Κάντε ένα διάλειμμα και απολαύστε για λίγο τον Τσίπρα να μιλά αγγλικά στη Ρώμη

Κάντε ένα διάλειμμα και απολαύστε για λίγο τον Τσίπρα να μιλά αγγλικά στη Ρώμη Facebook Twitter
13

Πριν από λίγες μέρες, το κοινό της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρώμη απόλαυσε την ευχέρεια λόγου του. Για ακόμη μια φορά, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μιλήσει στα αγγλικά αγνοώντας τα λάθη του παρελθόντος και τις στιγμές αμηχανίας που έχει προκαλέσει.

Απλά αυτό το απόσπασμα είναι ίσως μεταξύ των κορυφαίων fail σε προφορά και απόδοση...

 
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
φόρταντλι, θα έχουμε να λέμε ιστορίες για να γελάνε και λίγο τα εγγόνια μας όταν θα κοιμούνται στους καταυλισμούς. φόρταντλι,επίσης αλλά και με όλα αυτά τα dada, ο ενφια της σκηνής στους καταυλισμούς, θα είναι πολύ μικρότερος από ότι σήμερα. Άν- φόρταντλι, με τα αγγλικά μας κούρασε πλέον. Γιατί δεν δοκιμάζει τα γερμανικά;
Μπράβο σε όσους κατέχουν καλά μία ή και παραπάνω ξένες γλώσσες και καταφέρνουν να έχουν καλή προφορά, όμως ο Τσίπρας είναι Έλληνας και η μοναδική απαίτηση που θα πρέπει να έχουμε από αυτόν σχετικά με τις γλώσσες, είναι να μιλάει σωστά τα ελληνικά.Δεν νομίζω να τον περιγελά κανείς στο εξωτερικό για την προφορά του. Ούτε οι υπόλοιποι ξένοι ηγέτες και πολιτικοί έχουν απαραιτήτως σωστή προφορά. Δείτε μερικά βίντεο στο you tube και θα πειστείτε. Για τον Πούτιν π.χ. τι θα έπρεπε να πούμε;Έχω την αίσθηση ότι αρχίζουμε να θεωρούμε την αγγλική, δεύτερη μητρική μας γλώσσα σιγά σιγά γι' αυτό μας ενοχλεί η κακή προφορά κάποιων. Όπως και να 'χει, δεν είναι σωστό να κοροιδεύουμε κάποιον που προσπαθεί.
Τελικά δεν έχουμε το θεό μας. Έχουμε πρωθυπουργό το ΓΑΠ που μιλάει άπταιστα αγγλικά, τον λέμε υποτιμητικά αμερικανάκι. Λέει κάπου το 2009 η Ντόρα σοκολατάκια και μπιζάμα και ακόμα είναι από τις πλέον διάσημες ατάκες. Έχουμε τον Τσίπρα να μη μιλάει με καλή προφορά και τον χλευάζουμε...και αναρωτιέμαιΑπό πότε η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί προϋπόθεση για την εκλογή κάποιου σε κάποιο αξίωμα? Αν είναι έτσι να περιορίσουμε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στους απόφοιτους του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του Κολεγίου Αθηνών μόνο. Και μη μου πει κανείς μα ο πρωθυπουργός πρέπει να μιλάει γιατί θα του πω πάλι το ίδιο...να περιορίσουμε τα πολιτικά δικαιώματα σε ορισμένες υψηλές κοινωνικές ομάδες που έχουν το κατάλληλο επίπεδο εκπαίδευσης (και επίτηδες λέω εκπαίδευσης και όχι μόρφωσης ή παιδείας...άλλο πράγμα είναι αυτό)Επειδή έχω ακούσει πολλούς Έλληνες να μιλάνε αγγλικά, συμπεριλαμβανομένου εμού του ιδίου, έχω να πω ότι συναγωνίζομαστε επάξια τον Τσίπρα. Μάθαμε ξαφνικά και έχουμε όλοι προφορά Οξφόρδης.Στοιχιματίζω ότι σε δύο χρόνια από τώρα θα βρούμε κάτι να χλευάζουμε και τον Μητσοτάκη...αφού προηγουμένως τον ψηφίσουμε ως φέρελπις πρωθυπουργό.
Μια τρελη ιδεα... Αντι να πληρωνουμε τον Καρανικα για να καθεται να βλεπει Μενεγακη, να προσλαβουμε καποιο σοβαρο μεταφραστη - οποτε να μιλαει ο Τσιπρας την γλωσσα που μιλαει πιο ανετα και να μην γινομαστε ρομπα.
Η γνώση ξένων γλωσσών δε θα'πρεπε πράγματι να αποτελεί προϋπόθεση για την εκλογή κάποιου σε κάποιο αξίωμα, ακόμα και πρωθυπουργικό. Να το πει και κάποιος στον Τσίπρα αυτό όμως, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προσπαθεί να μιλήσει αγγλικά στην Ιταλία. Λέγονατι μεταφραστές, είναι η δουλειά τους αυτή και γλυτώνουν ανθρώπους από κόπο και γελοιοποίηση εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Κ τέλος, σε μια χώρα που όπως λες κοροϊδεύει τον Γιωργάκη γιατί μιλάει καλά αγγλικά, ο Αλέκσης πιστεύει πως θα τον αποθεώσουν επειδή μιλάει σαν αμόρφωτος; Τον έχω ικανό..
Το πρόβλημα με τα Αγγλικά του Τσίπρα (και το ξέρετε), δεν είναι η προφορά του. Είναι ότι δεν ξέρει να μιλά και να διαβάζει Αγγλικά. Δεν κατέχει την γλώσσα γρι, άρα και την εκφορά της. Διαβάζει ένα κείμενο, του οποίου το λεξιλόγιο το βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή του. Γι αυτό και ένας αγγλομαθής δεν μπορεί να καταλάβει τι θέλει να πει. Υπάρχουν πολλοί αγγλοσπουδαγμένοι επιστήμονες που δεν μιλούν Αγγλικά με προφορά και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στο να γίνουν κατανοητοί.
Ελά μωρέ, έχετε ακούσει Ιταλούς να μιλάνε Αγγλικά?Ο δικός μας τους είχε για πλάκα. Ένα Freddo ζήτησα στην Μπολόνια και μου φέραν γρανίτα καπουτσίνο. Πλάκα κάνω, πάντως το "ρεσέσιον" του είναι epic.