0
NOWNESS

Οι KOKOKO! είναι ένα συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής από το Κονγκό

Ο Γερμανός σκηνοθέτης και καλλιτέχνης Markus Hofko ταξιδεύει με τον φακό του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και παρουσιάζει στο λαμπερό και γεμάτο ζωντάνια βίντεο του, το συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής των KOKOKO! που εδράζει στην Κινσάσα και αποτελείται από ντόπιους καλλιτέχνες, εφευρέτες μουσικών οργάνων και τον Γάλλο παραγωγό Débruit. Εδώ η εταιρεία παραγωγής La Belle Kinoise μας μιλάει για το πρότζεκτ:

«Τα γυρίσματα έγιναν κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού των Πυγμαίων που ονομάζεται Wale, το οποίο τελείται όταν μια γυναίκα γεννάει το πρώτο παιδί της. Πρόκειται για μία τελετή που σηματοδοτεί τη μετάβαση στη μητρότητα, στην οποία οι νέες μητέρες πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρούς κανόνες απομόνωσης για να προστατεύσουν τα νεογέννητά τους και να ισχυροποιήσουν τη θέση της οικογένειάς τους. 

»Επιλέξαμε να εστιάσουμε στους Πυγμαίους καθώς ζουν στο περιθώριο της κονγκολέζικης κοινωνίας, λεηλατημένοι από τις μεγάλες εταιρείες ξυλείας και περιφρονημένοι από πολλούς στη χώρα. Η κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία των Πυγμαίων επικρατεί στο σύνολο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό -καθημερινή πάλη και ζωή υπό το καθεστώς της εταιρικής απληστίας- και αντικατοπτρίζεται στο τραγούδι των KOKOKO!, Tokoliana το οποίο σημαίνει «Τρώμε ο ένας τον άλλον» στη γλώσσα λινγκάλα».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ