Σεισμός

Ο Αυστραλός καουμπόι, που δέχεται απειλές για τη ζωή του επειδή είναι γκέι, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα προς τους ομοφοβικούς

Ο Αυστραλός καουμπόι, που δέχεται απειλές για τη ζωή του επειδή είναι γκέι, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα προς τους ομοφοβικούς Facebook Twitter
1

O Joshua Goyne από την Αυστραλία είναι καουμπόι και συμμετέχει συχνά σε ροντέο αλλά, όπως εξομολογείται, δέχεται πάρα πολλές απειλές για την ζωή του επειδή παραδέχθηκε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος. 

«Το γεγονός πως δέχομαι απειλές για τη ζωή μου είναι αηδιαστικό και όσοι το κάνουν είναι κατακάθια αυτού του πλανήτη», λέει, μεταξύ άλλων, ο 18χρονος σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook για να καταγγείλει την αντιμετώπιση που έχει από τους Αυστραλούς συμπολίτες του επειδή είναι ομοφυλόφιλος και θέλει να λαμβάνει μέρος στο ροντέο. «Κάποιος με ρώτησε αν θεωρώ καλό το ότι οι ομοφυλόφιλοι πεθαίνουν από AIDS και μετά μου είπε πως θα ήθελε να ήταν 1850 ώστε να μπορεί να με πυροβολήσει επειδή είμαι αδερφή», λέει στο βίντεό του. «Του είπα ότι είναι καθίκι πως ελπίζω ότι του συμβεί να είναι καρμικό», συμπληρώνει. 

«Σήμερα μου επιτέθηκαν επειδή είμαι ένας ανοικτά ομοφυλόφιλος καουμπόι. Νομίζουν πως θα μου κλείσουν το στόμα αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Νομίζουν πως θα με εμποδίσουν να πάω στο ροντέο αυτό το σαββατοκύριακο. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα σταθώ υπερήφανα μπροστά από κάθε ομοφοβικό και του πω κατάμουτρα πως είμαι ένας περήφανος, ανοικτά ομοφυλόφιλος καουμπόι. ΔΕν σε μειώνει ως άνθρωπο. Οι Αυστραλοί της υπαίθρου έχουν τρομερό πρόβλημα με την ομοφοβία και πρέπει να σταματήσει», σχολιάζει, προσθέτοντας πως θα παραμείνει για πάντα ένας «περήφανος, ανοικτά ομοφυλόφιλος καουμπόι». 

Όπως εξηγεί, η ανταπόκριση του μήνυμά του ήταν εκπληκτική σε βαθμό που ακόμη και στρέιτ καουμπόιδες τον προσέγγισαν και του είπαν πως θα του συμπαρασταθούν σε ό,τι χρειαστεί στους αγώνες ροντέο. «Ευχαρίστως θα δώσω φωνή σε όσους φοβούνται να μιλήσουν ανοικτά και να είναι αυτό που θέλουν», καταλήγει στο μήνυμά του.

Δείτε το βίντεο: 

1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ