0
NOWNESS

Αιώνια αντανάκλαση

Σε μια αναζήτηση της επανάληψης και της εξέλιξης, ο σκηνοθέτης Bertil Nilsson αποτυπώνει ένα εντυπωσιακό χορευτικό ντουέτο μεταξύ των χορογράφων και χορευτών Fukiko Takase και Mbulelo Ndaben, για το καινούργιο τραγούδι του μουσικού παραγωγού Daniel Brandt, Eternal Something. Εδώ ο κινηματογραφιστής, μοιράζεται κάποια από τα μυστικά της διαδικασίας πίσω από την κίνηση:

«Η Fukiko και ο Mbulelo έχουν μια συναρπαστική χημεία και καθένας φέρνει κάτι εντελώς διαφορετικό σε αυτό που κάνουν. Συνεργαστήκαμε στενά στο πως θα οπτικοποιήσουμε την κίνηση που προκύπτει ως απάντηση στα μουσικά ερεθίσματα. Από αυτή τη διαισθητική διαδικασία, δημιουργήθηκε ένα διφορούμενο αφηγηματικό τόξο - ξεκινώντας από μια αρμονική συνύπαρξη και μέσω μια αυξανόμενης έντασης, κατέληξε στο να αποκαλύψει κάτι πολύ πιο επιθετικό.

»Χρησιμοποίησα τους καθρέφτες για να αντικατοπτρίσω - κυριολεκτικά - τα θέματα της επανάληψης και της διαδοχικότητας στη μουσική και την χορογραφία. Δουλέψαμε με τις παραμορφώσεις και τις ατέλειες στις αντανακλαστικές επιφάνειες ώστε να διερευνήσουμε οπτικά την σχέση που εξελίσσεται ανάμεσα στους χορευτές αλλά και για να προσθέσω στη συνολική ακατέργαστη αίσθηση που προσπαθούσα να πετύχω.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ