0
LIFO VIDEOS

Η Κλικ είναι μια φοβερή τύπισσα που ξέρει τέλειο πλέξιμο

Η Κλικ Nγκουέρε (Click Ngwere) γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε αλλά στα δεκαέξι της συμμετείχε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας της. Έγινε δασκάλα, μελισσοκόμος, ιδρύτρια γυναικείου συνεταιρισμού χειροτεχνίας, συνιδρύτρια του "Μέλισσα", του Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα, ενώ προσφάτως συμμετέχει στο Victoria Square Project, το συλλογικό έργο τέχνης που έχει στόχο να ενώσει τους κατοίκους της πλατείας Βικτωρίας,  οργανώνοντας το δικό της ανοιχτό εργαστήριο πλεξίματος. Κάθε μέρα τα απογεύματα μαθαίνει τον κόσμο να πλέκει, μεταφέροντας την κουλτούρα του πλεξίματος μέσα στη δικιά της κουλτούρα.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε στα πλαίσια της Documenta 14 από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Rick Lowe και την Μαρία Παπαδημητρίου αλλά συνεχίζει να "τρέχει" και μετά τη λήξη της έκθεσης.

___________________

Το Victoria Square Project βρίσκεται στην Ελπίδος 13, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα, 213 044 2783 και τα εργαστήρια της Κλικ πραγματοποιούνται από  Δευτέρα και Παρασκευή στις 17:30-19:00. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, άντρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών, αρχάριοι και μη! Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για να εγγραφείτε και να ενημερωθείτε περισσότερο, στείλτε email στη διεύθυνση [email protected] ή περάστε μια βόλτα από την Ελπίδος.

Lifo Videos

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ