O τύπος που έκανε μπάνιο σε καυτή σάλτσα θα μπορούσε να είχε πεθάνει με φριχτό τρόπο

O τύπος που έκανε μπάνιο σε καυτή σάλτσα θα μπορούσε να είχε πεθάνει με φριχτό τρόπο Facebook Twitter
4

Αν γενικά περνάτε αρκετές ώρες στο ίντερνετ, ίσως τις τελευταίες μέρες να πετύχατε στο YouTube τον τύπο που γέμισε την μπανιέρα του με 1.250 φιάλες καυτή σάλτσα, πρόσθεσε μερικές έξτρα καυτερές πιπεριές και στη συνέχεια βυθίστηκε στο υγρό.

Ο YouTuber Cemre Candar, έχει παρουσιάσει πολλές αλλόκοτες δοκιμασίες σε μπανιέρες, αλλά αυτή ήταν ίσως η πιο παρατραβηγμένη, και σύμφωνα με κάποιους ειδικούς η πιο επικίνδυνη.

O τύπος που έκανε μπάνιο σε καυτή σάλτσα θα μπορούσε να είχε πεθάνει με φριχτό τρόπο Facebook Twitter

Ο τύπος φαίνεται πως πραγματικά πονάει και το δέρμα του είναι σε πολύ κακή κατάσταση όταν βγαίνει από την μπανιέρα. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν πως υπερβάλλει για τα λόγους εντυπωσιασμού, αλλά οι ειδικοί εξηγούν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα...

Οι πιπεριές τσίλι, το βασικό συστατικό της σάλτσας, προκαλούν σοβαρά εγκαύματα στο δέρμα μας, διότι περιέχουν καψαϊκίνη, και η καψαϊκίνη κάνει τα νεύρα να "εκρηγνύονται" και να στέλνουν ένα σήμα που ονομάζεται Substance P, που δίνει την αίσθηση του καψίματος, όπως αναφέρει ο Δρ Τ. Zeichner, ένας δερματολόγος, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα δερματολογίας στο Mt. Sinai Medical Center στο Μανχάταν.

O τύπος που έκανε μπάνιο σε καυτή σάλτσα θα μπορούσε να είχε πεθάνει με φριχτό τρόπο Facebook Twitter

Είναι μια πολύ σοβαρή απειλή για το σώμα και τη ζωή αναφέρει επίσης στο The Feast, η δερματολόγος Jessica J. Krant από το SUNY Downstate Medical Center στη Νέα Υόρκη. Σε ένα σημείο του βίντεο, ο νεαρός τρώει μια πιπεριά και βυθίζει το πρόσωπό του στο λουτρό της καυτερής σάλτσας.

«Το έλαιο που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές σε μικρές ποσότητες μπορεί να είναι επώδυνο ή επιζήμιο, αλλά σε αυτή την ποσότητα, μπορεί μόνιμα να κάψει τις βλεννώδεις μεμβράνες στο εξωτερικό του σώματος (όπως τα σημεία στα μάτια, το ορθό και το πέος), προκαλώντας πρήξιμο και ουλές" προσθέτει. "Το ποσό των θερμών ατμών της σάλτσας στον αέρα θα μπορούσε επίσης να εισέλθει κατά την αναπνοή στους πνεύμονες, προκαλώντας ζημιά και αντίδραση ασθματικού τύπου φράζοντας τους αεραγωγούς και καταλήγοντας σε κρίση ζωής και θανάτου." σημειώνει η γιατρός.

Με άλλα λόγια, μη το δοκιμάσετε ποτέ - και επίσης το ίδιο το βίντεο ίσως μοιάζει διασκεδαστικό στην αρχή, αλλά μετά γίνεται σίγουρα ενοχλητικό:

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ