Τον έστειλαν σπίτι επειδή φόρεσε σορτς στο γραφείο λόγω καύσωνα, επέστρεψε με φόρεμα και όχι, δεν απολύθηκε

Τον έστειλαν σπίτι επειδή φόρεσε σορτς στο γραφείο λόγω καύσωνα, επέστρεψε με φόρεμα και όχι, δεν απολύθηκε Facebook Twitter
4

Όσοι εργάζονται σε δουλειές που απαιτούν συγκεκριμένο dress code, γνωρίζουν πολύ καλά πως το καλοκαίρι είναι μακράν η χειρότερη εποχή του χρόνου λόγω της αφόρητης ζέστης. Ειδικά οι άντρες, που καλούνται να φορούν κοστούμια και πουκάμισα, κλειστά παπούτσια, κάλτσες και όλα τα συναφή για μια αξιοπρεπή επαγγελματική εμφάνιση, ενδεχομένως βιώνουν και το μεγαλύτερο μαρτύριο.

Κάτι τέτοιο συνέβη και την περίπτωση του Joey Barge, που εν μέσω καύσωνα αποφάσισε μια μέρα να αγνοήσει το dress code και να πάει στο γραφείο φορώντας σορτς. Μόλις τον είδαν έτσι, τον έστειλαν σπίτι του για να αλλάξει και να επιστρέψει αργότερα καθώς κρίθηκε πως ήταν ντυμένος ακατάλληλα. Και αυτό ακριβώς ήταν που πυροδότησε και την πιο αστεία πλην εύστοχη αντίδραση από πλευράς του, που έφτασε να γίνει viral.

Ο 20χρονος από τη Βρετανία αρχικά ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με σορτς, μέσα από το αυτοκίνητο, σχολιάζοντας: «Αν οι γυναίκες μπορούν να φορούν φούστες/φορέματα στη δουλειά, μπορώ κι εγώ να φοράω σορτς έτσι δεν είναι;»


Μόνο που ο Joey δεν το άφησε εκεί, κάνοντας πράξη και τα λεγόμενά του. Έτσι αντί να αλλάξει το σορτς με παντελόνι, έβαλε ένα κοντό φόρεμα με έντονα χρώματα και επέστρεψε περιχαρής στη δουλειά. Παράλληλα δημοσίευσε νέες φωτογραφίες του στο Twitter, για να εκφράσει και δημοσίως την διαμαρτυρία του απέναντι «στο σεξιστικό dress code της εταιρίας». «Με έστειλαν σπίτι και που είπαν αν αλλάξω και να φορέσω κατάλληλα ρούχα αλλά οι γυναίκες μπορούν να φορούν φορέματα οπότε ορίστε!», έγραψε στα νέα ποστ με το φόρεμα. 

 Οι περισσότεροι χρήστες στο Twitter τον στήριξαν για την επιλογή του και παραδέχθηκαν πως περνούν το ίδιο στις δουλειές τους, σχολιάζοντας πως αν μια γυναίκα μπορεί αν φορά φούστες και φορέματα τότε θα πρέπει και οι άντρες να μπορούν να φορούν σορτς. 

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι πως η εταιρία του Joey όχι μόνο δεν τον απέλυσε που εμφανίστηκε με φόρεμα αλλά αποφάσισαν να τροποποιήσουν και τους αυστηρούς κανόνες του dress code, μετά την διαμαρτυρία του. Έτσι, πλέον επιτρέπεται οι άντρες να φορούν σορτς, για την ακρίβεια βερμούδες 3/4, σε χρώμα μαύρο, μπεζ ή ριγέ μπλε με άσπρο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ