0
NOWNESS

Δημιουργώντας μια παραδοσιακή σανίδα του σερφ στη Χαβάη

Ο Bradley Tangonan, ο γεννημένος στη Χαβάη παραγωγός και σκηνοθέτης, παρουσιάζει το στοχαστικό νέο του φιλμ, το οποίο τραβήχτηκε για μια κινηματογραφική σειρά που εξερευνά τη γνήσια κουλτούρα της Χαβάης, την τέχνη της και την πνευματική ενέργεια (το mana) των πρώτων υλών της.

Μιλώντας για την ιστορία του παραδοσιακού τεχνίτη, Tom Pōhaku Stone και τη προσπάθειά του να τελειοποιήσει μια ξυλόγλυπτη σανίδα του σερφ, το φιλμ του Tanognan μας ταξιδεύει στα κύματα της ζωής, της πνευματικότητας και του τοπίου.

Αναφερόμενος στον πρωταγωνιστή της ταινίας και τη σχέση του με τον φυσικό (και πνευματικό) κόσμο, ο σκηνοθέτης εξηγεί: «Ο Tom είναι ένας από τους ντόπιους που είναι υπεύθυνος για την αναβίωση της παράδοσης δημιουργίας σανίδων του σερφ στην οποία οι τεχνικές και τα υλικά έχουν δευτερεύουσα σημασία μπροστά στην πνευματική φύση της πρακτική αυτής. Ως τεχνίτης, βλέπει τον εαυτό του ως ένα μέσο υπεύθυνο για τη μεταμόρφωση του ξύλου από την αρχική του μορφή σε κάτι άλλο, διοχετεύοντας σ' αυτό το mana».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ