0
LIFO VIDEOS

Ο σκηνοθέτης του «Οικογενειακού Φίλου» Φιλίπ Λιορέ μιλά στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο

«Γυρίζω μόνο ταινίες που επιθυμώ πραγματικά και δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αγορά του κινηματογράφου και οι συρμοί» δηλώνει ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς Γάλλους δημιουργούς, ο Φιλίπ Λιορέ.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης επιστρέφει με την 8η μεγάλου μήκους ταινία του, τον «Οικογενειακό Φίλο» (Le Fils de Jean), μετά από απουσία πέντε χρόνων.

Ο ήρωας, ένας ήσυχος 30άρης, μαθαίνει πως ο πατέρας που δεν γνώρισε ποτέ μόλις πέθανε, και ταξιδεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά για να συναντήσει τους δυο ετεροθαλείς αδελφούς του.

Ο υποψήφιος για Σεζάρ Λιορέ, ο οποίος συνεργάζεται συχνά με τον Βενσάν Λεντόν και τη Σαντρίν Μπονέρ, και πρώτος διέκρινε την πρωταγωνιστική στόφα της Μελανί Λοράν στο Je vais Bien, Ne t' en Fais pas, πραγματεύεται δύο από τα αγαπημένα του θέματα, τη σύνδεση με το παρελθόν και την αναζήτηση ταυτότητας, δίνοντας την ευκαιρία στον Πιέρ Ντελαντονσάμ (Ο Άγνωστος της Λίμνης) να πλάσει έναν χαρακτήρα εσωτερικής, βραδυφλεγούς έντασης.

Παρακολουθήστε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο σκηνοθέτης στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, με αφορμή την προβολή της ταινίας του στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Lifo Videos

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ