0
NOWNESS

Αναβάτες στη Ρόδα του Θανάτου

Ο σκηνοθέτης Erik Morales της κινηματογραφικής κολλεκτίβας Canada μιλάει για το Riders of the Well of Death, ένα φιλμ που καταγράφει τους καταπληκτικούς οδηγούς που παίρνουν μέρος στο τρελό άθλημα στη βόρεια Ινδία:

"Όταν οι άνθρωποι ρωτούν για ποιό λόγο γύρισα αυτή τη ταινία η απάντησή μου είναι πάντα "γιατί πρόκειται για αυτοκίνητα που οδηγούν σε γαμημένους τοίχους"! Η ρόδα του θανάτου είναι ένα εκπληκτικό μείγμα από ακροβατικά και την καθαρή δύναμη του κινητήρα, όπου ο γενναίος αψηφά την βαρύτητα και οδηγεί αυτοκίνητα ή μηχανές στο τοίχο μιας ξύλινης πίστας. Αυτές οι αρένες είναι δημοφιλή αξιοθέατα με φτηνό εισιτήριο και αρκετό κόσμο. Οι θεατές παρακολουθούν τη παράσταση από μια μεταλλική πλατφόρμα πάνω από τη πίστα και η μαγεία απλώνεται κάτω από τα πόδια τους- οι αναβάτες, τα αυτοκίνητα, οι μηχανές, τα φώτα και ο θόρυβος. 

"Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που είδα το θέαμα αυτό. Το σόου κρατάει μόλις λίγα λεπτά αλλά η εμπειρία που ζεις είναι πολύ έντονη. Ήταν συναρπαστική η εικόνα αυτών των τύπων που ρίσκαραν τη ζωή τους στο ξύλινο λάκκο- ανέβαζε την αδρεναλίνη στα ύψη. Η αγνότητα των αναβατών που αγωνίζονται ενάντια στους νόμους της φύσης με αυτά τα παλιά οχήματα και οι τεράστιες ποσότητες θάρρους που χρειάζονται γι' αυτό με έκαναν να θέλω να κάνω αυτή τη ταινία. Ήθελα να γνωρίσω αυτούς τους συνηθισμένους τύπους που τα ρισκάρουν όλα για να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα".

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ