0
NOWNESS

Αθάνατη Βενετία: μοσχάρι Καρπάτσιο και κοκτέιλ Μπελίνι στο Harry’s Bar

Ο Arrigo Cipriani παρουσιάζει την πλούσια ιστορία της Βενετίας και την πελατεία του μυθικού Harry's Bar που ανήκε στον πατέρα του Guiseppe, σε αυτό το φιλμ από την συγγραφέα, σκηνοθέτη και τακτική συνεργάτη του NOWNESS Alison Chernick.

 

Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στον κόσμο και έδρα ίσως των ξηρότερων μαρτίνι, υπήρξε αγαπημένο στέκι πολλών χολιγουντιανών αστέρων και διάσημων λογοτεχνών, από τα θυρανοίξια του το 1931. Σήμερα η οικογένεια Cipriani διαθέτει μια πραγματική αυτοκρατορία κλαμπ και εστιατορίων σε όλο τον πλανήτη και το αρχικό μαγαζί ανακηρύχθηκε εθνικό μνημείο από το ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού το 2001.

 Ωστόσο το Harry's Bar είναι κυρίως γνωστό ως λίκνο δύο γαστριμαργικών θησαυρών: το μοσχάρι Καρπάτσιο και το κοκτέιλ Μπελίνι, και τα δύο με ονόματα Ιταλών ζωγράφων του 15ου αιώνα. Το φιλμ γυρίστηκε ένα απογευμα κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας πέρυσι τον Σεπτέμβριο, και ο Cipriani θυμήθηκε τις διάφορες συνήθειες στο φαγητό και το ποτό πολλών προσωπικοτήτων όπως ο Όρσον Γουέλς, ο Τρούμαν Καπότε κι ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ του οποίου το μυθιστόρημα του 1948 "Across The River and Into The Trees" περιλαμβάνει σκηνές στο διάσημο αυτό μπαρ. Παρά τα ηχηρά διεθνή ονόματα που τιμούν το κατάστημα, το "Τραπέζι του Γερουσιαστή" είναι πάντα ρεζερβέ για ντόπιους πιστούς πελάτες, θυμίζοντας την ακμή της ευρωπαϊκής κουλτούρας των καφέ.  "Νιώθεις σαν επίτιμος φιλοξενούμενος στο ίδιο σου το σπίτι" λέει η Chernick για την κλασική ατμόσφαιρα του μπαρ. "Η ιστορία διαχέεται από μέσα του."

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ