0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NOWNESS ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ Η BJÖRK

Το The Weight of Gold του Forest Swords

«Είδα για πρώτη φορά τον Billy Barry να παίζει στο Juilliard πριν τέσσερα χρόνια», λέει ο βραβευμένος Γάλλος χορογράφος, κινηματογραφιστής και φωτογράφος Benjamin Millepied. «Σκέφτηκα: ποιο είναι αυτό το πλάσμα; Η ποιότητα του Billy ως χορευτή είναι τόσο αλλόκοτη, αμέσως ήξερα ότι ήθελα να δημιουργήσω ένα πορτρέτο του. Η αίσθηση της μοναξιάς που απεικονίζεται στην ταινία αντικατοπτρίζει πόσο διαφορετικός είναι ως καλλιτέχνης». Η δυνατότητα να σκηνοθετήσει το σημερινό μουσικό βίντεο για τον Βρετανό καλλιτέχνη Forest Swords και το κομμάτι του The Weight of Gold ήταν μια δελεαστική ευκαιρία για τον Millepied ο οποίος γοητεύτηκε από τη Νεκρά Θάλασσα του Ισραήλ, καθώς και την έρημο της Ιουδαίας και την περιοχή Nebi Musa που είναι αφιερωμένη στον Μωυσή. «Βρεθήκαμε σε μία όμορφη τοποθεσία και απλώς άφησα τη μουσική και την έρημο να με καθοδηγήσει» λέει ο Barry, ο νεαρός ανοιχτόξανθος χορευτής. «Άκουγα την μουσική πολύ πριν το γύρισμα και την μέρα που έγινε μου βγήκε πολύ φυσικά». Παρακάτω ο Forest Swords, AKA Matthew Barnes, διερευνά τη μουσική πλευρά αυτής της δημιουργικής συνεργασίας:


«Μεγάλωσα ακούγοντας πολλή pop και ήμουν ενθουσιασμένος με την παραγωγή και τη δομή της. Στη συνέχεια άρχισα σταδιακά να ακούω punk, hip-hop και ηλεκτρονική μουσική. Όλα αυτά καθόρισαν τον τύπο των ήχων, των μελωδιών και των υφών που με ελκύουν τώρα, αν και είναι δύσκολο να είσαι αντικειμενικός για ένα μουσικό είδος που δημιουργείς ο ίδιος.


»Το κομμάτι "The Weight of Gold" δημιουργήθηκε μέσα σε κάποιες εβδομάδες, προσθέτοντας και αφαιρώντας μουσικά μοτίβα μέχρι να μου φανεί σωστό.  Στη συνέχεια το ηχογράφησα σε εξωτερικό χώρο όπως και τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου.


»Οι τοποθεσίες που επέλεξε ο Benjamin ταιριάζουν πραγματικά με το κομμάτι. Πάντα συνέδεα τα τραγούδια από το δίσκο μου Engravings με το βρετανικό τοπίο - τα δάση και τις πέτρες από ψαμμίτη- γιατί αυτό είναι το περιβάλλον που ζω και μέσα σ' αυτό το περιβάλλον δημιουργώ τη μουσική μου. Τοποθετώντας τη μουσική έξω απ' αυτό το γνώριμο πλαίσιο και συγκεκριμένα στο Ισραήλ σίγουρα μετατοπίζει το κομμάτι σε μια διαφορετική κατεύθυνση.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ