TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Η "πληρωμένη" απάντηση της πλοιάρχου Πία Κλεμπ στην δήμαρχο του Παρισιού

Η "πληρωμένη" απάντηση

της Πία Κλεμπ

στην δήμαρχο του Παρισιού

Υποκρισία και χειραγώγηση

Η πλοίαρχος του Iuventa και του Sea Watch 3 (μαζί με την Καρόλα Ρακέτε) -η οποία διώκεται από την ιταλική δικαιοσύνη- αρνήθηκε να παραλάβει το τιμητικό μετάλλιο της πόλης του Παρισιού, καταγγέλοντας την πολιτική της δημάρχου Αν Ινταλγκό απέναντι στους μετανάστες και τους αστέγους.

Η "πληρωμένη" απάντηση της πλοιάρχου Πία Κλεμπ στην δήμαρχο του Παρισιού Facebook Twitter
Βράχια τοποθετημένα κάτω από τη γέφυρα της Porte de La Chapelle για να μην μπορούν οι μετανάστες να κατασκηνώνουν από κάτω. (ένα από τα ποικίλα αντι-αστέγων εμπόδια που εφεύρουν οι δημοτικές αρχές του Παρισιού). Την φωτογραφία παραθέτει η Πιά Κλέμπ στο τέλος της επιστολής της. Φωτ. Association P'tit Dej' a Flandres.

 

 

Παρίσι, σ' αγαπώ. Σ 'αγαπώ για όλους τους ελεύθερους και αλληλέγγυους ανθρώπους που ζουν εντός σου και που αγωνίζονται για την ελευθερία κάθε μέρα, όρθιοι, αγκαλιασμένοι, μοιράζοντας κουβέρτες, φιλία και αλληλεγγύη. Σ' αγαπώ γι' αυτούς που μοιράζονται τα σπίτια τους, την αγάπη τους και τους αγώνες τους καθημερινά, χωρίς να νοιάζονται για την εθνικότητα του διπλανού τους ή αν έχει χαρτιά ή όχι.

 

Κυρία Hidalgo, θέλετε να με παρασημοφορήσετε για την αλληλέγγυα δράση μου στη Μεσόγειο, επειδή τα πληρώματά μας "εργάζονται καθημερινά για να σώζουν μετανάστες μέσα σε δύσκολες συνθήκες". Την ίδια στιγμή, η αστυνομία σας κλέβει τις κουβέρτες ανθρώπων που αναγκάζονται να ζουν στους δρόμους, ενώ καταστέλλετε διαδηλώσεις και αντιμετωπίζετε σαν εγκληματίες όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Θέλετε να μου δώσετε ένα μετάλλιο για πράξεις που καταπολεμάτε μέσα στα τείχη σας. Είμαι βέβαιη ότι δεν θα εκπλαγείτε που θα με δείτε να αρνούμαι το παράσημο Grand Vermeil.

 

Παρίσι, δεν είμαι μία ανθρωπίστρια. Δεν είμαι εδώ για να "βοηθήσω". Στέκομαι δίπλα σου. Δεν χρειαζόμαστε παράσημα. Δεν χρειαζόμαστε εξουσίες που να αποφασίζουν ποιος είναι "ήρωας" και ποιος είναι "παράνομος". Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε αυτό επειδή είμαστε όλοι ίσοι.

 

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ελευθερία και δικαιώματα. Είναι καιρός να καταγγείλουμε τις υποκριτικές τιμές και να καλύψουμε το κενό με την κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι καιρός να πετάξουμε μακριά όλα τα μετάλλια και να γίνουν δόρατα της επανάστασης!

 

Χαρτιά και στέγη για όλους!
Ελευθερία κίνησης και εγκατάστασης!

Pia KLEMP

FB, 20.08.2019

Μτφ. Σ.Σ.

Η "πληρωμένη" απάντηση της πλοιάρχου Πία Κλεμπ στην δήμαρχο του Παρισιού Facebook Twitter
Αλμανάκ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ