ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μια DIY σκυλοντουσιέρα για τον καύσωνα

0

 Ο καύσωνας αυτού του καλοκαιριού δεν έχει δοκιμάσει μόνο τις δικές μας αντοχές αλλά -ίσως ακόμα περισσότερο- και των τετράποδων φίλων μας. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα εκτός του σπιτιού, η καυτή άσφαλτος που ταλαιπωρεί τα πατουσάκια τους και η ξηρασία που προκαλεί ο κλιματισμός εντός των διαμερισμάτων δυσκολεύει πολύ την ζωή τους, και δυστυχώς τους είναι σχεδόν αδύνατον να εκφράσουν την δυσφορία που νιώθουν. 

Οι συνήθεις τρόποι για να ανακουφίσουμε κάπως τα σκυλάκια μας από την υψηλή θερμοκρασία είναι πάνω κάτω γνωστοί:

1. Να φροντίζουμε να έχουν διαρκώς πρόσβαση σε δροσερό και καθαρό νερό και να τους δίνουμε παγάκια να μασουλήσουν

2. Να τα πηγαίνουμε βόλτα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ ώστε να έχουν και κουράγιο να τρέξουν λίγο για να εκτονωθούν

3. Να μην τα αφήνουμε ΠΟΤΕ μόνα τους στο αυτοκίνητο καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και ο φίλος σας μπορεί ακόμα και να πεθάνει μέχρι να επιστρέψετε στο όχημα σας. 

4. Να βρέχουμε τα πέλματα τους στη διάρκεια της ημέρας και να βάζουμε μια βρεγμένη πετσέτα στο κρεβατάκι τους για να δροσίζεται και το δέρμα στην κοιλιά τους.

Ωστόσο η #1 στρατηγική αντιμετώπισης της υπερβολικής ζέστης για τους ανθρώπους, δηλαδή τα συχνά ντους στην διάρκεια της ημέρας συνήθως είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στα σκυλάκια μας για πρακτικούς λόγους.  

Αν όμως πιάνουν τα χέρια σας έστω και λίγο μπορείτε να φτιάξετε ένα φτηνό σκυλοντούς για να διευκολυνθείτε όταν θέλετε να τον κάνετε μπάνιο κανονικά - αφού και τα δύο χέρια σας θα είναι ελεύθερα επιτρέποντας σας έτσι για να τον σαπουνίσετε και να τον ξεβγάλετε καλά - ή απλά και μόνο για να δροσίσετε τον πιστό σας φίλο. Αν ακολουθήσετε βήμα βήμα τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ, με φτηνά υλικά που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα για υδραυλικούς, όπως σωλήνες PVC, ενώσεις και ένα λάστιχο ποτίσματος θα στήσετε εύκολα ένα "πλυντήριο σκύλου" για το μπαλκόνι ή την αυλή σας. 

ΥΓ: Κι όσοι δεν έχετε κατοικίδιο θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε ευαίσθητα φυτά!

It's Viral
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για να εγκαταλείψεις ένα ζώο»: Ένα σκληρό και συγκινητικό βίντεο για εκείνους που παρατούν τα κατοικίδιά τους

It's Viral / «Δεν υπάρχει δικαιολογία για να εγκαταλείψεις ένα ζώο»: Ένα σκληρό και συγκινητικό βίντεο για εκείνους που παρατούν τα κατοικίδιά τους

Η Εταιρεία Προστασίας Ζώων της Γαλλίας κρούει το καμπανάκι ενόψει καλοκαιρινών διακοπών για όσους αφήνουν τα ζώα τους επειδή δεν θέλουν πια να τα φροντίζουν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ