0
NOWNESS

Μια ματιά στην καθημερινή ζωή στην πιο κρύα και μολυσμένη πόλη της Ρωσίας

Οι Βρετανοί σκηνοθέτες James Newton και Edward Edwards επισκέφθηκαν το Norilsk - που είναι κλειστό για όσους δεν είναι Ρώσοι - για να αποτυπώσουν τις ζωές των ντόπιων στην πιο κρύα πόλη της Ρωσίας την τελευταία μέρα με φως πριν ο πολικός χειμώνας σκεπάσει τα πάντα.

«Κατά την διάρκεια του χειμώνα, η θερμοκρασία μπορεί να πέσει μέχρι τους -55 βαθμούς και ο ήλιος δεν ανατέλλει για 40 μέρες,» εξηγούν οι κινηματογραφιστές γι' αυτόν τον απομακρυσμένο τόπο. «Πολλοί από τους 160.000 κατοίκους του Norilsk δουλεύουν σε εργοστάσια που παράγουν λευκόχρυσο, νικέλιο και κοβάλτιο. Το Norilsjk είναι υπεύθυνο για το 2% της συνολικής έκλησης αερίων CO2 του πλανήτη».

Η υψηλή θνησιμότητα της πόλης συνδέεται με την μόλυνση που δημιουργείται από αυτές τις βιομηχανίες και το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι δέκα χρόνια χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Οι σκηνοθέτες εξηγούν ότι αυτό το φιλμ - που γυρίστηκε για την πλατφόρμα Postcards του Just So & Sheffield Doc/Fest - παρουσιάζει τις ιστορίες των κατοίκων « που μεγάλωσαν ανάμεσα στις καταθλιπτικές πολυκατοικίες της Σοβιετικής εποχής και το σκληρό, βιομηχανικό τοπίο».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ