γεύσεις απ' όλη την Ελλάδα ή να κάνουν μεγάλα και εντυπωσιακά τραπεζώματα για την οικογένεια και τους φίλους.

Τι μπορείς να βρεις εκεί; Μα, τα πάντα. Από σάλτσες ντομάτας, ελιές και άλλα τυποποιημένα προϊόντα μικρών παραγωγών μέχρι αγνό μέλι, λαλάγγια, λουκούμια, κουραμπιέδες, δίπλες και φρεσκοκαβουρντισμένους ξηρούς καρπούς! Στο Χωριό μπαίνεις για να αγοράσεις κάτι μικρό που είδες περνώντας απ' έξω και φεύγεις με τσάντα γεμάτη φανταστικά καλούδια που θέλεις να απολαύσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Ειδικά τώρα που φτάνουν οι γιορτές επιβάλλεται μια επίσκεψη στο πιο γλυκό παντοπωλείο της Αθήνας. Αν, μάλιστα, δεν θέλεις να καταπιαστείς με γλυκά ή δεν πιάνουν πολύ τα χέρια σου, στο Χωριό θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να έχεις ένα γεμάτο λιχουδιές τραπέζι όπου όλα θα φαίνονται homemade και θα έχουν τη γεύση της παράδοσης. Μια επίσκεψη θα σε πείσει ότι το Χωριό είναι το μέρος όπου μπορείς να βρεις ό,τι αγαπάς, όπως τον παλιό, καλό καιρό, που ο μπακάλης σού πρότεινε πάντα το σωστό.

Extra Tip: Στο κατάστημα της Καλλιθέας θα βρείτε εκλεκτά οπωροκηπευτικά, τοπικά τυριά και αλλαντικά.

Το χωριό, Πανεπιστημίου 46, Ομόνοια, Αθήνα, 210 3800049/ Σιβιτανίδου 27, Καλλιθέα, 210 9597339

Abraçar

Καφές, τσάι, συμπάθεια και υπέροχες γεύσεις

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Η στοά Κοραή είναι από τις ιστορικές στοές της πόλης. Μολονότι πολλοί τη θεωρούν στοά όσων αγαπούν το σινεμά ή στοά εκείνων που έχουν αφιερωθεί στην τέχνη, η αλήθεια είναι πως είναι ένα μέρος για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο ζωντάνια, κίνηση και όμορφα μαγαζιά.

Σε αυτήν τη στοά το Abraçar ήρθε να προσθέσει έξτρα πόντους με τα χαριτωμένα τραπεζάκια του που ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε πράσινα φυτά και τον προσεγμένο εσωτερικό χώρο του, που σε προκαλούν να κάτσεις και να περάσεις λίγη ώρα μακριά από τους δρόμους και την κίνηση. Και ενώ ο καφές είναι ένα από τα μεγάλα ατού του μαγαζιού, που έχει επενδύσει σε εξαιρετικές μηχανές και ακόμα πιο εξαιρετικά χαρμάνια, στο Abraçar δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στα γευστικά πιάτα που έχουν ψυχή brunch, αλλά είναι για όλες τις ώρες της μέρας.

Γιατί, αλήθεια, ποιος μπορεί να πει όχι στα αυγά Βenedict με την απαλή και νόστιμη ολαντέζ, στη δροσερή σαλάτα ταμπουλέ που είναι αρωματισμένη με βότανα, στα village eggs με την καταπληκτική, σπιτική σάλτσα, το χωριάτικο ψωμί και τις τηγανητές πατάτες, στα φρεσκότατα γλυκά ή στις μπάρες των δημητριακών που είναι το απόλυτα healthy σνακ για κάθε ώρα της ημέρας; Μια βόλτα από κει θα σε πείσει για όσα σου λέμε.

Αν, πάλι, δεν έχεις χρόνο και θέλεις να πάρεις μια πρώτη γεύση από τις επιλογές που περιγράψαμε, πέρασε από το μαγαζί, ζήτησε να σου φτιάξουν κάτι σε πακέτο και απόλαυσέ το στον δρόμο. Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά στο Abraçar είναι τόσο ευγενικά και φιλόξενα, που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου και θα σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Ακόμα καλύτερα είναι τα πράγματα αν δουλεύεις κοντά στην Κοραή, γιατί τότε θα μπορείς και να ξεκλέβεις χρόνο για να το επισκέπτεσαι και να έχεις, όποτε το επιθυμείς, τον υπέροχο καφέ και τις λιχουδιές στο γραφείο σου, αφού το Abraçar έχει και υπηρεσία delivery. Τελικά, ζούμε σε μια υπέροχη πόλη, όπου άνθρωποι με μεράκι επιμένουν να φτιάχνουν μαγαζιά που γρήγορα γίνονται στέκια.

Abraçar, Σταδίου 30 & Κοραή 4, 211 4131971, Facebook, Instagram

Cookieland

Τα Χριστούγεννα έχουν την πιο γλυκιά γεύση!

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Η χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας είναι μία από τις απολαύσεις των γιορτών, κυρίως όταν η απόλαυση αυτή έχει τη γεύση από τις δημιουργίες του Cookieland. Ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας, στην όμορφη Καπνικαρέας, σας υποδέχεται μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα για να σας προσφέρει ζεστή σοκολάτα με πιπέρι, Irish ζεστή σοκολάτα, Tea Latte και άλλα ιδιαίτερα και πρωτότυπα ροφήματα που θα σας ζεστάνουν και θα σας δώσουν ενέργεια για να συνεχίσετε τα ψώνια σας.

Η χειροποίητη βελγική βάφλα, τα υπέροχα γλυκά και τα περίφημα μπισκότα του Cookieland συμπληρώνονται με εποχικές δημιουργίες που δεν πρέπει να χάσετε, όπως οι κλασικοί κουραμπιέδες και τα λαχταριστά μελομακάρονα παραγωγής Cookieland, ενώ στο μενού προστίθεται και η πεντανόστιμη βασιλόπιτα που θυμίζει παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Και επειδή εδώ η φαντασία είναι βασικό συστατικό της κάθε δημιουργίας, αυτές τις μέρες θα βρείτε τα γιορτινά μπισκοτόσπιτα, τους πρωτοχρονιάτικους κορμούς σοκολάτας γαλλικής ζαχαροπλαστικής και τα σοκολατένια χριστουγεννιάτικα δεντράκια που θα σας εντυπωσιάσουν.

Για τους πιο τολμηρούς, εκείνους που λατρεύουν το παγωτό χειμώνα-καλοκαίρι, το διάσημο gelato σε διάφορες απολαυστικές γεύσεις σάς περιμένει ό,τι καιρό κι αν κάνει έξω. Άλλωστε, στο Cookieland η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και άκρως εορταστική, γι' αυτό έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης για όσους εκτιμούν τις φίνες γεύσεις των γλυκών που παρασκευάζονται στο εργαστήριό του και θέλουν να τις απολαμβάνουν μέσα σε ένα περιβάλλον που θυμίζει γαλλικό vintage café. Πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου shopping, το Cookieland είναι εδώ για να σας γλυκάνει ευχάριστα!

Cookieland, Καπνικαρέας 3, Αθήνα, 211 0121416 / Παπαδιαμαντοπούλου 150, Ζωγράφου,
210 7771695

TGI Fridays

Μια εμπειρία γεύσεων στο πιο εορταστικό κλίμα

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Τα Holiday Treats των TGI Fridays είναι μοναδικές γευστικές εμπειρίες που εμφανίζονται στα αγαπημένα σου καταστήματα και σου προτείνουν να κάνεις την αρχή με ζεστή Christmas Pumpkin Soup, να συνεχίσεις με το Cranberry Turkey Roll ή το Ruby Red Ribeye και οπωσδήποτε να κλείσεις με το εορταστικό Santa's Red Velvet Cake που θα σε μαγέψει με τη βελούδινη γεύση του.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, φρόντισε να ανακαλύψεις τη μοναδική συνταγή κοκτέιλ που προτείνουν οι bartenders των TGI Fridays για να συνοδεύσεις τα Holiday Treats. Και μην ξεχνάς πως το πρώτο πρωινό του χρόνου σε περιμένει την Πρωτοχρονιά από τις 5:00 μέχρι τις 10:00 στο TGI Fridays Κολωνακίου με έναν εορταστικό μπουφέ για να ξεκινήσει καλά η χρονιά και να νιώθεις πως κάθε μέρα είναι Παρασκευή!

TGI Fridays, Πληροφορίες στο www.fridays.gr

Meatropoleos 3

Το καλό φαγητό ζει επικές στιγμές!

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Κι όμως, το κλασικό μπορεί να γίνει νέο, αρκεί να ξέρει ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που δεν διαπραγματεύεται με τίποτα. Το Meatropoleos 3 αλλάζει τον χώρο του, κλείνοντας το μάτι στο μέλλον, και συνδυάζει με σαρκαστικό τρόπο την κλασική αθηναϊκή σαλονο-τραπεζαρία με μητροπολιτική αισθητική.

Οι λεπτομέρειες στο design σε κρατούν απασχολημένο για λίγο μέχρι να πάρεις στα χέρια σου το μενού, όπoυ νέα, αναπάντεχα πιάτα έρχονται να προστεθούν στις δοκιμασμένες και πολυαγαπημένες συνταγές.

Υπέροχες κοπές, επικά μπέργκερ, δροσερές σαλάτες, ανοιχτά σάντουιτς και «μαμαδίστικα πρώτα» είναι οι επιλογές που έκαναν το Meatropoleos 3 στέκι για όσους αναζητούν το καλό φαγητό μέσα σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου όλα είναι απλώς θέμα απόλαυσης!

Meatropoleos 3, Μητροπόλεως 3, 210 3241805, Facebook

Mask

Ένας ονειρεμένος κόσμος πίσω από τις μάσκες

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Κάποτε ήταν μία από τις κατοικίες του Όθωνα και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του κέντρου. Οι παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο του ανέδειξαν την ιδιαιτερότητά του και από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, ο κάθε επισκέπτης κατάλαβε πως πρόκειται για ένα μαγαζί που θα γράψει τη δική του ιστορία στην Αθήνα.

Στο Mask θα πας για να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα, ζώντας την πόλη στην πιο ακραία μορφή της, κάτι που αρχικά ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι τόσο παραμυθένιο το περιβάλλον του, που δικαιολογεί να το προσεγγίζουμε ποιητικά, ονειρικά ή όπως αλλιώς το αισθανόμαστε. Και ενώ το ιδιαίτερο interior design θα σε ταξιδέψει στους πιο μακρινούς προορισμούς, η μουσική από τους καλύτερους DJs της πόλης αλλά και οι γεύσεις του θα σε πείσουν ότι έχεις ανακαλύψει έναν εγχώριο παράδεισο και ότι δεν θέλεις λεπτό να τον αφήσεις.

Από τα αγαπημένα μας του Mask είναι το brunch, το οποίο θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Συνδυάζοντας τις αλμυρές με τις γλυκές γεύσεις απογειώνουμε την ευχαρίστηση των αισθήσεων. Το φαγητό στο Mask είναι ένας τέλειος τρόπος για να γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι. Ακόμα κάθεσαι;

Mask, Kαλαμιώτου 16-18, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Σύνταγμα, 210 3314676, 6987 454777
Facebook, Instagram

Chaplin

Day & night joy!

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Το Chaplin είναι ένα από τα πιο γνωστά street cocktail bars, μια ανάσα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο πιο πολυσύχναστο meeting point στο κέντρο της Αθήνας. Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τα «πειραγμένα» κοκτέιλ και τις ψαγμένες μουσικές.

H φιλοσοφία του Chaplin βασίζεται σε μια πρωτότυπη και πολύ healthy ιδέα σε ό,τι αφορά τα κοκτέιλ. Oι bartenders του δημιουργούν ιδιαίτερα κοκτέιλ με superfoods (acai, maca, goji, ιπποφαές, blueberries...) γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και χωρίς καθόλου ζάχαρη, μόνο με αγαύη. Το interior design είναι αρκετά ξεχωριστό: ακατέργαστο ξύλο, μεταλλικές λεπτομέρειες και μια λανθάνουσα αίσθηση arte povera συνυπάρχουν με νεο-μπαρόκ κομμάτια, όπως ο εντυπωσιακός πολυέλαιος, και cozy έπιπλα.

Το αποτέλεσμα, ένας μετα-βιομηχανικός χώρος που ξαφνιάζει ευχάριστα, χωρίς να «κουράζει». Ένα από τα μεγάλα του ατού είναι και οι μουσικές του από γνωστούς DJs που εναλλάσσονται στα decks. Έτσι, κάθε μέρα στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου γίνεται και ένα διαφορετικό πάρτι.

Chaplin Coffee & Cocktail Bar, Καλαμιώτου 16, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, 6987 454777, Facebook, Instagram

Zuccherino

Όλη η γλύκα των γιορτών σε μοναδικές συνταγές

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Τα Χριστούγεννα μπορεί να μην περιμένεις πια το δώρο του Αϊ-Βασίλη, περιμένεις όμως τα γλυκά των ημερών που με τη γεύση τους σου θυμίζουν κάτι από τα παιδικά σου χρόνια. Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά στην καλύτερη εκδοχή τους βρίσκονται στα Zuccherino. Κι όταν λέμε γλυκά, δεν εννοούμε μόνο τις κλασικές και παραδοσιακές γεύσεις αλλά και νέες συνταγές που ετοιμάζονται ειδικά για τους χειμωνιάτικους μήνες και κυρίως την περίοδο των εορτών.


Φυσικά, πρωταγωνιστές των ημερών είναι οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες που φτιάχνονται με φρέσκο βούτυρο και ολόκληρα αμύγδαλα, τα υπέροχα μελωμένα μελομακάρονα που περιχύνονται με βιολογικό μέλι μόνο, αλλά και οι παραδοσιακές τραγανές δίπλες με τριμμένο καρύδι και κανέλα, όλα σε μοναδικές συσκευασίες, σχεδιασμένες από τις Love Me DO.


Στα Zuccherino η φαντασία και τα φρέσκα υλικά εποχής συνδυάζονται σε μοναδικές δημιουργίες που θα μας εκπλήξουν αλλά και θα μας μυήσουν σε νέες γευστικές εμπειρίες. Η must taste τούρτα για τα φετινά Χριστούγεννα είναι γεμάτη ρόδια. Πρέπει να τη γευτείς για να καταλάβεις την πραγματική απόλαυση του συνδυασμού κρέμας, σοκολάτας, ξηρών καρπών και φρέσκου ροδιού.

Το ιδανικό γλυκό για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, όπου το ρόδι έχει τη δική του ξεχωριστή θέση, συμβολίζοντας την καλή τύχη για τη νέα χρονιά που έρχεται. Όταν αυτή η τύχη έχει τη γεύση από τα Zuccherino, τότε είναι σίγουρο ότι η χρονιά θα ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο! Αλλά και οι κορμοί έχουν μια ξεχωριστή θέση αυτές τις μέρες στα Zuccherino.

Για φέτος οι pastry chefs έχουν δημιουργήσει μια νέα πρόταση: κορμός με μπισκότο oreo και πλούσια σοκολάτα. Όσο για τους λάτρεις της κρέμας, το χριστουγεννιάτικο μιλφέιγ με φρέσκο ρόδι είναι η πρόταση που θα ενθουσιάσει και θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τo γιορτινό τραπέζι. Γιατί στα Zuccherino κάθε γιορτή γίνεται έμπνευση για γλυκό και κάθε συνταγή δημιουργείται για να φέρει στο μυαλό τις πιο γλυκές σκέψεις για τη χρονιά που πλησιάζει.

Zuccherino, Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015 // Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9845238, 210 9830869 // Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 210 9830049 // 2ας Μαΐου 12, πλατεία Ν. Σμύρνης, 210 9357590

www.zuccherino.gr, Facebook, Instagram

Καραμανλίδικα του Φάνη

Μια γωνιά γεμάτη άρωμα και γεύση από την Ανατολία

19 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα φας και θα πιεις καλά! Facebook Twitter

Κάποιες παραδόσεις έχουν τόσο έντονη γεύση, που νιώθεις ότι τις μυρίζεις με το που ακούς το όνομά τους. Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» αποτελούν από μόνα τους παραδοσιακό σημείο, όπου αναβιώνει με μοναδικό τρόπο η έννοια του παστομαγειρείου με γεύσεις από την Ανατολία, τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε ή να γευτείτε στο πιάτο σας την ίδια στιγμή.

Στο γωνιακό νεοκλασικό κτίριο της οδού Σωκράτους και Ευριπίδου συνδυάζεται η πώληση εξαιρετικών προϊόντων με την απόλαυση παραδοσιακών μεζέδων. Στο ιστορικό παστιρματζίδικο του 1935 μπορείτε να διαλέξετε ξεχωριστά προϊόντα για τις γιορτές, όπως ο καραμανλίδικος παστουρμάς καμήλας, μόσχου ή πρόβειος, το χοιρομέρι σχάρας με δενδρολίβανο, το παστράμι, ο βοδινός καβουρμάς και το κοτόπουλο, καραμανλίδικο και πολίτικο σουτζούκι αλλά και αλλαντικά Ανατολίας που παράγονται στη Δράμα στα βραβευμένα εργαστήρια SARY με τις συνταγές και την πείρα της καραμανλίδικης τέχνης από την Καππαδοκία.

Σε αυτό το παστιρματζίδικο είναι συγκεντρωμένη όλη η αυθεντική ελληνική γεύση με αλλαντικά από μικρούς παραγωγούς, σπάνια και παλαιωμένα τυριά και άλλα προϊόντα που θα αλλάξουν τη γεύση του γιορτινού τραπεζιού και θα σας οδηγήσουν σε μονοπάτια απόλαυσης που ξεκινούν από το παρελθόν. Όσο για το μεζετζίδικο, εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τις εκλεκτές γεύσεις του παστομαγειρείου και να συνοδεύσετε τα πιάτα σας με τσίπουρο, ούζο και κρασί από ελληνικές ποικιλίες. Τα αρώματα της Ανατολίας συναντούν τα εκλεκτά ελληνικά εδέσματα, δημιουργώντας μοναδικούς συνδυασμούς.

Καραμανλίδικα του Φάνη, Παστιρματζίδικο, Ευριπίδου 41, 210 3217238, Μεζετζίδικο, Σωκράτους 1, 210 3254184. Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο, Εστίαση: 12:00-23:00, Πώληση: 08:00-21:00, Ωράριο εορτών: 16, 23, 24, 30, 31/12, 12:00-18:00

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ