ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο «Mr. Outdoors» ποζάρει γυμνός δείχνοντας τα οπίσθιά του για έναν πολύ σημαντικό σκοπό

Ο «Mr. Outdoors» ποζάρει γυμνός δείχνοντας τα οπίσθιά του για έναν πολύ σημαντικό σκοπό Facebook Twitter
1

Υπάρχει ένας λογαριασμός στο Instagram όπου ένας τύπος ποστάρει ανώνυμα και χωρίς να φαίνεται ποτέ το πρόσωπό του, φωτογραφίες σε εντυπωσιακές τοποθεσίες όπου και ποζάρει πάντα γυμνός επιδεικνύοντας τα οπίσθιά του.

Ο @misteroutdoors, όπως είναι το όνομα του λογαριασμού, λέει πως ξεκίνησε να δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες του για πλάκα επειδή του άρεσε να ποζάρει σε ωραία σημεία, αλλά όταν διαπίστωσε πόσο δημοφιλείς ήταν οι αναρτήσεις του (μετρά περισσότερους από 40.000 followers) αποφάσισε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο πρότζεκτ.

«Γεια σας Buttlovers! Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για τα like και σχόλια. Ποτέ δεν είχα φανταστεί πως κάτι που ξεκίνησα για την πλάκα μου θα είχε τέτοια θετική ανταπόκριση. Πολλοί με ρωτήσατε αν μπορείτε να αγοράσετε αντίγραφα και τότε συνειδητοποίησα πως ήρθε η στιγμή να στρώσω τον κώλο μου στη δουλειά, με την ελπίδα να κάνω τη διαφορά», έγραψε σε ένα ποστ τον Μάιο. 

Εκτός από τον λογαριασμό στο Instagram έχει φτιάξει και ένα σάιτ, το buttforgood.com, όπου πωλεί αντίγραφα των φωτογραφιών με αντάλλαγμα δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που ο ίδιος θεωρεί σημαντικές. Το κόστος κάθε φωτογραφίας ανέρχεται στα 25 δολάρια και το 50% των εσόδων δωρίζεται σε μία από τις τρεις οργανώσεις Planned Parenthood, Black Lives Matter και American Civil Liberties Union. Η αποστολή εντός ΗΠΑ είναι δωρεάν και με 5 δολάρια επιπλέον αποστέλλει τις φωτογραφίες σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. 

Ο Mr. Outdoors τραβά τις περισσότερες φωτογραφίες μόνος του, ενώ σε κάποιες τον βοηθά, όπως λέει, ένας κοντινός του φίλος. Ο λόγος δε που επιλέγει την ανωνυμία του είναι επειδή, όπως υποστηρίζει, το θέμα δεν είναι ο ίδιος αλλά η ιδέα. «Σε αυτό το σημείο δεν έχει να κάνει με το άτομο, για μένα τα πάντα είναι σκοπός. Ο Mr. Outdoors είναι απλώς ένας χαρακτήρας. Έτσι έχει μεγαλύτερο νόημα. Υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί και επιτρέπει στον κόσμο να εστιάσει σε αυτό που είναι σημαντικό (ή τουλάχιστον να απολαύσει τις φωτογραφίες χωρίς να να γνωρίζει ποιος κρύβεται από πίσω)», εξηγεί ο ίδιος στο Refinery29.

«Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως αντί απλώς να τροφοδοτώ τον εγωισμό και την ματαιοδοξία μου, θα μπορούσα να κάνω κάτι θετικό με όλο αυτό και ίσως να κάνω τη διαφορά. Αλλιώς, ποιο το νόημα;», καταλήγει.


1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ