Όταν η διασημότερη πορνοστάρ του πλανήτη «στραβώνει» με την πρώτη transgender Playmate και παίρνει την απάντηση που πρέπει

Όταν η διασημότερη πορνοστάρ του πλανήτη «στραβώνει» με την πρώτη transgender Playmate και παίρνει την απάντηση που πρέπει Facebook Twitter
3

H Jenna Jameson, ίσως η διασημότερη πορνοστάρ του κόσμου και δηλωμένη οπαδός του Τραμπ, είναι ξανά στο προσκήνιο για μια δήλωσή της με (επιεικώς) ρατσιστική χροιά.

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει δικαιώματα και αφορμή να την πει κανείς ρατσίστρια - βλέπε ΕΔΩ

 

Ας δούμε λοιπόν γιατί έχει ενοχληθεί...

Το πρώτο τεύχος του Playboy, μετά τον θάνατο του Χιού Χέφνερ είναι παράλληλα και το πρώτο στα χρονικά που φιλοξενεί μια transgender Playmate και όλοι μιλάνε από χθες για την  26χρονη γαλλίδα Ines Raw, που έχει περπατήσει στα catwalks μερικών από τους διασημότερους οίκους μόδας και γράφει ιστορία ως η πρώτη transgender Playmate που θα φιλοξενηθεί στο «σαλόνι» του περιοδικού.

Και σχεδόν όλοι είχαν κάτι καλό να πουν για το γεγονός πως το περιοδικό αυτό έσπασε το κατεστημένο και βγήκε μπροστά με μια τέτοια σημαντική για την εποχή επιλογή-δήλωση.

Σχεδόν όλοι...Γιατί η Jenna Jameson έσπευσε να το ξεκαθαρίσει πως καθόλου δεν συμφωνεί με την πρωτοβουλία.

«Νομίζω ότι είναι μια γελοία προσπάθεια του Playboy να παραμείνει σχετικό. Είναι μια ανόητη απόφαση που αλλοιώνει την καταναλωτική βάση του» είπε στο Fox News η 43χρονη πορνοστάρ η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών.

Η Jameson προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των θαυμαστών της και πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την δήλωση τρανσοφοβική και απαράδεκτη. Σε κάποιους μπήκε στη διαδικασία ακόμη και να απαντήσει και δήλωσε πως δεν αλλάζει άποψη για το τι πιστεύει αλλά πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εναντίον των LGBT...Και η κουβέντα συνεχίστηκε στο Twitter χωρίς να βγαίνει ιδιαίτερο νόημα και χωρίς να πείθει για τις προθέσεις της.

Όμως η απάντηση ήρθε από τον Κούπερ Χέφνερ, τον γιο του Χιου Χέφνερ, ο οποίος τρέχει πλέον το Playboy.

Σε δήλωσή τους στους New York Times ανέφερε: «Ήταν μια σωστή επιλογή!. Είμαστε σε μια εποχή που οι ρόλοι των φύλων εξελίσσονται».

Και ο Κούπερ πρόσθεσε πως η Ines Raw πρεσβεύει ακριβώς το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε το Playboy-και αυτός ήταν από την αρχή το να αλλάξει την αντίληψη του κόσμου για το σεξ.

It's Viral
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κι εγώ ως straight άντρας αναγκάζομαι να απορήσω. Αν αγοράζω το Playboy γιατί μ'αρέσει να βλέπω όμορφες γυμνές γυναίκες είμαι "τρανσφοβικός" που χαλιέμαι όταν η "όμορφη γυμνή γυναίκα" του centrefold έχει ανάμεσα στα πόδια της ότι κι εγώ ή έχει κάτι άλλο που τοποθετήθηκε εκεί χειρουργικά;Σαφώς το κάθε περιοδικό έχει δικαίωμα να φιλοξενεί όποιον και ότι θέλει στις σελίδες του και ο κάθε αναγνώστης δικαιούται να μην αγοράζει ένα έντυπο το περιεχόμενο του οποίου δεν τον εκπροσωπεί. Αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι "τρανσφοβικό" να θέλω την τσόντα μου straight και cis; Πρέπει να τη βρίσκω και με το gay πορνό για να μην είμαι ομοφοβικός;
Πολύ συνοπτικά, απλώς το να δηλώνεις μια προσωπική σεξουαλική προτίμηση ή ότι εσύ δεν θα αγόραζες το περιοδικό δεν είναι τρανσφοβικό. Αν λες όμως ότι οι τρανς γυναίκες γενικά δεν έχουν θέση στο εξώφυλλο του Playboy/ο κόσμος δεν πρέπει να το αγοράζει αν έχει τρανς γυναίκα στο εξώφυλλο/γενικότερα οι τρανς γυναίκες δεν είναι γυναίκες κτλ. είναι τρανσφοβικό.
Νομίζω ότι ο λόγος που αγοράζει κανείς το Playboy είναι ακριβώς για να δει όμορφες γυμνές γυναίκες. Αν δεν γνωρίζω και δεν είναι εμφανές ότι η γυναίκα στο centrefold γεννήθηκε με αντρικά όργανα, δεν βλέπω θέμα. Αν είναι εμφανές ή μου εφιστάς σε αυτό την προσοχή, δημιουργούνται κάποια θέματα.Έστω ότι η αγοραστική βάση του περιοδικού είναι cis straight άντρες, κάτι που θεωρώ εμπειρικά ότι ισχύει μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Στην πλειοψηφία του το αγοραστικό κοινό εκτείθεται σε κάτι που διαφωνεί στο γούστο τους. Το περιοδικό με την κίνησή του αυτή προβοκάρει για μια αντίδραση, κάτι που έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν, συχνά βοηθώντας να σπάσουν κάποια ταμπού. Σίγουρα κάποιοι από τους αναγνώστες θα εκτεθούν σε κάτι που αλλάζει τον αυτοπροσδιορισμό τους, κάποιοι θα αδιαφορήσουν για την κίνηση, και κάποιοι (θεωρώ οι περισσότεροι) θα ενοχληθούν είτε για ξεκάθαρους είτε απροσδιόριστους λόγους. Μια καλή στρατηγική είναι να προετοιμαστεί το κοινό με μια ανακοίνωση ώστε οι διαφωνούντες να επιλέξουν την αγορά ή όχι του τεύχους. Πιάνοντάς τούς εξ απίνης, συσπειρώνει τόσους προς την αποδοχή της διαφορετικότητας όσους και της απόρριψής της και εντείνει το κλίμα αντιπαλότητας ανάμεσα στα δύο "στρατόπεδα".Εν τέλει, θεωρώ θεμιτό και χρήσιμο αυτό που προσπαθεί να επιτύχει το περιοδικό και δεν αμφιβάλλω ότι στο μέλλον θα πράξει ανάλογα και σε άλλα προκλητικά θέματα. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο επιχειρήθηκε αυτό θεωρώ ότι επιδεχόταν βελτιώσεων (όχι μόνο σε αυτά που ανέφερα) ειδάλλως κινδυνεύει να πωλώσει τους πολέμιους των προσωπικών ελευθεριών και να χάσει κάποια από την ισχύ του.