Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »

Ένα ορόσημο της Art Deco στο Λονδίνο μεταμορφώθηκε σε ρετρό συγκρότημα κατοικιών

Το εντυπωσιακό κτίριο Hoover απέκτησε νέα ζωή, αλλά η ιδιαιτερότητά του παραμένει αναλλοίωτη
2.4.2018

Στο δυτικό Λονδίνο, ένα ορόσημο της Art Deco το οποίο είχε εγκαταλειφθεί, μεταμορφώθηκε για να επαναχρησιμοποιηθεί ως συγκρότημα κατοικιών και πλέον έχει χωριστεί σε 66 εντυπωσιακά διαμερίσματα.

 

Αυτή η τελευταία ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου Hoover διατηρεί προσεκτικά πολλά χαρακτηριστικά της περιόδου και μια ολοκληρωμένη αποκατάσταση της μεγάλης πρόσοψης, ανέδειξε την ομορφιά της,

 

Σχεδιασμένο από την εταιρία Wallis, Gilbert & Partners, το κτίριο χτίστηκε το 1933, αρχικά λειτούργησε ως εργοστάσιο και αργότερα ως σούπερ μάρκετ της Tesco.

 

Η κύρια δομή έμεινε αχρησιμοποίητη για πάνω από μια δεκαετία και τελικά η IDM Properties αγόρασε το κτήριο το 2015 με σκοπό να μετατρέψει το ακίνητο σε διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών.

 

 

 

 

 

Αυτό που ανέδειξε το εσωτερικό του κτιρίου και ήταν ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της αναπροσαρμογής ήταν η προσθήκη επιπλέον επιπέδων ανάμεσα στα υπάρχοντα δάπεδα.

 

Προκατασκευασμένα ξύλινα δοκάρια εισήχθησαν για να μεγιστοποιήσουν το χώρο και να υποστηρίξουν νέους ορόφους, όπως το νέο τρίτο επίπεδο που περιλαμβάνει 12 διαμερίσματα -σοφίτες το καθένα με τη δική του σπειροειδή σκάλα.

 

Ενώ διατηρήθηκαν πολλά πρωτότυπα χαρακτηριστικά, όπως το δάπεδο και οι σκάλες οι ανανεωμένοι εσωτερικοί χώροι είναι αναμφισβήτητα σύγχρονοι.

 

Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των διαμερισμάτων της σοφίτα είναι οι τεράστιοι φεγγίτες που είναι εγκατεστημένοι στις κεκλιμένες οροφές πάνω από τους χώρους καθιστικού και τα υπνοδωμάτια.

 

Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του έργου έγινε από την εταιρία Interrobang:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Jerzy Jerzy 2.4.2018 | 13:36
Υπέροχο αλλά για πολύ πολύ λίγα πορτοφόλια γαμώτο!
Papa-Tango-Charly Papa-Tango-Charly 3.4.2018 | 07:47
Μα ... γιατί το λες αυτό; δεν γράφει τιμές!
Jerzy Jerzy 3.4.2018 | 16:13
Επειδή δε γράφει τιμές.
Προηγούμενα 1 Επόμενα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ