Η «πρόκληση των 365 ημερών» υπόσχεται πως περίπου 1.400 ευρώ θα σας έχουν μείνει μέχρι το τέλος του χρόνου

Η «πρόκληση των 365 ημερών» υπόσχεται πως περίπου 1.400 ευρώ θα σας έχουν μείνει μέχρι το τέλος του χρόνου Facebook Twitter
2

Η «365-Day Money Challenge» είναι η «πρόκληση αποταμίευσης» που έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες και υποστηρίζει πως υπάρχει τρόπος μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς να έχουμε βάλει στην άκρη τουλάχιστον 1.400 ευρώ.

Η επιτυχία της συγκεκριμένης πρότασης έγκειται στο ότι προϋποθέτει μεν καθημερινή εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά χωρίς να νιώθουμε πως αδειάζει η τσέπη μας ενώ κάνουμε οικονομία. 

Βέβαια το challenge στην σημερινή Ελλάδα θα ήταν για τους περισσότερους μάλλον ανέφικτο λόγω των ποσών που δίνονται ως παράδειγμα, αλλά το viral αυτό έχει ένα ενδιαφέρον...

Το πλάνο ξεκινά με την αποταμίευση ενός ευρώ την Κυριακή (ή σε οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας). Συνεχίζουμε με 2 ευρώ την Δευτέρα (ή οποιαδήποτε ημέρα ακολουθεί εκείνη που επιλέξαμε να ξεκινήσουμε), 3 ευρώ την επόμενη, 4 ευρώ την μεθεπόμενη κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε στο Σάββατο (ή την έβδομη κατά σειρά ημέρα) οπότε και βάζουμε στην άκρη 7 ευρώ.

Μόλις γίνει αυτό, «μηδενίζουμε» και ξεκινούμε πάλι από την αρχή την εβδομάδα αποταμίευσης, με ένα, δύο, τρία κλπ. ευρώ για κάθε ημέρα από τις επόμενες επτά. 

Το σκεπτικό είναι πως λόγω του ότι πρόκειται για ένα μικρό ποσό χρημάτων, αφού το μέγιστο είναι τα 7 ευρώ, πρακτικά δεν καταλαβαίνουμε να μας λείπει τόσο πολύ από το καθημερινό μπάτζετ. 

Σε περίπτωση που καταφέρουμε να μείνουμε πιστοί στο σχέδιο, μέχρι το τέλος του χρόνου, υποτίθεται πως θα έχουμε εξοικονομήσει  1.400 ευρώ- δεδομένου πως η αρχή θα γίνει άμεσα στις επόμενες ημέρες.  

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Βγαίνει περίπου 115 με 118 ευρώ τον μήνα. Αν την βγάζεις άνετα και απλά δεν αποταμιεύεις χρήματα είναι ένα ωραίο κόλπο. Αν τηρήσεις κατά γράμμα αυτή την πρόκληση όμως ενώ την βγάζεις ίσα ίσα η χρωστάς ήδη όπως οι περισσότεροι Ελληνες θα καταλήξεις τελικά με κάποια χρήματα στην άκρη αλλά με κομμένο το ρεύμα στην καλύτερη ενώ θα έχεις ξοδευτεί σε άχρηστα πράγματα για την επιβίωση σου.Το μυστικό για μια μικρή αποταμίευση σε ανθρώπους που ζούνε στα όρια είναι να μειώσουν η και να κόψουν συνήθειες άχρηστες για την επιβίωση τους(πχ. κάπνισμα, junk food) και ταυτόχρονα να βρούνε εναλλακτικούς τρόπους για να αντικαταστήσουν κάποια πράγματα με άλλα(πχ. πικ νικ αντί για ταβέρνα).