TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Η Chloé P., ο Γιώργος Δ. και η "υπόθεση Benalla": Το γαλλικό πολιτικό σκάνδαλο του καλοκαιριού

 

 

 

Η Chloé P., ο Γιώργος Δ. και η "υπόθεση Benalla"

Ο έμπιστος σύμβουλος (και άνθρωπος για όλες τις δουλειές) του γάλλου προέδρου Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά, πρωταγωνίστησε όλο το καλοκαίρι σε ένα ηχηρό πολιτικό σκάνδαλο, αφότου αναγνωρίστηκε από δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde να επιτίθεται βίαια, και κάνοντας κατάχρηση θολών υπερεξουσιών, σε ένα ζευγάρι που βρέθηκε συμπτωματικά στο πέρασμα μιας πορείας.

Η Chloé P., ο Γιώργος Δ. και η "υπόθεση Benalla": Το γαλλικό πολιτικό σκάνδαλο του καλοκαιριού Facebook Twitter
Αριστ., ο Αλεξάντρ Μπεναλά, "υπεύθυνος ασφαλείας" του προέδρου Μακρόν, με (παράνομο) κράνος των ΜΑΤ, ακινητοποιεί μετά από το σχειτκό ξύλο τον Γιώργο Δ. Δεξ., η Chloé P. και ο Γιώργος Δ. στο καφενείο όπου συνομιλούν με τις δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde. Φωτ. Ed. Alcock/Le Monde

 

 

Υπόθεση Benalla: το ζευγάρι που κακοποιήθηκε την Πρωτομαγιά παρουσιάζει την εκδοχή του.

Από την Emeline Cazi και την Ariane Chemin

LE MONDE | 20.09.2018 

Η Chloé P. και ο Γιώργος Δ. δεν είχαν ακόμη δώσει την δική τους εκδοχή για τα γεγονότα στα οποία εμπλέκεται  ο υπεύθυνος του προεδρικού γραφείου. Την Τετάρτη κατέθεσαν στην Δικαιοσύνη.

 

*

'Ηταν οι σιωπηλοί της Πρωτομαγιάς του 2018. "Δύο ταραξίες που τα σπάγανε", είχε πει ο Alexandre Benalla στη συνεντευξή του στη Monde, στις 26 Ιουλίου. Οι μόνοι των οποίων δεν είχε ακουστεί ακόμη η εκδοχή για τα γεγονότα στην πλατεία Contrescarpe, στο Παρίσι, αν και τα προσωπά τους ήταν γνωστά.

Αυτός, ο Γιώργος Δ., 29 ετών, είναι ο νεαρός άνδρας ο οποίος, σε ένα διάσημο πλέον βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, δέχεται την επίθεση του Alexandre Benalla στην πλατεία αυτή του Quartier latin, στο 5ο διαμέρισμα. Εκείνη, η Chloé P., 30 ετών, είναι η κοπέλα που ο αναπληρωτής επι κεφαλής του προεδρικού γραφείου του Emmanuel Macron, του "κ. Benalla, όπως λέει, είχε πιάσει από το λαιμό. Είναι το "ζευγάρι της Contrescarpe" που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον απο τότε που η υπόθεση ξέσπασε, στα μέσα του Ιουλίου.

Η ακρόαση του Alexandre Benalla ενώπιον των γερουσιαστών είχε αρχίσει ήδη μια ώρα πριν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, όταν ο Γιώργος Δ., ένα λεπτό νέο αγόρι με μαύρα μαλλιά, λευκό πουκάμισο και ανοιχτόχρωμο παντελόνι μπήκε στο γραφείο των τριών δικαστών που διερευνούν την υπόθεση. Η Chloé P. , κάπως ντροπαλή, με λυμένα μακριά μαλλιά, τον διαδέχθηκε νωρίς το απόγευμα. Τέσσερις ώρες γι' αυτόν, τρεις για κείνην.

Το βράδυ βρέθηκαν για ένα ποτήρι κοντά στο Πάνθεων, την αγαπημένη τους συνοικία. Στη Monde, ο Γιώργος Δ. ανέφερε χαμογελώντας και με την έντονη ελληνική του προφορά ότι "δεν έχει ακόμη καταλάβει πολύ καλά τι ήταν αυτό που τους έπεσε στο κεφάλι". "Εμείς δεν είμαστε τίποτα! Δεν ζητήσαμε τίποτα"., προσθέτει εκείνη.

Εκείνη την Πρωτομαγιά, το νεαρό ζευγάρι -γραφίστρια αυτή, μάγειρας εκείνος- που διαμένει με νοίκι σε μια "ήσυχη" μονοκατοικία στο Fontenay-aux-Roses (Hauts-de-Seine), είχε αποφασίσει να γιορτάσει τα έξι χρόνια του "κεραυνοβόλου τους έρωτα". Είχαν συναντηθεί στις 30 Απριλίου του 2012 στη Θεσσαλονίκη, την γεννέτειρα του Γιώργου Δ., όπου οι γονείς του εργάζονται σε μια υφαντουργεία. [...]

Emeline Cazi - Ariane Chemin

Μτφ. Σ.Σ.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ