Η Αννούσα Μελά μας ξεναγεί στο δικό της -mix & match- Νέο Φάληρο

Η Αννούσα Μελά μας ξεναγεί στο δικό της -mix & match- Νέο Φάληρο Facebook Twitter
Επέλεξα αυτη τη γειτονιά επειδή εκπληρώνει το όνειρο της γειτονιάς mix & match, συνδυάζοντας μυστηριωδώς ένα κοκτέιλ συγκοινωνιών και smart αποστάσεων από τα δύο μέρη που λατρεύω, το κέντρο της πόλης και την παραλία.
0
Η Αννούσα Μελά μας ξεναγεί στο δικό της -mix & match- Νέο Φάληρο Facebook Twitter
Κάποιον που δεν έχει ξανάρθει στη γειτονιά θα τον πήγαινα στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου που μυρίζει γιασεμί, νυχτολούλουδο και βιολέτες.

• Μένω στο Νέο Φάληρο από το 2008. Ανάμεσα στην urban Αθήνα και στη θάλασσα.

• Την επέλεξα επειδή εκπληρώνει το όνειρο της γειτονιάς mix & match, συνδυάζοντας μυστηριωδώς ένα κοκτέιλ συγκοινωνιών και smart αποστάσεων από τα δύο μέρη που λατρεύω, το κέντρο της πόλης και την παραλία. Χωρίς υπερβολή και υπερβολική κίνηση, βρίσκομαι μέσω λεωφόρου Συγγρού στο Σύνταγμα σε 10 λεπτά!

• Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γειτονιάς είναι τα αναπαλαιωμένα νεοκλασικά κτίρια του 18ου και του 19ου αι. με εμφανή vintage αυτοπεποίθηση, οι iconic βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΕΛΑΪΣ, οι νοσταλγικές αναμνήσεις από την Ταραντέλλα, την ιστορική εξέδρα των 60s στην ακτή του Νέου Φαλήρου με μουσικά δρώμενα και ρεαλιστικό highlight στο «βιογραφικό» της το πέρασμα της ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου ως μικρού κοριτσιού από τη σκηνή της. Άλλο χαρακτηριστικό, η «μουσική» παρουσία των λουσμένων στα γκράφιτι βαγονιών του ΗΣΑΠ στον κεντρικό δρόμο.

Όταν ο άνεμος φυσά βορειοδυτικά, όλη η γειτονιά μυρίζει σοκολάτα. Την ευθύνη φέρει το ιστορικό εργοστάσιο της ΙΟΝ.

• Χαρακτηριστική της περιοχής είναι επίσης η ύπαρξη παραδοσιακών ιχθυοπωλείων και μανάβικων –αγαπημένο το γωνιακό όπως στρίβεις στον κεντρικό δρόμο της Ειρήνης, όπου βρίσκω ακόμα και καρύδα και ό,τι μπορεί να θελήσω και να φανταστώ για απολαυστική κατανάλωση ή insta φωτογράφιση–, ο φούρνος του Γεωργακόπουλου που σερβίρει ζεστό ψωμί και καφέ από τις 6 το πρωί, τα μυστικά σπίτια-στέκια με γιαγιάδες-μοδίστρες.

Ιδανική για περπάτημα είναι όλη η παραθαλάσσια διαδρομή που οδηγεί στα ολυμπιακά ακίνητα του κλειστού του Τάε Κβον Ντον. Summer breeze μαζί με ακατέργαστο ορίζοντα.

• Κάποιον που δεν έχει ξανάρθει στη γειτονιά θα τον πήγαινα στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου που μυρίζει γιασεμί, νυχτολούλουδο και βιολέτες.

• Από τα πιο ενδιαφέρονται κτίσματα στη γειτονιά το κεντρικό πρώην ιστορικό ξενοδοχείο Ακταίον και τα επιβλητικά κτίρια στην οδό Σμολένσκυ και Βενιζέλου. Τα δύο τελευταία αποτέλεσαν κατοικίες του συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Σμολένσκυ και του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Αλέξανδρου Κορυζή.

• Όταν ο άνεμος φυσά βορειοδυτικά, όλη η γειτονιά μυρίζει σοκολάτα. Την ευθύνη φέρει το ιστορικό εργοστάσιο της ΙΟΝ.

• Το Νέο Φάληρο υπήρξε αγαπημένη επιλογή για εξοχικές κατοικίες και επαύλεις, έτσι δημιουργήθηκε η Belle Époque περίοδος της γειτονιάς αρχές του 20ού αιώνα.

• Ο κόσμος της γειτονιάς είναι ένα κράμα από περσόνες, νέες και γηραιότερες, που μπολιάζουν με σύγχρονο πάθος αλλά και κλασικά αγαπημένα την καθημερινότητα. Ο συνδυασμός αυτός φέρνει ισορροπία, good vibes, άρωμα υπερ-γειτονιάς.

• Αν είχα τη δυνατότητα, θα απομάκρυνα την εθνική οδό, η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, δημιουργώντας ιδιαίτερη βουή το καλοκαίρι.

Η Αννούσα Μελά μας ξεναγεί στο δικό της -mix & match- Νέο Φάληρο Facebook Twitter
Το κτίριο της οδού Σμολένσκυ.

Info:

Η Αννούσα βρίσκεται στο ANAMESA concept store, Νίκης 24, στο Σύνταγμα, όπου καθημερινά σερβίρουν καφέ μαζί με fashion looks, kidswear, personal tips και design objects και ετοιμάζουν νέα events και το launch του ecommerce anamesaspot.gr με urban shopping και video series.

 

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ