Θα κατανοήσετε τι είναι ο Ερντογάν, βλέποντας αυτό το προεκλογικό σπότ του

9

Προβλήθηκε ως τηλεοπτικό σποτ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. 

Χρησιμοποιείται το ποίημα του Sezai Karakoç "Ey Sevgili / Ω αγαπημένε! "

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Ο ποιητής τι ακριβώς θέλει να πει? Μιλάμε για το όραμα της ένταξης της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή ένωση ή το όραμα της ένταξης της ευρωπαϊκής ένωσης στην Τουρκία? Επειδή δεν έβλεπα Σουλειμάν μεγαλοπρεπή και δε το χω μ αυτού του είδους τέχνη ας με διαφωτίσει κάποιος.
1ον. 3 λεπτά διαφημιστικός χρόνος ! Μιλάμε για χρήμα που ρέει άφθονο.2ον. Το αισθητικό και αφηγηματικό μέρος του διαφημιζόμενου προϊόντος τα έχει όλα: παράδοση, σύνδεση παραδοσιακού αραβικού και τουρκικού πολιτισμικού στοιχείου (ενδυμασία, άλογα, κλπ), νεωτερισμό (γυναίκες μόνες, ελεύθερες, και χειραφετημένες), το βλέμμα στις παλαιότερες και νεότερες γενιές με σεβασμό και όραμα).3ον. Πάντως το τελευταίο μέρος της διαφήμισης -αυτό με τα αστεράκια στη σημαία που ποροσομοιάζει με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- φανερώνει πόσο κορόιδα είναι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός: Ο Ερντογκάν προέβαλε το όραμα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βγήκε, αλλά με τα πρόσφατα και εν εξελίξει γεγονότα, δεν φαίνεται να ενταχθεί ποτέ. Ο Τσίπρας υπονόησε ότι θα πολεμήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα σταθεί κριτικά απέναντι της και ακόμη είμαστε σε αυτή.4ον. Γίνεται φανερό γιατί η εξαγωγή των τουρκικών σήριαλ βρίσκεται σε ακμή: Ωραιότατο παραμύθι !
Ουτε ενα τζαμι, ουτε ενας ιμαμης, γυναικες με μαντηλες και χωρις μαντηλες, γυναικες αυτονομες που ζουν μονες η ταξιδευουν μονες, γραβατα/σακκακι και παραδοσιακες ενδυμασιες για αντρες μαζι. Υπεροχοι καβαλαρηδες!Ναι, ειναι καιρος να αποσυρεται ο Ερντογαν γιατι ειναι ετοιμος για υβρι. Αλλα αυτη την εικονα της Τουρκιας δεν την βλεπω ανησυχητικη, μαλλον το αντιθετο. Ας ηταν κι αλλα μουσουλμανικα κρατη ετσι.