TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Μόναχο-Ρώμη με συντροφιά δύο γαϊδούρια

'Ενας πεζοπόρος συνταξιούχος, δύο γαϊδουράκια και ένα ταξίδι από το Μόναχο μέχρι τη Ρώμη

 

Χωρίς κινητό, μέσω της Via Romea και της Via Francigena

 

 

Μόναχο-Ρώμη με συντροφιά δύο γαϊδούρια Facebook Twitter


Από την Βαυαρία και το Μόναχο στο Ροβίγκο με τα δύο γαϊδουράκια του, μητέρα και κόρη.


"Λατρεύω την Ιταλία και αυτό το ταξίδι ήταν πάντα το όνειρό μου. Θα περάσω το χειμώνα στις όχθες του Πάδου".

 

POLESINE24, 04.10.2020

Αυτή είναι η ιστορία του Anton, για τους φίλους Tony, του 62χρονου συνταξιούχου Γερμανού μάνατζερ που αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι για να φτάσει μέχρι τη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη.

 

Ο ταξιδιώτης αποφάσισε να μείνει τώρα στην Polesine για περίπου δύο μήνες. Τον συναντάμε στο Rico's Welscamp, ένα κτήμα στις όχθες του Πάδου που ανήκει στον Rico, έναν Γερμανό πολίτη που μένει εδώ και 5 χρόνια στην Polesine. Με τον Rico διερμηνέα, μπροστά από την απαραίτητη βαυαρική μπύρα, ο Anton μας λέει την ιστορία του. Το κάνει στα γερμανικά, αλλά και με λίγα λόγια στα ιταλικά, μια γλώσσα που καταλαβαίνει πολύ καλά.

 

*

Anton, πες μας κάτι για σένα.

 

'Εκανα τον μάνατζερ σε όλη μου τη ζωή, τώρα έχω πάρει σύνταξη. Κατάγομαι από το Schongau, μια πόλη κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας. Θέλω να ξεκαθαρίσω αμέσως ότι δεν ταξιδεύω από ανάγκη αλλά από καθαρή επιλογή. Είμαι ευκατάστατος, δεν ζητάω ελεημοσύνη.

 

Και γιατί διάλεξες να πάρεις τους δρόμους;

 

"Το να έρθω στην Ιταλία με τα πόδια ήταν πάντα το όνειρό μου. Ένα όνειρο που τελικά πραγματοποιείται. Ο τελικός προορισμός μου είναι η Ρώμη, κι έπειτα θα επιστρέψω. Αλλά δεν τελειώνει εδώ, θα ξανάρθω τον επόμενο χρόνο. Κι αυτή τη φορά θα φτάσω μέχρι το Παλέρμο".

 

Ποιός έμεινε πίσω στο σπίτι;

 

Στο σπίτι είναι η γυναίκα μου. Αρχικά ήταν σκεπτική, αλλά μετά συνειδητοποίησε ότι ήταν το όνειρό μου και χαίρεται για μένα".

 

Τι διαδρομή ακολούθησες μέχρι τώρα;

 

"Έφυγα από την πατρίδα μου τον Ιούλιο και δεν σταμάτησα καθόλου μέχρι το Τρεντίνο, μόνο στο Τιρόλο σταμάτησα για λίγο. Από εκεί ξεκίνησα πάλι με γρήγορο ρυθμό, και έφτασα εδώ. Στην Polesine αισθάνομαι ωραία, οι άνθρωποι με βοηθούν πολύ, είναι χάρμα. Προσπαθώ να ακολουθήσω τα ποτάμια όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι, ακολουθώντας το Canalbianco, έφτασα στο Bosaro όπου ένας πολύ καλός κύριος με οδήγησε στο κτήμα του Rico, ενός Γερμανού πολίτη σαν κι εμένα. Τώρα, πιστεύω πως θα σταματήσω εδώ στην περιοχή για δύο μήνες, και θα περιμένω να περάσει ο χειμώνας. Ωστόσο, είμαι εξοπλισμένος για ένα βαρύ κλίμα, αλλά προτιμώ να μην το ρισκάρω. Μόλις τελειώσει το κρύο, θα ξαναπάρω τους δρόμους, δεν ξέρω πού θα σταματήσω, η κατεύθυνση θα είναι προς το Νότο ".

 

Πού κοιμάσαι όταν ταξιδεύεις; Και πώς τρώς;

"Όταν μπορώ, μου αρέσει να κοιμάμαι σε σκηνή, αν ο καιρός το επιτρέπει φυσικά. Αν έχει πολύ κρύο, καταφεύγω σε ξενοδοχεία ή ξενώνες. Για φαγητό κάνω ό, τι κάνεις κι εσύ, πηγαίνω στο σούπερμαρκετ. Κάποιες φορές, επιτρέπω στον εαυτό μου μία στάση σε ένα εστιατόριο για να φάω ένα ζεστό πιάτο και να πιω μία καλή μπύρα ".

 

Και τα γαϊδούρια;

 

"Είναι οι συντροφοί μου στην περιπέτεια. Με ακολουθούν παντού. Μου δίνουν ένα μεγάλο χέρι βοηθείας για να μεταφέρω τα τρόφιμα και τον εξοπλισμό. Σταματάω συχνά για να τα ξεκουράζω και προσπαθώ όσο γίνεται να ταξιδεύω στην εξοχή ώστε να βρίσκουν φρέσκο χορτάρι. Οι ντόπιοι αγρότες με βοήθησαν συχνά. 'Οσο βρίσκομαι εδώ, στο Polesine, θα ήθελα να απευθύνω μία έκκληση: ψάχνω καταφύγιο για τα γαϊδούρια μου. Θα ήταν καλός ένας απλός σταύλος όπου θα μπορούσαν να είναι προφυλαγμένα, να έχουν φαγητό και νερό και να ξεκουράζονται πριν ξεκινήσουμε πάλι".

 

Μτφ. Σ.Σ.

 

Αλμανάκ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ