Μελίνα προς τους Έλληνες: «Πεινάτε κι έχετε προβλήματα, αλλά έρχεται η Άνοιξη που προσωπικώς με συγκλονίζει»

11

Ένα κωμικοτραγικό παραλήρημα της «μεγάλης» πολιτικού, που υπήρξε βασικός πυλώνας της τυχάρπαστης εποχής του πασοκισμού στην Ελλάδα.

Ό,τι νάναι...

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Εικάζω ότι αν είχες δει το video είχες καταλάβει ότι ο τίτλος του άρθρου ("Πεινάτε κι έχετε προβλήματα, αλλά έρχεται η Άνοιξη που προσωπικώς με συγκλονίζει") είναι ανυπόστατος, πουθενά δεν αναφέρεται αυτή τη φράση.αν είχες δει το video θα είχες καταλάβει ότι δεν είναι βιντεοσκοπημένο επί ΠΑΣΟΚ, όπως λανθασμένα αφήνει να εννοηθεί το άρθρο.αν είχες δει το video θα είχες καταλάβει ότι βασικά λέει "καλή άνοιξη".αν σε ενδιέφερε να κριτικάρεις τη Μερκούρη θα έπρεπε να συνυπολογίσεις εκτός από όσα αναφέρω ανωτέρω στο από 7.3.2018 | 08:52 σχόλιό μου η Μερκούρη έκανε και τις πολιτιστικές πρωτεύουσες και τα ΔΗΠΕΘΕ.Η διαφορά είναι με την αρλουμπολογία της εδώ βουλευτή με αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι ότι όσοι το παίζουν ποιητές είναι άχρηστοι και τεμπέληδες. Η Μερκούρη έκανε πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία ουδείς δύναται να αμφισβητήσει.Αν έχεις κάτι πιο παραγωγικό από το "εσείς τα φάγατε" να προσθέσεις be my guest.ΥΓ Δεν περίμενα από το lifo ένα τόσο κακό άρθρο διότι ακόμα κι όταν δημοσιεύει άρθρα με τα οποία διαφωνώ (κάτι με το οποίο προφανώς συμφωνώ) κάτι προσθέτουν στον δημόσιο διάλογο. Εδώ υπάρχει ο ψευδής τίτλος ενός άρθρου και το παραπλανητικό περιεχόμενο αυτού. Καμία προσθήκη, καμία πρόσθεση. Αντίθετα υπάρχει αμαύρωση της μνήμης μιας γυναίκας πολιτικού η οποία πολιτικά προσέφερε περισσότερα από κάποιους πρωθυπουργούς.Για την Ανουσάκη κουβέντα, για τη Βαγενά κουβέντα, για τη Σελήνη-αγαπάει-Χόχο κουβέντα, για τη Γερασιμίδου, την Καφαντάρη, την Τριφύλλη, κουβέντα. Η μοναδική πολιτικός που της αξίζει διασυρμός είναι η μοναδική που έχει κάνει κάτι...
Το video το είχα δει από τότε και το θυμόμουν αμυδρά.Η συγκεκριμένη αναφορά μου, δεν αφορούσε το ΠΑΣΟΚ αλλά την ίδια γιατί έζησε πλουσιοπάροχα σ' όλη της τη ζωή.Καταγόταν από πλούσια οικογένεια, έζησε πολυτελώς με γάμους ταξίοδια πολλά χρόνια στο εξωτερικό, δεν νομίζω ότι είχε σχέση με το Μαρξισμό - Λενινισμό του πρώιμου Ανδρέα, ή του Γεννηματά.Ενήργησε αντιδραστικά και για αυτό το λόγο πολιτεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ΠΑΣΟΚ εναγωνίως αναζητούσε στα πρώτα του χρόνια αναγνωρίσιμους bon-viveur "αστούς".Γενικά η θέση του Υπουργού πολιτισμού είναι τιμητική και κυρίως θέση προβολής μια και δεν έχει αντιπαραθέσεις με το λαό αλλά και με πολιτικούς αντιπάλους. Δεν έχει δε και ιδιαίτερες απαιτήσεις (αν δεις ποιοι έχουν περάσει από αυτή τη θέση θα καταλάβεις).Δεν θέλω να την κρίνω σαν πολιτικό αλλά σαν ηθοποιός ήταν πολύ μέτρια.Σε σχέση με τις ηθοποιούς που αναφέρεις, θεωρώ ότι μόνο η Ανουσάκη ήταν χειρότερή της.Όλες οι άλλες είχαν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ή ξεχωριστή ομορφιά.Όσον αφορά τα σχέδια για το Μουσείο Ακρόπολης, προϋπήρχαν πολύ πριν της Μερκούρη και τα μάρμαρα ακόμη τα περιμένουμε.
Πρώτον ζητώ συγγνώμη. Καμιά φορά στον γραπτό λόγο ακουγομαι εριστικός χωρίς να το εννοώ.Πέραν τούτου. Η Μερκούρη ήταν στο ΠΑΚ όταν ο Χριστόδουλος διάβαζε. Το ότι ήταν από πλούσια οικογένεια είναι από αδιάφορο έως αξιέπαινο. Τότε δεν ήσουν αριστερός εκ του ασφαλούς όπως τώρα. Υπήρχαν συνέπειες.Η θέση του ΥπΠο ό,τι κι αν είναι χρησιμοποιήθηκε από τη Μερκούρη για να παραχθεί έργο. Πράγμα που δεν έχουν κάνει πολλοί από αυτή τη θέση (πχ αν έχει καταλάβει κανείς τί έχει κάνει η Κονιόρδου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον).Προφανώς και συ και το άρθρο την πολιτική της θέλατε να κρίνετε. Δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει αν μια ατάλαντη ηθοποιός πεινάει σε σχέση με εσένα. Το δε άρθρο ξεκάθαρα αναφέρει τόσο την ιδιότητα της εντός εισαγωγικών, ήτοι ειρωνικά, όσο και το κόμμα της.Ας βρει ο ανωνυμος αρθρογράφος πολιτικό με μεγαλύτερη προσφορά στο ΥπΠο...Αναφορικά με τη δεινότητα στην ηθοποιία τι να πω; Είναι άσχετο. Εγώ απλά παρέθεσα γυναίκες βουλευτές με κύριο επάγγελμα ίδιο με αυτό της Μερκούρη, οι οποίες πέρασαν και δεν ακούμπησαν από την πολιτική και παρ' όλ' αυτά είναι στο απυρόβλητο.Για να κλείσω. Στις μέρες μας είναι της μόδας μια κριτική στο ΠΑΣΟΚ διότι "μας έφερε ως εδώ". Μόνο αν η κριτική είναι ακριβής και ορθή θα ξεκολλήσουμε από εδώ. Αν είναι μια γενικόλογη γκρίνια δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να μάθουμε τί πήγε στραβά.ΥΓ Αναφορικά με τις απαιτήσεις του ΥπΠο συμφωνώ. Εδώ διετέλεσε υπουργός ο Κωστάκης ο Αμίλητος.
Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου.Μακάρι αυτή την χαλαρή διάθεση συγχώρεσης που επιδεικνύεις προς το ΠΑΣΟΚ που είναι ακόμη εδώ και μας κυβερνά, είτε σαν συνιστώσα του ΣΥΤΡΙΖΑ, είτε σαν νοοτροπία στον κόσμο, να την έδειχνες και για τον Καραμανλή.
Αν μου πεις ένα θετικό για τον Κωστάκη τον Αμίλητο να το συζητήσουμε. Ένα. Όχι δύο...Για το ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνά μέσα από τον Σύριζα είμαι αμείλικτος.Αλλά, γαμωτο μου, πρέπει να μπορούμε να λέμε τουλάχιστον τα αδιαμφισβήτητα. Η Μερκούρη -ασχετως αν ήταν αρεστή ή οχι- έχει κάνει έργο. Και ο πολιτικός από αυτό οφείλει να κρίνεται. Ούτε από τα λόγια του ούτε από τις προθέσεις του. Μόνο από το έργο.
Melina over Kourakis anytime.Άλλο η αποκαθήλωση άλλο η εξαΰλωση.Η προσφορά της Μελίνας υπήρξε απτή. Από το μουσείο της Ακρόπολης στην ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων. Μακάρι το 1/3 των πολιτικών να μπορούσε να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει..Αν δεν αρέσει το στυλ, οκ, πάσο.
Γράφων.Ανάμεσα σε όλα αυτα που εκανε ως υπ.πολ. και τα αναφέρεις,ξέχασες να αναφερθείς και στο οτι εκείνη κατήργησε την άδεια του ηθοποιού.Και ως αποτέλεσμα,το καθε ψώνιο να μπουκάρει στη σκηνη του θεάτρου της Επιδάυρου,ως δήθεν ηθοποιος(βλ.Σάκη Ρουβά).Ομολογώ ομως οτι προβαλε και αρκετα την Ελλάδα στο εξωτερικό,θετοντας ζήτημα για επιστροφη των γλυπτων του Παρθενωνα.